Как да внесете уют у дома лесно и бюджетно

Публикувано на 07/02/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 12/02/2019 | Видяно 3 236 пъти

Наличието на уют е важно за всеки дом, независимо от размерите му или избрания за него интериорен стил. Струва ли ви се тази задача трудна или прекалено скъпа за изпълнение? Ако е така, днес ще ви покажем, че с минимални усилия и средства можете да постигнете търсеното от вас уютно излъчване за всяко помещение в жилището. Вижте идеите ни и изберете онази от тях, която ви допада най-много, а ако имате нужда от още съвети за интериора вкъщи, то не забравайте, че добрите специалисти са на ваше разположение и в очакване да претворят желанията ви в реалност! 


Възползвайте се от това, с което разполагате

Разбирането, че стени и под, които са решени в бледи нюанси, са предпоставка за скучна и безлична интериорна основа, всъщност е далеч от истината. Възползвайте се от това, с което разполагате - ако това означава дом предимно в бели или други неутрални тонове, то нека фокусът ви бъде насочен към постигането на скандинавски стил. 

  • Затоплете помещението, като прибавите одеяла, възглавници и меки постелки;
  • Снимки или картини в рамки ще внесат индивидуалност върху бялото платно;
  • Меката светлина, като например нисък полилей с бял абажур и крушка с топло жълтеникаво излъчване, ще озари стаята с приятно романтично настроение;
  • Внасянето на акцент е необходимо за стая изцяло в бяло - тъмно-сивото, черното или дори пъстрите багри са добре дошли в малки количества.

Виж още: Впечатляващи идеи за уютна кухня с елементи от дърво


Подходяща светлина и семпла декорация

За да постигнете красиво уютно жилище бързо и лесно, без да правите значителни промени, можете да се възползвате от силата на светлината и естествените материали като част от декорацията:

  • Използвайте лед лампички, като ги вложите на скрити или видими места из интериора. За да смекчите обстановката, изберете такива с топъл жълт цвят и избягвайте студената бяла или бледо-синя светлина.
  • Спрете се на естествена декорация - памучни одеяла, плетени кошници, дървени свещници и сувенири. Цветята са добре дошли под каквато и да е форма във всеки дом - живи, изкуствени, във ваза или в саксия, както и комбинация от всички тях. 


Внесете цветове, които да наситят стаята с позитивно настроение

Цветовете са ваши приятели, независимо дали целта е постигане на уют, закачливост или изграждането на конкретен интериорен стил.

  • Ако разполагате с неутрални основи, то имате възможността да развихрите въображението си и да преобразите дома си само с поставянето на няколко цветни възглавнички, покривки или любим предмет;
  • Картините по стените съобразете с цветовата тематика в обзавеждането, за да получите добре завършена композиция, която да радва окото;
  • Килим или черга, с която да покриете части от пода, ще стопли стъпалата ви и цялостното усещане в стаята;
  • Наличието на нощна или настолна лампа в дневната, която да включвате нощем, докато гледате филм или пийвате чашка вино, определено ще въведе осезаема разлика. 

 Виж още: Пролет вкъщи - реновиран и декориран апартамент в София


Дървото е перфектният елемент на домашния уют

Внасянето на дървени елементи в интериора неминуемо стопля помещенията и донася усещане за комфорт. Ако обаче нямате възможност за влагане на средства в големи проекти с масивно обзавеждане, за вас има и друг вариант:

  • Изграждането на стена от палети може да бъде много бюджетно и бързо решение;
  • Използвайте импрегнатор или лак за дърво в различни цветове, за да създадете различни нюанси по повърхността;
  • Ако и цялата стена, макар и от палети, не е опция за вас - то изберете семпла декорация, като посочената на снимката отдясно. В комбинация с паркет, живи растения и семпло обзавеждане, уютът лесно ще се "шмугне" в дома ви и ще си остане там. 

За да сте сигурни, че взимате правилните решения за интериора у дома - допитайте се до професионалистите по интериорен дизайн. Заявете проект още сега, напълно безплатно и без обвързване, и в кратък срок ще ви изпратим оферти от препоръчани изпълнители. Разгледайте профилите им, сравнете оценките от техните предишни клиенти и изберете сами с кого искате да работите. С подходящата помощ внасянето на уют ще се превърне в лесна и приятна за изпълнение задача!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта