Как да превърнем стените вкъщи в истински шедьовър?

Публикувано на 18/03/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 18/03/2020 | Видяно 3 903 пъти

Изборът за цвят и дизайн на стените в съпроводен от една огромна дилема и има способността да ви докара до тиха лудост. И не стига това, ами и в повечето случаи цветът може да не ви хареса, да искате да го смените и да направите нещо, което наистина да стои красиво в дома ви. Всеки ремонтиращ човек се е сблъсквал с този казус, който не е никак за пренебрегване. Защото неподходящата стена може да съсипе целия интериор.

Има обаче едни малки трикове, които всеки може да използва, за да превърне стените в дома си в истински шедьовър на изкуството. Направата им е като детска игра и не изисква нищо повече от малко въображение и сръчност. Разбира се, ще ви е нужна и смелост, за да се впуснете в експеримента. В случай, че наистина не искате да рискувате и нямате доверие на собствените си способности, винаги може да се доверите на специалистите в бояджийството, регистрирани в MaistorPlus.


Дизайн с кухненска гъба

Кухненските гъби може да използвате и не само за миене на съдове. С тяхна помощ ще може да разнообразите стените в дома си. Освен че е изключително лесно, е и много забавно, а и всеки път шарките стават по уникален и неповторим начин. Методът на работа е следният:

  • Изберете основен цвят, с който да покриете добре цялата стена.
  • Купете си достатъчно количество гъби. Ако кухненските не ви се струват удачна като размер, винаги може да изберете алтернативен вариант с по-голям дунапрен.
  • Харесвайте си още един цвят, който да си пасва с основния. Хубаво е да бъде по-наситен нюанс от този, който сте използвали за стената. Ако тя е бяла, нямате никакви проблеми смело да експериментирате.
  • Потопете гъбата в латекса и стиснете няколко пъти, за да се разнесе по повърхността й, а и за да излезе въздухът.
  • С потупващи движения нанесете смело на стената, на местата, където искате да има този ефект. Може да бъде по цялата площ, но може и да направите някаква композиция.

Вижте още: 16 лесни и очарователни декорации за стена


Боядисване с найлонова торбичка

Бъдете готови за грандиозно мацане. Най-добре, ако се спрете на тази техника, първо се облечете в достатъчно стари дрехи, за които няма да съжалявате, че на финална ще са в латекс. За да имате тази невероятна стена ще трябва да:

  • Изберете и нанесете основен цвят, който е хубаво да е покривен.
  • След това отново ще трябва да нанесете една ръка от друг цвят, който сте съчетали с основния.
  • Преди да е засъхнал, вземете найлоново пликче и хубаво го намачкайте в ръката си. Едни ръкавици няма да са ви никак излишни. В потупващи движения залепяйте и отлепяйте пликчето от стената.
  • Основният цвят закачливо ще се показва, а ефектът, който ще имате е наистина страхотен.


Със старите парцали по новите стени

Имате цял чувал със стари дрехи, които за нищо не стават, но пък ви е жал и да се отървете от тях с лека ръка? Без да му мислите много ги включете смело в новия дизайн на вашите стени.

  • Отново трябва да изберете основен цвят, който е хубаво да е по-светъл от другия. Нанесете го върху цялата стена.
  • Изберете друг по-наситен цвят, с който да направите ефектната стена. В него хубаво напоете старата си тениска (може да използвате и всякакъв друг плат).
  • След това изстискайте внимателно (така че да не трябва да чистите пода в продължение на дни). Тук може директно да започнете да прилепвате парцала с въртеливи движения по стената. По-лесно обаче е да включите в действие и мечето.
  • Омотайте парцала около мечето за боядисване (без да се стараете да има някакви пропорционални линии). С помощта на силиконови ластици прикрепете плата върху мечето.
  • Внимателно нанесете върху основния цвят. Най-важно е мечето да се върти по дължината, а не да се пързаля.

Вижте още: 7 основни грешки при боядисване на стени


Шаблони

С помощта на шаблони работата е толкова чиста, че накрая и вие сами ще се чудите как е възможно почти никъде да не сте капнали някоя друга капка боя. Разбира се това в никакъв случай не е за сметка на красотата. Напротив! Богато разнообразие от хубави дизайни на шаблони може да намерите и на българския пазар. Вариантите при шаблоните са два:

  • Готов шаблон, който директно се залепва на стената. Разбира се много трябва да бъдете внимателни, когато го поставяте, за да не го разтегнете или да го залепите на грешно място. Най-добре да си намерите верен приятел, който да ви помага в тази сложна битка. Единственият им недостатък, е че в повечето случаи са с малко по-лъскав ефект, който не допада на всеки.
  • Изрязан шаблон за латекс. С него вие сами определяте цвета, но пък и ще е нужно да бъдете доста прецизни в нанасянето. Почти всички такива шаблони имат фабрично лепило, което добре прилепва към стената, за да не се разтича боята, която ще поставяте отгоре. И все пак риск от това винаги съществува. Тук вече вариациите за цветове са каквито вие пожелаете, защото сами ще трябва да си купите латекс или оцветител, който да нанесете на шаблона.

Красивата и уникална стена е гаранция, че дизайнът в целия ви дом ще бъде наистина превъзходен. Не се колебайте, а приложете някоя от техниките (а защо не и всички). Освен че ще останете очаровани, много бързо ще намразите всички едноцветни, скучни стени и ще искате да им вдъхнете индивидуален стил и класа. Ако имате нужда от помощ за реализиране на вашите уникални стени винаги може да се допитате до доказаните професионалисти, регистрирани при нас. Може да направите безплатна заявка за проект още сега. В отговор ще получите няколко оферти, които имате възможността да сравните и да изберете най-подходящата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта