Как да си направим поставка за вино от палети

Публикувано на 16/05/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 15/07/2016 | Видяно 11 688 пъти
Как да си направим поставка за вино от палети

Неведнъж сме имали възможност да посочим предимствата, които имат палетите като качествен и евтин дървен материал. Затова той е предпочитан от все повече хора за изработката на практични неща. Отчитаме и шансовете, които дава за развитието на творчество и умения, как да направим от непотребни парчета нещо полезно и красиво. Ще ви представим една идея, която може да развиете по свой начин, а ако търсите още практични съвети и комфортни мебели по поръчка, обърнете се към опитни специалисти, които ще ви консултират.

Инструменти и материали

Инструменти и материали

Пригответе си необходимите за работа инструменти. Освен елементарните трион, чук, ренде и шкурка, ще са необходими абрихт и бормашина. Добре е да разполагате с работна маса. Основната част от дървото ще дойде от палета, но трябва и малко шперплат. Нуждаете се от винтове, пирони, железопътни клинци, медни проводници, лепило и къси клонки от дърво.

Виж още: Кучешка колибка от стари палети в 4 лесни стъпки

Изготвяне на план

Изготвяне на план

Преценете предварително за колко бутилки и чаши ще е предназначена поставката. На снимката виждате вариант за четири бутилки вино, сложени хоризонтално. Но тогава няма място за друг алкохол. Вие преценете как и доколко може да коригирате показания модел.

Захващане на чашите за вино

Захващане на чашите за вино

Оригинално е решението чашите за вино да се поставят със столчетата нагоре. Рафтовете са от тънки дъски от палет. Местата за захващане на кръглите стъклени крачета на чашите са ивици от шперплат. Те се оформят като малки трапеци с една права страна и друга, изрязана под ъгъл от 45 градуса. Закрепването им става с качествено лепило. Не забравяйте ивиците да са успоредни и да са съобразени с размера на поставката на чашите. За средната поставка тук е използван орнамент от стара мебел, но ако нямате подходящ, не е фатално.

Орнамент от клони и медна тел

Орнамент от клони и медна тел

Няколко парчета от клони между средната поставка и горната дъска създават чудесен стил. Той се допълва от прекрасния оттенък на голата медна тел. От нея са изработени парапетите на долните рафтчета, странични ограничители и като кант по горната дъска.

Държачи за винени бутилки

Държачи за винени бутилки

Хитроумно решение на изискването бутилките с вино да не стоят вертикално. Ако тези стари метални клинове ви се струват груби, може да ги замените с дървени с подобна форма.

Виж още: Практични вещи от палети за дома

Здраво закрепване и краен резултат

Здраво закрепване и краен резултат

Тази етажерка ще бъде отрупана със стъклария. При това съдържанието на стъклените бутилки е много ценно. Затова е важно доброто закрепване за стената.

Финални нотки

Финални нотки

Накрая може да подредите предпочитаните напитки и чаши за тях и да се насладите на творението си!

Бъдете креативни!

Бъдете креативни!

А това са и още няколко интересни варианта на поставка за вино, които може да си направите.

Вдъхновихте ли се да сътворите тази чудесна стойка? Ако искате да притежавате и други интересни мебели по поръчка, не се колебайте да се свържете с опитни професионалисти. Можете да видите различни оферти и да заявите индивидуален проект лесно и напълно безплатно!