Впечатляващи идеи за уютна кухня с елементи от дърво

Публикувано на 09/11/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 15/11/2018 | Видяно 8 384 пъти

Ако ви предстои цялостен ремонт на кухнята или само подмяна на обзавеждането, то вече със сигурност проучвате и сравнявате различните варианти, както откъм материали, така и от гледна точка на дизайна. Изграждането на кухня от дърво е удачно решение, в случай че разполагате с по-голям бюджет, но ако сте ограничени в по-скромна сума, специалистите препоръчват да се насочите към решения от МДФ и ПДЧ плоскости, визуално имитиращи дърво. За да ви улесним във взимането на решение, днес ще ви запознаем с четирите основни предимства на „дървените“ кухни, независимо дали те са изработени от естествен дървен материал или ПДЧ. Допълнителни съвети и съдействие за изработката на кухненското обзавеждане пък ще получите от доказаните майстори, регистрирани в нашата платформа!


Тъмните дървени шкафове съчетайте със светъл кухненски плот

Интегрирането на дървото в дизайна на кухнята е идеално решение за светли и просторни помещения, но може да се окаже пагубно за приятната атмосфера в компактната кухня. Ето защо специалистите напомнят да подберете внимателно вида и цвета на дървения материал, особено в случаите, когато това е преобладаващ елемент от обликът на кухненския модул. В този случай дизайнерите залагат на доказано успешното съчетание от тъмни кухненски шкафове и светъл кухненски плот, който разчупва обстановката и вдъхва свежест в иначе тясното помещение. Дребните декоративни елементи от стъкло или метал пък ще придадат блясък на кухнята, като я направят и по-светла и гостоприемна.

Виж още: Кухненският гръб - практичност и стил


Съчетайте правилно различните типове дървени елементи

Създаването на кухня от дърво изглежда относително лесна задача, но когато се стигне до избора на конкретни цветове и видове материали, можем да се изгубим в широкото разнообразие от възможни комбинации. Поради тази причина специалистите съветват предварително да се спрете на един тип дърво и да се придържате към този материал за изработката на всички дървени елементи в интериора, без значение от конкретното помещение, в което ще ги поставите. По този начин, ако например решите да обедините кухнята и хола, няма да е налице твърде рязък контраст между мебелите и съответно ще избегнете необходимостта от цялостна или частична подмяна на обзавеждането.


Заложете на близки неутрални нюанси в интериора

Правилното съчетаване на различните дървени елементи в облика на кухнята е от ключово значение за нейното цялостно излъчване. За да не изглежда кухнята твърде семпла и скучна, професионалистите съветват да заложите на комбинация от дърво и ПДЧ в натурални нюанси, така че да разчупите визията на кухненския модул. По този начин помещението ще изглежда по-светло и приветливо, особено ако заложите на подходящи допълващи елементи за кухненското обзавеждане, като например кухненски гръб в неутрални бежови цветове и плот от дърво. Дребните метални елементи, като например дръжките на кухненските шкафове,  ще внесат известна доза блясък в модерната кухня, като те са идеално допълнение и към иноксовите електроуреди.

Виж още: Как да се сдобиете със стилна съвременна кухня?


Дървените елементи – задължителни за красивата скандинавска кухня

Скандинавският стил в интериора е все по-популярен, най-вече поради изчистеня дизайн и завидна функционалност, които предоставя той. Това са правилата, които специалистите съблюдават и при изграждането на кухнята – тя трябва да е семпла, практична и невероятно удобна, така че да се превърне в любимото помещение за цялото семейство. Ето защо тук например дизайнерите залагат на съчетанието между бели кухненски шкафове и такива от светло дърво, така че да се създаде визуален баланс в помещението. Дървото тук е нещо повече от акцент – то вдъхва топлина и уют на кухнята, особено в комбинация с елегантния кухненски гръб в наситени жълти нюанси. Дребните декорации в зелено пък придават необходимата доза свежест на иначе хладния интериор.

Коя от тези кухни ви допада най-много? Споделете с нас как вие си представяте мечтаната кухня от дърво, а за нейното качествено изпълнение се доверете на доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus! Пуснете заявка в сайта напълно безплатно и сравнете оферти на опитни специалисти в категорията „Ремонт на кухня“!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта