Създайте шик в дома си, като превърнете малкото пространство в кът за вино

Публикувано на 13/02/2020 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 13/02/2020 | Видяно 1 766 пъти

Винаги сте се чудели как да претворите малките ниши в дома си в нещо специално. Интересна идея за това би била да обособите в тях самостоятелен кът за вино. За всички любители на тази напитка имаме няколко специални предложения.

В тази статия ще ви разкажем как да обособите малко специално пространство за вино, дори и да не разполагате със самостоятелен килер или стая. За ваше улеснение в проекта може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани в MasitorPlus.


Малка място за вино в стъклена витрина

Малките самостоятелни стая, витрина или килер за вино, отделени със стъклена врата, през която се виждат наредените бутилки, биха внесла в дома ви изключителен шик, лукс и настроение.

  • Особено подходящи за такъв проект са малките пространства за щрангове в ЕПК блоковете, които са отделени със собствена врата от коридора на апартамента.
  • Друго такова пространство би могло да бъде ниша в кухнята или хола, както и самостоятелния килер, ако разполагате с такъв.
  • Изграждането на удобно място с дърво и стъкло би внесло в жилището ви естествен чар, а силният акцент върху стъклото би придало на дома ви модерна атмосфера.

Вижте още: Направете си сами страхотен шкаф за вино


Усвояване на ниши и холни прегради

Усвояването на естествените ниши в жилището ви чрез превръщането им в стена за вино би било особено ефектно. По този начин любимото ви питие ще разполага със специално създадено място, а в зависимост от избора на типа рафтове, ще можете да експериментирате и със стила.

  • Можете да използвате капаци, за да превърнете нишата в тайник за вино.
  • И обратно, ако искате да поставите акцент върху виното, изберете видно място – например приспособете вътрешните решетки за разделяне на хола или изградете нови такива. Можете да бъдете сигурни, че новото ви изобретение няма да остане незабелязано.
  • Специалните пространства за вина правят впечатление както на всеки посетител, така и на всеки ценител на лукса и интересния интериор.


Експериментирайте със стената под стълбите

Една изключително популярна идея, която се налага сред колекционерите на вино е приспособяването на стената под вътрешните стълби в специален кът за вино. За целта може да направите както самостоятелен килер, така и да поставите просто шкаф.

  • Често при този тип проекти се използват мебели по поръчка, които усвояват точно скосеното пространство. Не по-малко впечатляващи обаче са и готовите правоъгълни винени шкафове, които биха могли да позволят оформяне на място за дегустация.
  • Стената под стълбите е изключително подходяща още с това, че обикновено е разположена близо до входа на жилището, като по този начин посреща впечатляващо всеки гост.


Надграждане на пространството над хладилника

Една доста по-лесна за изпълнение идея при апартаменти, изключително ограничени в пространството, е надграждане на свободното място над бялата техника с дървен шкаф за вино, като част от кухненската мебел.

  • От една страна, това решение е изключително практично по отношение на усвояването на стените в кухнята, а от друга – то отново придава допълнително усещане за стил и нишовост.
  • Много подходящо е мястото за вино да бъде разположено над хладилника. То не заема съседната ниша, която можете да използвате за съхранение. Но в същото време идеално си кореспондира с цялостния интериор.

Вижте още: Как да си направим поставка за вино от палети


Декоративна поставка за вина

Ако все пак не можете да отделите самостоятелна стена за изграждане на специализирания кът за вино, все още имате шанс да реализирате проекта си с разполагането на вертикална поставка за винени бутилки в някой от ъглите на избраната стая.

Многообразието на подобни поставки наистина е голямо, а поради артистичната им стойност те често се помещават като акцент в хола на дома.

Изграждането на специално пространство за съхранение на вина е един креативен начин да усвоите малките пространства в дома си и едновременно с това да придадете на жилището си стилна атмосфера. Ако имате нужда от съдействие за проекта си, тук на помощ идват майсторите, регистрирани в платформата на MaistorPlus. Още сега може да изпратите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта