Няколко важни съвета при създаването на мебели от палети

Публикувано на 04/07/2019 от Флора Велчева | Последна редакция на 12/07/2019 | Видяно 1 724 пъти

Дървените палети за превоз на различни стоки често биват изхвърляни, но от тях могат да бъдат създадени чудесни мебели, които да предотвратят прахосването на дървен материал. Използването на палети за направата на мебели за дома, офиса или помещение с друга функция е много актуално интериорно решение, но често изглежда сложно, особено ако се захващате с това за първи път. Вижте няколко съвета, които да ви помогнат да поставите началото на тези ваши проекти. Ако все пак тези съвети ви се струват твърде неизпълними, винаги можете да се обърнете към някой от професионалистите, регистрирани в нашия сайт. 


Има различни места, на които да намерите палети

Обикновено палетите са направени от бор или други иглолистни дървета, въпреки че не е необичайно да се намерят и такива от дъб или клен. Те са здрави, тъй като са проектирани да издържат стотици килограми тегло. За да ги откриете е достатъчно да погледнете в някоя производствена, индустриална зона или дори на местата за управление на боклук на големите търговски обекти. Дори и да не виждате в околностите, просто попитайте - често палети могат да бъдат намерени далеч от обичайната зона за клиенти. Въпреки това е добре да се уверите, че не са поели твърде много влага, което да ги направи податливи на изкривяване или дори счупване. 


Потърсете палети, боядисани поне отчасти в синьо

Палетите се намират в два основни вида – от иглолистна дървесина и от широколистна. Тези от иглолистна дървесина се намират много по-често и почти винаги можете да ги вземете безплатно. Направените от широколистна дървесина, която е по-твърда, вероятно са били закупени от фирма за специфична употреба и е възможно да бъдат използвани повторно, така че са по-трудни за намиране. Ако имате избор, потърсете от тях. Когато разглеждате палети, огледайте се за такива, които са боядисани в синьо, поне отчасти. Те обикновено са направени от твърда дървесина.

Вижте още: 8 страхотни идеи за мебели от палети, които да поставите в банята


Преценете дали идеята може да се изработи от палети

Дебелината на дървесината на палетите обикновено е около 2 см.  Въпреки че ви изглежда чудесна за всякакви идеи и приложения в създаването на мебели, тя вероятно не е достатъчно силна за изработване на големи мебели. Трябва да съобразите идеите си със здравината на дървесината. Ако все пак решите да я използвате за конструкция, която трябва да издържа повече тежест, имате две опции: да я подсилите, като залепите няколко парчета заедно или да използвате допълнителни дървени материали различни от палетки, когато това е необходимо.


Огледайте внимателно палетите за външни въздействия

Проверете палетите за наличието на чужди тела - скали, метал и други предмети, които могат бързо да разрушат дървообработващите машини или да наранят вас самите. Една бърза проверка на всички части на палетите ще ви спести последващи главоболия и необходимостта да променяте вече готовата идея в движение.

Освен това е хубаво да обърнете внимание дали насекоми или гризачи не са нанесли повреди по материала за вашите бъдещи мебели. Ако не забележите такива, все пак е добре превантивно да ги почистите.  

Вижте още: Направи си сам бюро от палети с библиотека


Използвайте ярки цветове

Надяваме се, че след споделените в настоящата публикация насоки сте готови да създадете мечтаните мебели от палети. Можете да използвате различни ярки цветове за настроение, да подрежете палетните дъски в различни форми. Те ще направят вашите мебели неповторими. Ще се изненадате и колко много вариации за изработване на декоративни елементи за интериора съществувуат. Ако срещнете затруднения с някоя от идеите си,  обърнете се към специалистите в MaistorPlus.  Можете да направите безплатна заявка, да сравните оферти и предварително да разгледате препоръки от предишни клиенти, отправени към изпълнителите.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Орви студио VIP
Мебели и обзавеждане, София
13 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
АС - инженеринг 2000 ЕООД VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Мебелни услуги ВАМИТ
Мебели и обзавеждане, София
31 извършени проекта
Даниел
Боядисване и декорация, София
1 извършен проект
Ремонт на покриви
Покривни услуги, София
1 извършен проект