5 неща, които се пречкат в спалнята и как да се справим с тях

Публикувано на 08/09/2019 от Флора Велчева | Последна редакция на 17/10/2019 | Видяно 1 215 пъти

Има вещи, които използваме всекидневно, а забързаното ни ежедневие не ни позволява да ги държим на определеното за тях място. В това отношение спалнята най-лесно губи определената ѝ подредба. Има няколко съвета, които можете да приложите сами, за да поддържате реда в това помещение на дома. Какви трикове на реда да използвате може да разберете в тази статия. В случай, че не може да се справите сами с безпорядъка, винаги може да се консултирате с нашите опитни специалисти, които ще ви помогнат в правилната подредба на дома.


Как да подредим дрехите?

Едно от нещата, които „затрупват“ спалнята са дрехите. В края на дългия работен ден последното нещо, което човек иска да прави, е да сгъва дрехи. Затова те обикновено остават струпани на някой стол или кресло. Как да решите този проблем?

  • Поставете няколко куки за окачане на дрехите от предходния ден или тези, които използвате всеки ден. Те са лесни за монтиране.
  • За мръсните дрехи подберете плетен кош, в който да ги поставяте, когато се приберете.
  • Ако имате доптлнително място в гардероба може да отделите едно рафтче за дрехи, които най-често са разпилени по пода. 


Как да се справим с обувки и козметика?

Несъмнено една от най-сериозните битки е опитите да подредим спалнята е на фронта обувки/козметика. Все от някъде ще се появи дезодорант, парфюм или клечка за уши. Как обаче може да избегнем тези неприятни ситуации?

  • За много от нас важи мисълта, че „никога не може да имаш твърде много обувки“, но пода на спалнята не е подходящото място за съхранението им. Можете да използвате кошница за най-често носените обувки от вас. Поставете я под леглото или на дъното на гардероба. Ако имате много красиви чифтове обувки на ток, можете да поставите здрава мрежа, боядисана в ярък цвят, върху която да поставяте обувките си. 
  • Гримовете и всякакъв тип козметични продукти, които използваме всеки ден, обикновено са пръснати по повърхността на нощното шкафче или раклата. Стаята ви ще изглежда много по-прегледна, ако ги поставите в първото чекмедже на някой шкаф, така че ви бъдат под ръка и няма да създават усещане за неподреденост. 

Вижте още: Какво не трябва да имаме в спалнята?


Как да съхраним правилно спомените?

Спомените обикновено имат специално място в спалнята. За жалост обаче много често е повече сантиментално, отколкото строго определено в пространството. Много често са разпилени на всевъзможни места: нощно шкафче, перваз, рафтове, секции... А как може да се справим с тях?

  • Ако обичате да сте заобиколени от снимки на любимите си хора, това е чудесно. Но не може всичките да стоят разпилени по шкафовете, а дори да са в рамки, пак заемат твърде много място. По-добре ги поставете по стените. Така много по-лесно ще почиствате повърхността на шкафовете. 
  • А какво смятате да правите с книгата, която дочетохте миналата седмица и още стои на бюрото ви. Ако няма да я препрочетете, по-добре я дарете. Онези от вас, които са твърде големи книголюбители е добре да включат в мебелите на стаята високи рафтове. 
  • Всички сувенири, подаръчета и магнитчета, които любими хора са ви подарявали трябва да имат своето място. По този начин освен, че ще бъде по-подредено, ще си спестите и време от чистенето на прах по тях. Най-добре ги обособете в отделно шкафче или им намерете по-добро приложение в хола или кухнята.


Органайзер за по-успешен ден

По-натовареният график в някои дни от седмицата създава сериозни неудобства. Много по-лесно ще ви бъде, ако още преди заспиване вечер знаете какви са задачите ви за следващия ден.

  • Направете си удобен органайзер благодарение, на който лесно и бързо да подредите необходимите ангажименти. 
  • Към стената можете да прикачите календар за задачите си, магнитна дъска или коркова дъска за лесно прикрепяне на различни бележки. Можете да поставите дори ключовете си там, за да са винаги под ръка.
  • Разположете няколко кошове, за да съхранявате там писмата или списанията си, както е показано на снимката. 

Вижте още: Преди и след: Организационни идеи, с които да опитомите хаоса у дома


Как да вкараме ред на нощното шкафче?

Едно от най-големите предизвикателства в подредбата на спалнята е нощното шкафче. Да сте притежател на такова, без следа от безпорядък, направо си е чист късмет и страхотно умение, граничещо със свръхдарба. Най-често на нощните шкафчета има една вечна конфигурация от: нощна лампа, книга, някоя друга касова бележка, носни кърпи, ключове, зарядно, обици, дезодорант и... всичко, което може да се побере на малката му площ. Как може да се справите с това?

  • Разпилените бижута създават излишно неудобство, когато трябва да побързате. Това определено ще ви причини известен дискомфорт. Инвестирайте в елегантна стойка за бижута или закачете куки над тоалетката си или нощното шкафче.
  • Твърде лесно е да затрупаме нощното си шкафче, перваза на прозореца и всяка друга повърхност в стаята ви с чаши от различни напитки. Когато приключите с чашата, оставете я на оптически най-близкото място до вратата или си създайте навика веднага, когато приключите с напитката, да отсервирате чашата. 
  • Не винаги искаме да изхвърлим различните етикети, касови бележки и други малки хартийки, които могат да са ни необходими по-късно. Но едва ли да стоят разпилени из спалнята е най-добрата алтернатива. Най-простото решение е да ги съхранявате в обикновен пощенски плик или кутия, на нощното ви шкафче, докато не решите, че е време да ги изхвърлите. 
  • Вземете си органайзер на нощно шкафче. С негова помощ ще може да подредите всичко по модули.

Ако имате хрумвания как да направите спалнята си по-красива и подредена, но проектът ще изисква помощта на специалисти, можете да се обърнете към някой от експертите, регистрирани на сайта ни. По всяко време може да направите безплатна заявка. В отговор ще получите няколко оферти. Сравнете ги, вижте мнения на предишни клиенти и направете най-рационалния избор. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта