Освежете лесно стария диван

Публикувано на 28/07/2018 от Екатерина Димитрова | Последна редакция на 20/06/2018 | Видяно 4 665 пъти

Ако имате нужда от идеи как да освежите стария диван, тук е правилното място. С някои внимателни дизайнерски трика или набор от материали и цветове, които са добре комбинирани, можете да вдъхнете нов живот в старите мебели. Вижте нашите идеи, за да предприемете сами лесно изпълним проект, резултатите от който ще донесат удовлетворение за вас и комфорт за дома ви. Ако все пак не намерите вашето решение тук, потърсете изпълнители за текстилни услуги, които да претворят и най-сложните ви идеи в реалност.


Сложете дивана на авансцена

Как да се справите със стария бял диван? Ето един по-различен фокус. Заиграйте се с тапетите в стаята като създадете красив контраст с по-тъмни тонове и едри фигури. Подходящи цветове са черно, пепел от рози, кафяво с бежово и зелено. Белият диван ще играе главната роля във вашия хол. Добавете меки възглавнички в цветовете на тапета. За тях изберете тъкани, които да подсказват за мекота и удобство – плюш, плетиво, кадифе. Така ще създадете симбиоза между декора и светлата мебел. Изберете за стената картина или пластика от гипс, рязката белота на фона на тъмния тапет ще е оригинално отражение на дивана. В крайна сметка ще имате напълно обновено помещение с минимални средства. Ако не се чувствате уверени в лепенето на тапети - намерете препоръчани изпълнители за това тук.

Прочети още: Освежете дневната ефектно и бюджетно в 4 лесни стъпки!


Щампован бетон под сивия диван

Когато вашият стар диван е сив и скучен, отместете вниманието от него като внесете щипка пеперливост и акцент с интересна подова настилка. Изберете бледо сиво, синьо и бяло, които ще импонират с цвета на вашия диван. Той ще бъде приобщен към общия рисунък на всекидневната и съвсем няма да дразни окото ви. Ако сте привърженици на смелите решения - няма да се поколебаете да оцветите стените си в наситено синьо. Това определено ще накара фигуралния под да изпъкне в пълната си красота. Наредете по стената стилизирани графики в рамки с различни размери, те ще пренесат фигуралния стил от пода по стената. Старайте се графиките да са в преобладаващи светли нюанси. Ако вашият стар диван е с дървени крака - превърнете това в акцент в помещението. Облечете и старата табуретка в син плюш и я приобщете към интериора. Висок лампион с дървен крак ще стопли студените цветове и ще изглежда изключително шик, особено в тъмните часове на деня. Заиграйте се с възглавнички в различни форми и нюанси на основните синьо, бяло, сиво. За да запазите стила на новия си хол, нека възглавниците не са едноцветни. Щампованите тъкани ще подхождат чудесно и ще променят изцяло старата мека мебел.

Прочети още: Каква настилка да изберем


Диван от масивно дърво и кожа в стар холандски стил

Ако имате стар масивен диван от кожа, който смятате, че няма начин да освежите - съвсем не е така. Вълшебството е в изтъканите постелки.

  • Изберете килимче или пътека от естествена коприна или памук със свежи цветни фигури. Подходящи са такива с типично скандинавски фолклорни мотиви.
  • Не поставяйте голяма маса пред дивана, дайте му въздух и простор.
  • Поставете големи възглавници на пода около холандската мебел. Нека те да бъдат в сиво, синьо и бежово, в синхрон с килима в стаята.
  • Вместо маса за кафе, изберете оригинални масивни столчета, ръчна изработка. Можете лесно да ги премествате където ви е необходимо. Запазете техния естествен цвят, той ще влезе в общата хармония на вашата всекидневна.
  • Картина на стената в тъмна дървена рамка и високо зелено растение в ъгъла ще поставят финалните щрихи на уютния семеен кът. 


Винтидж маси за кафе пред дивана

За да съживите стария си диван, не се колебайте да го обградите с характерни елементи като този чифт винтидж маси, вдъхновени от 50-те години на миналия век. Сгушени една до друга, те носят топлина, уют и кокетност във всекидневната. Полилеи тип "камбана" с два или няколко плафона, спускащи се ниско над масите, добавят усещане за височина. Винтидж стилът е много предпочитан в последните години. Съчетаването на мебели и акценти от различни времеви периоди може да изглежда супер шик. Извадете и излъскайте старите чайници на баба. Емайлирани и цветни или бакърено медни, те перфектно ще допълнят общия непринуден вид на мекия ви кът. Ако старото канапе ви се струва бледо и овехтяло, освежете го с няколко пъстри елемента:

  • Пачуърк или меко одеяло с флорални мотиви, небрежно нахвърлени върху него, ще усмихнат цялото помещение.
  • Можете съвсем да засилите времевия прозорец във вашия хол, като залепите на стената зад дивана текстилен тапет на широко райе.
  • Изберете открита етажерка в бяло, на която уж небрежно да поставите книги, керамични вази и зелени растения. 
    Просто, светло и ретро! Не забравяйте последния щрих в тази домашна сцена от 50-те – артистично плетено килимче отпред.

При необходимост от професионална помощ в интериорния дизайн - заявете своя проект още сега, напълно безплатно, за да получите оферти от подбрани специалисти в областта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта