Функционален дизайн на таванско помещение в лофт стил

Публикувано на 25/11/2021 от Мартина Маринова | Последна редакция на 25/11/2021 | Видяно 2 912 пъти

Едно таванско помещение не предполага наличието на голямо пространство. Следователно, за да се реализира интериора на таванското помещение като зона за живеене в стил лофт, не е толкова просто. Напротив - това е истинско предизвикателство към дизайнерите. Ограниченото пространство не позволява на въображението да се развихри напълно. В същото време е важно резултатът да изглежда възможно най-хармоничен. По тази причина всяка една консултация с интериорните дизайнери на Maistorplus би помогнала в много отношения.


Характеристики при приложението на стил лофт за интериор на таванско помещение

Това са отличителните особености в използването на стил лофт в интериора на таванско помещение:

  • В идеалния случай трябва да има голям прозорец, който осигурява максимално количество естествена светлина. Ако прозорците са малки - осветителните тела ще дойдат на помощ.

  • Използването на естествени материали е необходимо условие. Става дума за всичко: от стените, тавана и пода, до елементите на декора. Те трябва да бъдат от стъкло, метал, камък, дърво и т.н. Лофт стилът категорично не понася пластмасата.

  • Доминиращите нюанси са: сив, бежов, черен, дървесен цвят. Като акцент може да използвате червено, зелено, синьо и жълто.

  • Минимализъм - това е задължително. В таванското помещение не може да има резбовани елементи, кристални полилеи, тюлени пердета... Стилът лофт винаги изисква доза премереност и сдържаност.


Стени в таванско помещение в стил лофт

След като започнете да проектирате интериора на таванско помещение в този стил, е важно да изберете правилните довършителни материали. Те са в основата на всеки ремонт. Следователно е добре да се съсредоточите върху висококачествените облицовки, които могат да издържат повече от една-две години.

Стените в стил лофт са специфични. Класика за този стил е тухлената зидария по стените. Това обаче не е единственият вариант. Днес можете да използвате за стените в таванското помещение 3D панели или гипсокартон. Това е идеално решение, включително за основа с малки дефекти. Ако търсите по-минималистичен дизайн, изравнете повърхността на стената и нанесете боя върху нея.


Под и таван в таванско помещение в стил лофт

Специално внимание в интериора на таванското помещение в лофт стил заслужава подът. Както казахме, трябва да изберете подово покритие от естествени материали. Например дървен паркет, керамични плочки и т.н. По-добре е да поставите едно и също подово покритие на целия таван. Така интериорът ще изглежда завършен.

Съвет: Моля, обърнете внимание, че за зоната на кухнята трябва да изберете подово покритие, което е устойчиво на влага. Така ще избегнете проблеми, които могат да се появят в бъдеще. Таванът трябва да е бял, за да се отвори малкото пространство в помещението.

Прочетете още: Студио и малко пространство - удобно място за живеене, работа, почивка или срещи


Мебели за таванско помещение в стил лофт - важно е да не прекалявате

Когато избирате мебели в стил лофт, е важно всеки един от тях да е универсален. Необходимо е да използвате пространството изгодно, без да го натоварвате с допълнителни столове, маси, шкафове и т.н. Барплотът ще бъде идеално решение за кухня в стил лофт в таванско помещение. Не заема много място, идеално се вписва в интериора и напълно се справя с основната функция. Кухненските мебели трябва да са вградени.

Фотьойлите могат да бъдат чудесен акцент в интериора - просто изберете креативни нестандартни модели, направени в светъл нюанс. Основният атрибут на дневната в стил лофт е диванът. За да може да се впише в интериора, по-добре да е в светли пастелни нюанси. Ако искате да е контрастно петно в помещението, изберете от по-ярките модели. Диванът трябва да може да се трансформира в легло и така няма нужда от самостоятелно спално помещение.

Идея: не забравяйте да поставите масичка за кафе близо до дивана - тя ще се превърне не само във функционален елемент, но и е декоративен елемент в таванското помещение.


Осветление в стил лофт за таванско помещение - важни особености

Осветлението в стил лофт в таванско попмещение изпълнява две функции наведнъж:

  • практична;
  • декоративна.

Важен фактор за комфорта в едно таванско помещение е наличието на голям прозорец. Той няма нужда от перде - по-добре е да оставите прозореца без нищо, осигурявайки достъп на слънчева светлина до помещението. В краен вариант - може да окачите ролетни щори върху него. За да получите по-добра осветеност в таванското помещение, трябва да поставите в него колкото се може повече осветителни устройства. В този случай чудесно решение е комбинацията от вградени лунички по целия таван и окачен полилей в зоната за хранене. Осветителните тела за таванско помещение обикновено са изработени от метал. Допълнителното осветление в работната част на кухнята също е важно, за да може да се работи по-лесно.


Има ли нужда от малки декоративни елементи

Интериорът в стил лофт не се характеризира с голям брой декоративни елементи (фоторамки, фигурки и др.), които просто събират прах по рафтовете. Основният декоративен елемент тук са оригиналните плакати или черно-белите снимки. В допълнение, можете да украсите таванското помещение със:

  • стенен часовник;
  • големи стайни растения, които ще придадат на интериора свежест;
  • възглавници на дивана.

Ако искате вашето таванското помещение да е оформено в "Лофт" стил, то заявете проект безплатно. Винаги може да се обърнете към дизайнер, който ще изготви проект за вас и майстор, който ще го осъществи. Не се колебайте и се доверете на някой от специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Стилът лофт в интериора на таванско помещение е много капризен и изисква внимателен подбор на довършителните материали, мебелите, осветителните елементи и декорациите. Едно таванско помещение около 40 кв.м за двама души в стил лофт може да бъде страхотно за живеене.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта