13 забавни кухненски изобретения

Публикувано на 25/03/2020 от Адриана | Последна редакция на 27/03/2020 | Видяно 53 014 пъти

Ценителите на кулинарното изкуство знаят, че красотата се крие в детайлите. Ще познаете хората с богат опит в кухнята не само по уверените им движения и самочувствието, с което държат ножа, а и по малките хитринки, които значително улесняват труда им, спестяват време и правят гозбите неповторимо вкусни. Дори и да не сте толкова напреднали с рецептите, прекарването ви в кухнята може да бъде много по-забавно, ако имате под ръка правилните продукти и принадлежности. Вижте нашата класация с 13-те най-хитри и полезни кухненски изобретения, а в случай че се нуждаете от доказани специалисти, които да ремонтират кухнята ви, лесно ще ги откриете в MaistorPlus.


1. Вилица и очила за рязане на лук

Първите стъпки в кухнята на всеки готвач започват с рязане на лук. За улеснение на тази не особено приятна дейност, можете да застопорите лука с метална вилица. Имаме и още една добра новина - можете да се спасите от сълзите, използвайки тези специално изобретени за целта очила. Тайната им се крие в доброто уплътнение, което не позволява на дразнещата киселина да достигне очите.


2. Силиконова риба

Едно от предизвикателства пред начинаещите сладкари е отделянето на жълтъка от белтъка. Счупете яйцата едно по едно в дълбока купа, леко стиснете силиконовата риба в задната част и отделете внимателно жълтъка в друг съд. Вижте колко бързо и лесно може да бъде!

Вижте още: 6 функционални идеи за кухненски бар плот


3. Силиконово прасе

Изпълнява функцията на всеки друг капак, но този е изработен от термоустойчив силикон. Едно е сигурно - задушаването на всяко ястие под капак ще бъде допълнено с приятно настроение. А ако се чудите как да повдигнете капака - вземете две китайски клечки за хранене и ги поставете в "ноздрите" на прасето.


4. Стойка за лъжица

Случвало ли ви се е в бързането да се чудите къде да оставите лъжицата, с която сте разбъркали ястието? Обикновено я подпирате върху дъска за рязане или я слагате в друг съд, който после трябва да измиете? Представяме ви едно наистина практично и функционално приспособление, което ще реши този проблем завинаги.


5. Цитрус пръскалка

Ако основното ви меню често включва пресни зеленчуци, със сигурност ще оцените тази цитрус пръскалка, с която лесно можете да овкусите салатата си със свеж лимонов сок. Не забравяйте колко е важно да готвите и да се храните здравословно!

Вижте още: Обзавеждане и декорация на здравословна кухня


6. Ножица за пресни подправки

Ножицата за пресни подправки има цели 5 ножчета, с които бързо и лесно можете да нарежете на ситно магданоз, копър, зелен лук или босилек. Вече не е проблем да подготвите по-големи количества от зелените подправки за съхранение в камерата през зимния сезон. Освен, че е изработена от неръждаема стомата, нейната функционалност ще позволи да спестите време при приготвянето храна. 


7. Ножица за пица

Още един вариант за ножица, с която не само ще нарежете парчетата пица като професионалист, но и ще ги сервирате изключително лесно на вашите гости. Бъдете сигурни, че ще ги впечатлите и ще поискат по още едно парче!


8. Дозатор за спагети

Приготвили сме още едно предложение за любителите на италианската кухня. Когато ви е трудно да прецените точно колко спагети трябва да сложите, за да има достатъчно за всички, просто използвайте този дозатор. А какво ще кажете за "конска" доза, ако сте прегладнели?


9. Тенджера с гевгир

Осигурете си удобство при приготвянето на италианска паста, използвайки тази тенджера в допълнение към дозатора. След като сварите пастата ще трябва да я отцедите от водата. Е, вече няма нужда да използвате гевгир, след като той е вграден в капака.


10. Таралеж ренде

За завършек на всяко ястие поръсете с кашкавал на вкус. Точно като живия таралеж, рендето с неговата форма се отличава и със същата острота на "иглите".

Вижте още: Как да спечелим място в кухнята


11. Отварачка - пръстен

Защо да губите време в търсене на отварачката в шкафа, след като може винаги да ви бъде под ръка?! Утолете жаждата си със завидна бързина!


12. Заключваща се чаша

Ако работите в голям офис и не искате някой случайно да използва вашата чаша, ето че има как да я "заключите". Всъщност технологията не е толкова сложна. В долната част на чашата има малка дупка и само собственикът й има "ключ" в съответната форма, за да я запуши :)


13. Суши лъжица

Чудили ли сте се как източните култури похапват супа? Онези от вас, които са се ужасявали от мисълта да ядат супа с клечки, вече могат да си отдъхнат. Е, истинските майстори едва ли ще имат нужда от творението, което виждате на снимката, но за всички останали - това може да бъде една добра и животоспасяваща идея.

Вижте още: 6 съвета за успешен ремонт на кухня

Сигурни сме, че 13-те изобретения, които ви показахме, значително ще ви улеснят, ако правите своите първи крачки в кулинарното изкуство. Не забравяйте, обаче, че освен полезни кухненски принадлежности, трябва да имате практично кухненско обзавеждане. Посъветвайте се с професионалист, който ще ви помогне да ремонтирате вашата малка кухня и да я превърнете в "кухня мечта". В MaistorPlus ще откриете над 3 000 регистрирани майстори и фирми от цяла България. Направете безплатно запитване към тях, сравнете офертите им и си осигурете бърз и лесен достъп до най-използваните зони в готварското помещение.

Направи безплатна заявка



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта