2,714 Препоръчани майстори за лепене на тапети

Направете безплатна заявка за лепене на тапети!

Впечатляващо е как един ремонт може да обедини цялото семейство около каузата за по-красив и уютен дом, особено когато става дума за лепене на тапети. На мнозина се е случвало да се целодневно да свалят тапети, за да отворят път на нова визия за стените. Невинаги обаче имаме нужното време или опит, за да залепим сами новите си флорални, винилови, хартиени или релефни тапети. Тогава на помощ идва MaistorPlus, където лесно можем да достигнем до препоръчани специалисти, които не само компенетно да ни препоръчат подходящи тапети като материал, цвят и щампи, но и да декорират стаите ни с тях. Ако и вие търсите надеждни професионалисти за тапетите вкъщи, е нужно само да заявите напълно безплатно проект, в отговор на което ще получите оферти, които да сравните, за да се спрете на най-добрата. В профилите на изпълнителите можете да видите техните репутации, завършени работни обекти, както и препоръки от предишни клиенти.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Профилна снимка - Петър Костов

Член от 12 месеца:

Ние можем да Ви предложим, основен или частичен ремонт на Вашия дом, офис или вила. Изпълняваме както малки ремонти, така и по-големи цялостни ремонти и довършителни работи по одобрен проект.Винаги се ...
avatar_31454_67846197775.jpg
онлайн преди 3 дни

Д - А 11 ЕООД

VIP

15 извършени проекта

Последно мнение за "Оправяне стени":

"След среща с Данаил промених заявката от малък ремонт в пълен ремонт на апартамента. Допълнително към заданието се допълниха тавани от Гипсокартон , обръщане на прозорци и врати , шпакловане , лепене ... "
Профилна снимка - Иван Методиев
онлайн преди 17 часа

Иван Методиев

1 извършен проект

Член от 6 месеца:

Ние сме Методи и Иван. Работим в сферата на строителство повече от 25 години. Да виждаме усмивките на лицата на нашите клиенти е едно от най-хубавите неща в живота за нас. Затова работиме качеств ...
Обект

Член от 11 месеца:

Здравейте аз съм Николай Асенов от град Долна Митрополия, обл.Плевен
label.cover - Борис Багелийски
онлайн преди 2 дни

Делукс Билд ЕООД

1 извършен проект

Член от 10 месеца:

Делукс Билд е малка фирма, оперираща на българския пазар от няколко месеца. Екипът ни е съставен от млади специалисти, които имат голям опит в сверата на строителството в България, Белгия и Нидерланди ...
avatar_20397_21120966506.jpg
онлайн преди 3 дни

djorov

1 извършен проект

Член от 105 месеца:

Качествени строителни ремонти, декоративни мазилки, изграждане и монтаж на гипсокартон - окачени тавани, преградни стени, предстенни обшивки,скрито осветление, фигури и декоративни орнаменти.

Профилна снимка - Филип Мицанов

Член от 6 месеца:

Казвам се Филип, 39 г. По образование съм Ел.техник със специалност "Електро обзавеждане на промишлени предприятия" Освен за електро услуги, мога да бъда полезен и с монтажи на санитарна мебел, освети ...
Профилна снимка - Георги Шатов

Член от 20 месеца:

Здравейте , работя гипсокартон ,шпакловки и боядисване от 5 години. Първоначалния си опит предобих в Германия със тригодишен стаж,където разбрах че профисионалното изпълнение и дадената дума са ключов ...
label.cover - Албена Митева
онлайн преди 8 дни

Албена-Строй

3 извършени проекта

Член от 127 месеца:

Фирмата е с дълъг опит в голямото и малкото строителство както и във вътрешните ремонти. 

avatar_12831_83595541399.jpg
онлайн преди 2 часа

TODOR TODOROV

VIP

33 извършени проекта

Последно мнение за "Освежаване на обект за бързо хранене":

"Останахме много доволни от цялата работа на Тодор. Всичко беше изпълнено в срок и с много добро качество. Ремонтът беше на търговски обект и цялата работа беше свършена на професионално ниво. Със сигу ... "

Оставени мнения за Боядисване и декорация:

Анелия Николова преди 26 месеца за Тапет 20кв. 4 ролки за 2 стени | София

“Много съм доволна от работа, отношение и цена!”

Боряна Атцалова преди 32 месеца за Лепене на тапети - 30 кв.м. | Благоевград

“Много сме доволни, даже сега ще има още неща, които той ще прави, имаме за добоядисване. С Атанас се разбрахме той да закупи материалите дори. Адски доволни сме!”

Марина Пеева преди 33 месеца за Лепене на тапети и боядисване | София

“Доволни сме от свършената работа, в срок беше изпълнена, даже и по-бързо от уговорката. Всичко е наред! Благодарим!”

Галя Попова преди 38 месеца за Лепене на тапети | Пловдив

“Всичко, за което се бяхме договорили беше свършено в срок. Освен лепенето на тапети (за което всъщност потърсих майстора) имаше ремонт на разрушена стена, мухлясал таван на баня, смяна на контакти, лепене на таванни первази и други дребни детайли в дома ни. Впечатлена съм, че се удържа на казаното, както и от това, че се поддържаше чистота. Не ме е занимавал с нищо и сам взимаше всичко, което е необходимо за ремонта. Бързина, коректност, отговорност, точност - нещо, което в днешно време не срещам в тази гилдия. Ремонтирано е, а все едно не е имало майстор в къщи. Благодаря от сърце!”

Марина Бонева преди 38 месеца за Лепене на тапети | София

“Много бързо и професионално!”

Костадин Тодоров отговори:

Благодаря за Вашето мнение и оценка!

Емилия Тодорова преди 38 месеца за Лепена на тапети | София

“Г-н Атанасов е 100% професионалист.Изключително възпитан и комуникативен. Много качествено, бързо и чисто работи.Справи сe отлично поставеният проект-лепене на тапети в поставеният срок.Много коректен в цената.Комуникацията беше бърза, отзова се веднага след като прие поканата ми за проекта.Препоръчвам без колебания.”

Петър Стойнов преди 40 месеца за Лепене на тапети | София

“Човекът е много сериозен - успяхме да се свържем и уговорим много бързо. Направи оглед и изпълни поставената задача бързо и чисто - лепене на тапети за една стая. Комуникацията беше много добра.
За други бъдещи такива задачи като препоръка към работодателя - имайте предвид и уточнявайте предварително някои от детайлите, как да става лепенето -грундиране на стените, с/без напасване, с/без застъпване, обличане на каси на врати и прозорци и т.н.”

Таня Вл. Вл. преди 41 месеца за Лепене на тапети | София

“Добре свършена работа, отлична комуникация, работи чисто и на приемливи цени. С удоволствие бих го репоръчала!”

Карл Аладжов преди 50 месеца за Лепене на тапети | София

“Работи бързо и старателно. Свърши чудесна работа!”

Георги Маринов преди 53 месеца за Лепене на тапет | София

“Наехме Павел за лепене на тапет на една от стените ни. Много сме доволни от качеството на работата и освен това Павел почисти след себе си и беше много внимателен. С удоволствие бих го препоръчал на други потребители.”

Защо да предпочетете обновяване на дома с лепене на тапети вместо с боя?

Доскоро се смяташе, че тапетите не са качествено решение за помещения с висока влажност и неравни стени. Свързваха се с проблеми като пожълтяване от слънцето, петна от влага, трудна поддръжка и миене. Днес обаче те са достойна алтернатива на боята и сега ще разберете защо.

 • Предлагат се в сериозно разнообразие от цветове и шарки за тези от вас, които обичат всичко вкъщи да им бъде в тон.
 • Много по-устойчиви, отколкото в миналото, днес дори фототапетите не избеляват от слънцето и са лесни за почистване.
 • На пазара вече съществуват качествени тапети, чиито материали ги правят подходящи и за мокри помещения, като банята например.
 • С уменията и прецизността на опитен майстор, тапетите няма да ви създават никакви допълнителни грижи, защото, за разлика от боята, няма да започнат да се белят.

Какви видове тапети съществуват?

От гледна точка на цветове и декориране, пазарът изобилства с разнообразие от тапети и фототапети. Това в немалка степен може да затрудни избора ни, заради което тук споделяме с вас спецификите на различните видове тапети, за да можете по-лесно да се ориентирате в какви да инвестирате. 

 • Симплекс тапетите са хартиени, подходящи за гладки стени, които се залепват с обикновено лепило и са качествено и икономично решение за всеки дом.
 • Дуплекс могат да бъдат гладки или релефни, позволяват почистване с влажна кърпа, но не са подходящи за банята, защото използваният материал е хартия.
 • ПВЦ като материал, в комбинация с хартия, се използва за тапети за баня, както и за тапети винил, които са устойчиви на влага и слънце.
 • За слагането на акрилни тапети не е необходимо стената да е напълно гладка, защото техният релеф прикрива възможните несъвършенства.
 • Флиз тапетите изискват специално лепило, за да бъдат поставени, като компенсират с това, че са изключително лесни за смяна. Някои видове тапети предполагат използване на по-специфични материали и техники, затова не е препоръчително да ги поставяте сами.

Как да изберем подходяща оферта за лепене на тапети у дома?

Когато се спрете на варианта да се доверите на майстор, който да свали, ако имате стари, и залепи новозакупените тапети по стените ви, идва моментът, в който трябва да се спрете на оптималната измежду отправените ви оферти. Ето какво да вземете под внимание относно цените и самата работа, свързана с лепенето и евентуално предхождащото го сваляне на тапети:

 • Цената, като основен фактор при избора на специалист за слагане на тапети, варира между 3 и 6 лв. за кв.м.
 • Тапетите не бива да стърчат незалепени около касите на прозорците и вратите, както и над подовите первази.
 • Преди да заплатите за услугата лепене на тапети, огледайте внимателно местата, където се напасват отделните листове–те трябва да бъдат залепени качествено, а зад самите тапети не бива да остава въздух.
 • Попитайте вашия майстор за поддръжката, която изискват поставените тапети и какво следва да предприемете при наличие на влага и други нередности.

Какво трябва да знаете за лепенето на тапети?

Взели сте решението, че искате да декорирате дома си с тапети, но идва моментът, в който трябва да прецените дали сами ще се справите с това начинание? Респектирани сте от многообразието от цветове, форми, материал, с интерес разглеждате и подбирате най-красивият. Нека обаче обърнем внимание на няколко важни неща, които да ви помогнат на следващите етапи:

 • От изключително значение са качеството на тапета, както и видът - хартиен, структурен, винилен, еднокомпонентен, релефен, текстилен, непрегъващ се. На кой смятате да се спрете? Имайте предвид, че цените им доста варират, както и начинът на лепене. А да не забравяме, че са необходими и специфични пособия за лепене на тапети;
 • Добре е, наред с необходимото сваляне на тапети, в случай че такива са останали отпреди, да се коригират и неравности по стените -  работната маска би била разумна идея за тази стъпка;
 • Проверете устойчивостта на стената;
 • Удачно би било да се изключи електричеството преди да започнете с лепенето на тапетите;
 • Обърнете внимание на стените, вратите, прозорците - прави ли са тапетите в близост до тях или са на криво?
 • Не забравяйте, че трябва да се изрежат парчета от тапета за контактите, ключовете за осветлението и въобще всичко, което ще остане по стените;
 • Не протакайте времето за лепене на тапети и не оставяйте да „подпухват“ и да се набръчкват;
 • Най-оптималната температура за съхнене на тапетите е около 18 °С.
 • Имайте предвид, че работата много се улеснява, ако 4 ръце се включат в инициативата, но ви съветваме да не лепите тапети, ако има прекалено много влага по стената.
 • Обикновено тапетите се лепят със застъпване, но има един определен вид от тях, за които това правило не важи. Става дума за винилните тапети.  

 

Защо е ценно съдействието от MaistorpPlus в намирането на точните майстори за сваляне и лепене на тапети?

Тапетите в голяма степен благоприятстват уютната атмосфера у дома. Те са предпочитано решение за по-романтични интериорни стилове, каквито са винтидж и класически, но успешно се вместват и в модерния стил, ако са подбрани с изчистени геометрични фигури. Каквато и да е причината да предпочетете тапети за помещенията в жилището си, за вас е от съществено значение те да бъдат прецизно и плътно залепени, без изкривявания или издатини от попаднал между стената и тях въздух. В същото време процесът на търсене на подходящ специалист може да е изморителен и без гаранция за позитивен изход. 

Платформата на MaistorPlus е разработена с мисълта за взаимно удобство на клиенти, които търсят нужните майстори и фирми за ремонта в дома си, което може да включва и поставянето на тапети, и съответните професионалисти. Вместо да отделяте часове и дни наред в разпитване на приятели и проучване на обяви, чрез сайта ни бързо и успешно се свързвате с изпълнители, за които четете препоръки от клиенти, които са работили с тях преди вас. Можете директно да поканите за ремонта дейност специалист от списък във вашия район или директно да изпратите заявка, в която да опишете какво ви и нужно. Ето и останалите предимства:

 • Изпращането на проект за сваляне и/или слагане на тапети е напълно безплатно за вас;
 • До 24 часа получавате различни оферти, които сравнявате и избирате най-добрата;
 • Разглеждате бизнес профили на изпълнители, в които фигурира информация за професионалния им опит, снимки на изпълнени проекти, препоръки от клиенти;
 • Виждате репутация на майстори и фирми, формирана от реално оценяващи ги клиенти чрез специално създадената ни рейтингова система;
 • Вие решавате дали и кого да поканите на оглед, като тази стъпка предприемате само ако сте харесали някого измежду кандидатите;
 • След финала на ремонта, можете да напишете и своя отзив и да го споделите в сайта. 

Открийте с MaistorPlus подходящи изпълнители за лепене на тапети у дома и преобразете интериора си! Заявете проект безплатно!