Кухненският гръб - практичност и стил

Публикувано на 07/11/2018 от Екатерина Димитрова | Последна редакция на 07/11/2018 | Видяно 10 872 пъти

Разположен между работния плот на кухнята и горните шкафове, кухненският гръб има естетическа и декоративна функция, но също така и защитна. Водоустойчив, той гарантира, че водните и мазните пръски няма да увредят стените. Благодарение на него вашата кухня добива свой собствен характер и стил. Кухненският гръб се предлага в множество варианти с разнообразен и модерен дизайн. Можете да изберете неутрален или шарен, от ламинат, камък или инокс, но във всички случаи кухненският гръб е този, който ще дирижира настроението във вашата кухня! В случай че се затруднявате при избора на стил, не се колебайте да потърсите съвет от доказаните дизайнери в MaistorPlus.


Кухненски гръб от пастелни плочки за артистичност и свежест

Изберете пастелни плочки в различни цветове. Разнообразните и на пръв поглед несъвместими шарки на този гръб оформят един крещящ „микс и мач“. Резултатът? Колоритна и весела кухня, където дървото на работния плот и сивата стена изведнъж се оживяват от тази мозайка. Изберете подходящите акценти в аксесоарите и кухненските пособия:

  • Клонче от черешово дърво в стъклен буркан върху кухненския плот носи полъх на японска поезия;
  • Керамичният съд е избран в шарки от артистична мозайка, пренася десена от кухненския гръб върху плота;
  • Дискретното лед осветление, точно над пастелните плочки, им придават допълнителна искряща жизнерадост.

Подходящи допълнения за тази кухня са например модерна тръбна маса със столове от изкуствена кожа. Нека бъдат в различните цветове, които сте избрали за плочките. Кухненските уреди изберете в INOX, a на пода не пропускайте да разположите тъкано килимче в пастелни шарки.

Прочети още: 6 съвета за успешен ремонт на кухня


Кухненски гръб с геометрични и дървесни линии

Ако оригиналността е вашето кредо, разгледайте този дизайнерски кухненски гръб. Изработен е от гранитогрес в дървесен цвят, като имитира дървени ивици, монтирани в асинхронни квадрати. Използвана е широка фуга, оцветена с тъмна фугомаса. Резултатът е оптична връзка между светлия плот, цвят слонова кост, и студена стена в антрацит. Кухненските аксесоари са подбрани в същите нюанси. Графитни, черни купи. Подложки за топлите съдове от тъмно дърво. Буркани от стъкло и дървени вилици и лъжици. Светлият плот подчертава всеки тъмен елемент и ефекта е поразително модерен и оригинален. Дори небрежно отворените листи с готварски рецепти идеално се вписват в общия план.


Скандинавски стил за вашето работно пространство в кухнята

Минималистичен и изчистен до стерилност, този кухненски гръб продължава естествено от плота към стената. Типично за скандинавския стил е по-ниското му отстояние от горните кухненски шкафове. Иноксовата мивка е избрана в душ-вариант, така че да е подвижна и да не разпръсква водата при измиване на съдове и продукти. Обърнете внимание, че обраният стил на скандинавието диктува по-малко кухненски прибори по работното поле. Кухненският гръб е от ПДЧ в цвета на меламиновия плот. Всичко тук е балансирано и с мярка. Ако сте привърженик на пълния синхрон и артистичността не се вписва в представата ви за кухня, това е вашият стил.

Виж още: 13 забавни кухненски изобретения


Кухня стил „Прованс“ – неизбежно изисква керамика

Ако сте любител на провансалския тип кухня, препоръчваме да видите този кухненски гръб. Керемидената охра е цвета на земята, на селото, на природата. Щом това е вашият вкус, добре е да знаете, че керамика трябва да присъства навред. В конкретния случай дори плотът е павиран с плочки, които продължават и на стената. Тя също е павирана с керамика, горните шкафове са монтирани върху плочките, като много често в духа на прованса се оставят с открити полици. Част от линията на този стил са:

  • Стъклени прозрачни бурканчета с подправки;
  • Флорални, текстилни аксесоари (перденца, подшивки, ръкохватки, малки възглавнички върху столовете);
  • Различни нюанси на земната цветова гама, можете да добавите на кухненския гръб допълнителни мотиви като показания тук цветен ефект. Това оптически издължава пространството;
  • Саксия със зелено растение би била точно на място в тази провансалска атмосфера.


Ултра съвременен кухненски гръб, от неръждаема стомана inox

Тази дизайнерска супер кухня е снабдена с гръб от ламинат, лакиран в ефект INOX. Гърбът модернизира простотата на професионалното обзавеждане, решено в сиви нюанси. Той обединява неповторимите кухненски шкафове с плот гранат, в динамично трио от цветове. Светлината се отразява в лъскавото му покритие и подобрява яснотата на работния плот. Изложените на показ съдове и кухненски пособия са в бяло и стъкло. Единствено дървените дъски нарушават белия професионализъм на това работно пространство. Зелените подправки на плота внасят точно необходимия колорит в перфектната картинка. Горните шкафове на кухнята са в меламин, цвят бордо. Ако искате да постигнете модерен аристократизъм във вашата кухня, не забравяйте тази комбинация.

Ако имате нужда от съвет при обновяването и на вашия дом - разчитайте на специалистите, регистрирани в сайта ни. Заявете безплатно проект и изберете сред получените оферти, като ги разгледате и сравните, а след края на работата - оставете оценка за избраната фирма в платформата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта