Как да внесете уют у дома лесно и бюджетно

Публикувано на 07/02/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 12/02/2019 | Видяно 1 664 пъти

Наличието на уют е важно за всеки дом, независимо от размерите му или избрания за него интериорен стил. Струва ли ви се тази задача трудна или прекалено скъпа за изпълнение? Ако е така, днес ще ви покажем, че с минимални усилия и средства можете да постигнете търсеното от вас уютно излъчване за всяко помещение в жилището. Вижте идеите ни и изберете онази от тях, която ви допада най-много, а ако имате нужда от още съвети за интериора вкъщи, то не забравайте, че добрите специалисти са на ваше разположение и в очакване да претворят желанията ви в реалност! 


Възползвайте се от това, с което разполагате

Разбирането, че стени и под, които са решени в бледи нюанси, са предпоставка за скучна и безлична интериорна основа, всъщност е далеч от истината. Възползвайте се от това, с което разполагате - ако това означава дом предимно в бели или други неутрални тонове, то нека фокусът ви бъде насочен към постигането на скандинавски стил. 

 • Затоплете помещението, като прибавите одеяла, възглавници и меки постелки;
 • Снимки или картини в рамки ще внесат индивидуалност върху бялото платно;
 • Меката светлина, като например нисък полилей с бял абажур и крушка с топло жълтеникаво излъчване, ще озари стаята с приятно романтично настроение;
 • Внасянето на акцент е необходимо за стая изцяло в бяло - тъмно-сивото, черното или дори пъстрите багри са добре дошли в малки количества.

Виж още: Впечатляващи идеи за уютна кухня с елементи от дърво


Подходяща светлина и семпла декорация

За да постигнете красиво уютно жилище бързо и лесно, без да правите значителни промени, можете да се възползвате от силата на светлината и естествените материали като част от декорацията:

 • Използвайте лед лампички, като ги вложите на скрити или видими места из интериора. За да смекчите обстановката, изберете такива с топъл жълт цвят и избягвайте студената бяла или бледо-синя светлина.
 • Спрете се на естествена декорация - памучни одеяла, плетени кошници, дървени свещници и сувенири. Цветята са добре дошли под каквато и да е форма във всеки дом - живи, изкуствени, във ваза или в саксия, както и комбинация от всички тях. 


Внесете цветове, които да наситят стаята с позитивно настроение

Цветовете са ваши приятели, независимо дали целта е постигане на уют, закачливост или изграждането на конкретен интериорен стил.

 • Ако разполагате с неутрални основи, то имате възможността да развихрите въображението си и да преобразите дома си само с поставянето на няколко цветни възглавнички, покривки или любим предмет;
 • Картините по стените съобразете с цветовата тематика в обзавеждането, за да получите добре завършена композиция, която да радва окото;
 • Килим или черга, с която да покриете части от пода, ще стопли стъпалата ви и цялостното усещане в стаята;
 • Наличието на нощна или настолна лампа в дневната, която да включвате нощем, докато гледате филм или пийвате чашка вино, определено ще въведе осезаема разлика. 

 Виж още: Пролет вкъщи - реновиран и декориран апартамент в София


Дървото е перфектният елемент на домашния уют

Внасянето на дървени елементи в интериора неминуемо стопля помещенията и донася усещане за комфорт. Ако обаче нямате възможност за влагане на средства в големи проекти с масивно обзавеждане, за вас има и друг вариант:

 • Изграждането на стена от палети може да бъде много бюджетно и бързо решение;
 • Използвайте импрегнатор или лак за дърво в различни цветове, за да създадете различни нюанси по повърхността;
 • Ако и цялата стена, макар и от палети, не е опция за вас - то изберете семпла декорация, като посочената на снимката отдясно. В комбинация с паркет, живи растения и семпло обзавеждане, уютът лесно ще се "шмугне" в дома ви и ще си остане там. 

За да сте сигурни, че взимате правилните решения за интериора у дома - допитайте се до професионалистите по интериорен дизайн. Заявете проект още сега, напълно безплатно и без обвързване, и в кратък срок ще ви изпратим оферти от препоръчани изпълнители. Разгледайте профилите им, сравнете оценките от техните предишни клиенти и изберете сами с кого искате да работите. С подходящата помощ внасянето на уют ще се превърне в лесна и приятна за изпълнение задача!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Орви студио VIP
Мебели и обзавеждане, София
13 извършени проекта
Георги
Електроуслуги, София
АС - инженеринг 2000 ЕООД VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Христина Манолова
Цялостен ремонт, София
Rubin69
Дограма и остъкляване, Бургас
ROSMAN
Боядисване и декорация, София
2 извършени проекта