Препоръчани майстори за лепене на тапети

Направете безплатна заявка за лепене на тапети!

Впечатляващо е как един ремонт може да обедини цялото семейство около каузата за по-красив и уютен дом, особено когато става дума за лепене на тапети. На мнозина се е случвало да се целодневно да свалят тапети, за да отворят път на нова визия за стените. Невинаги обаче имаме нужното време или опит, за да залепим сами новите си флорални, винилови, хартиени или релефни тапети. Тогава на помощ идва MaistorPlus, където лесно можем да достигнем до препоръчани специалисти, които не само компенетно да ни препоръчат подходящи тапети като материал, цвят и щампи, но и да декорират стаите ни с тях. Ако и вие търсите надеждни професионалисти за тапетите вкъщи, е нужно само да заявите напълно безплатно проект, в отговор на което ще получите оферти, които да сравните, за да се спрете на най-добрата. В профилите на изпълнителите можете да видите техните репутации, завършени работни обекти, както и препоръки от предишни клиенти.

Заяви проект

Сортирай по извършени проекти Филтрирай специализирани

3,328 Специалисти за лепене на тапети

avatar_15219_90205084067.jpg
онлайн преди 4 часа

Майстор Николов

84 извършени проекта

Високото качество, задоваляването на изискванията на клиента и кратките срокове са приоритети на на услугите, които предлагаме. Професионален опит в чужбина, извършване на ремонти от над 15 години, ши ...
Профилна снимка - Орлин Бояджиев
онлайн преди 4 часа

Стобис 2000

VIP

27 извършени проекта

Фирма СТОБИС извършва всички видове строително-ремонтни работи: зидарии, мазилки, инсталации,гипсокартон, боядисване, подови и стенни облицовки; теракот, фаянс, гранитогрес. Фирмата изпълнява строител ...
Профилна снимка - Борис Димитров

BORIS-ELECTRIC ремонти А до Я

93 извършени проекта

Казвам се Борис Димитров- професионален електротехник! Работя с апаратура на водещи фирми в електроизграждането: "Shneider Electric", "Legrand", "Merlin Gerin", "ABB", "Moeller","EATON", както и с ка ...
avatar_92155_9967985889.jpg
онлайн преди 3 часа

Даниел Костадинов

68 извършени проекта

Здравейте, Ние сме малка фирма, предлагаща електроуслуги, ремонт, изграждане и проектиране на електроинсталации. Занимаваме се с тази дейност от 1984г. Изградили сме и узаконили множество жилищни сг ...
cover_42355_5326217833.jpg
онлайн преди 8 часа

Пламен Цанов

50 извършени проекта

<p>Здравейте. Аз съм изпълнител на строително-ремонтни дейности, в които съм най-добър и гледам да уважа всички вкусове и забележки, за което уважавам клиетите ми. Коментираме преди и по време на изпъ ...
avatar_947_7652882766.jpg
онлайн преди 5 дни

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ

136 извършени проекта

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ ЕООД е в областа на качествените строително ремонтни дейности с доказан опит. Може да разчитате на нашия професионализъм и коректност. Нашите цели са да Ви предоставим КАЧЕСТВЕНА РАБО ...
avatar_17732_88756969758.jpg
онлайн преди 1 ден

Васил Василев

88 извършени проекта

От 25 години се занимаваме професионално със строителни ремонти и реставрация. Сертификат за квалификация на Кнауф, ниво V3. Работя с първокачествени материали от най-висок клас, методично и с вн ...
cover_24043_82052308694.jpg
онлайн преди 12 часа

ivvesstroi

69 извършени проекта

Извършвам всякакъв ремонт на покриви. Ние сме специализирана бригада, която е подбрана от специалисти. Имаме опит в пренареждане на керемиди, хидроизолации на покриви, направа на дървени конструкции, ...
Профилна снимка - Венцислав Димитров
онлайн преди 22 минути

Венцислав Димитров

VIP

9 извършени проекта

Фирма предлага цялостни ремонти до ключ. Гаранцията е 5 години.
Профилна снимка - Иво Методиев
онлайн преди 2 часа

Иво Методиев

108 извършени проекта

Здравейте. Казвам се Иво Методиев Работя като майстор в строителството от 13 години, като занаята научих от баща ми който е майстор с над 30 гидишен опит!

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за лепене на тапети. Безплатно е!

Заяви проект

Последно оставени мнения за специалисти за лепене на тапети

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за лепене на тапети. Безплатно е!

Заяви проект

Последно публикувани обекти с приблизителна цена за боядисване и декорация

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за лепене на тапети. Безплатно е!

Заяви проект

Защо да предпочетете обновяване на дома с лепене на тапети вместо с боя?

Доскоро се смяташе, че тапетите не са качествено решение за помещения с висока влажност и неравни стени. Свързваха се с проблеми като пожълтяване от слънцето, петна от влага, трудна поддръжка и миене. Днес обаче те са достойна алтернатива на боята и сега ще разберете защо.

 • Предлагат се в сериозно разнообразие от цветове и шарки за тези от вас, които обичат всичко вкъщи да им бъде в тон.
 • Много по-устойчиви, отколкото в миналото, днес дори фототапетите не избеляват от слънцето и са лесни за почистване.
 • На пазара вече съществуват качествени тапети, чиито материали ги правят подходящи и за мокри помещения, като банята например.
 • С уменията и прецизността на опитен майстор, тапетите няма да ви създават никакви допълнителни грижи, защото, за разлика от боята, няма да започнат да се белят.

Какви видове тапети съществуват?

От гледна точка на цветове и декориране, пазарът изобилства с разнообразие от тапети и фототапети. Това в немалка степен може да затрудни избора ни, заради което тук споделяме с вас спецификите на различните видове тапети, за да можете по-лесно да се ориентирате в какви да инвестирате. 

 • Симплекс тапетите са хартиени, подходящи за гладки стени, които се залепват с обикновено лепило и са качествено и икономично решение за всеки дом.
 • Дуплекс могат да бъдат гладки или релефни, позволяват почистване с влажна кърпа, но не са подходящи за банята, защото използваният материал е хартия.
 • ПВЦ като материал, в комбинация с хартия, се използва за тапети за баня, както и за тапети винил, които са устойчиви на влага и слънце.
 • За слагането на акрилни тапети не е необходимо стената да е напълно гладка, защото техният релеф прикрива възможните несъвършенства.
 • Флиз тапетите изискват специално лепило, за да бъдат поставени, като компенсират с това, че са изключително лесни за смяна. Някои видове тапети предполагат използване на по-специфични материали и техники, затова не е препоръчително да ги поставяте сами.

Как да изберем подходяща оферта за лепене на тапети у дома?

Когато се спрете на варианта да се доверите на майстор, който да свали, ако имате стари, и залепи новозакупените тапети по стените ви, идва моментът, в който трябва да се спрете на оптималната измежду отправените ви оферти. Ето какво да вземете под внимание относно цените и самата работа, свързана с лепенето и евентуално предхождащото го сваляне на тапети:

 • Цената, като основен фактор при избора на специалист за слагане на тапети, варира между 3 и 6 лв. за кв.м.
 • Тапетите не бива да стърчат незалепени около касите на прозорците и вратите, както и над подовите первази.
 • Преди да заплатите за услугата лепене на тапети, огледайте внимателно местата, където се напасват отделните листове–те трябва да бъдат залепени качествено, а зад самите тапети не бива да остава въздух.
 • Попитайте вашия майстор за поддръжката, която изискват поставените тапети и какво следва да предприемете при наличие на влага и други нередности.

Какво трябва да знаете за лепенето на тапети?

Взели сте решението, че искате да декорирате дома си с тапети, но идва моментът, в който трябва да прецените дали сами ще се справите с това начинание? Респектирани сте от многообразието от цветове, форми, материал, с интерес разглеждате и подбирате най-красивият. Нека обаче обърнем внимание на няколко важни неща, които да ви помогнат на следващите етапи:

 • От изключително значение са качеството на тапета, както и видът - хартиен, структурен, винилен, еднокомпонентен, релефен, текстилен, непрегъващ се. На кой смятате да се спрете? Имайте предвид, че цените им доста варират, както и начинът на лепене. А да не забравяме, че са необходими и специфични пособия за лепене на тапети;
 • Добре е, наред с необходимото сваляне на тапети, в случай че такива са останали отпреди, да се коригират и неравности по стените -  работната маска би била разумна идея за тази стъпка;
 • Проверете устойчивостта на стената;
 • Удачно би било да се изключи електричеството преди да започнете с лепенето на тапетите;
 • Обърнете внимание на стените, вратите, прозорците - прави ли са тапетите в близост до тях или са на криво?
 • Не забравяйте, че трябва да се изрежат парчета от тапета за контактите, ключовете за осветлението и въобще всичко, което ще остане по стените;
 • Не протакайте времето за лепене на тапети и не оставяйте да „подпухват“ и да се набръчкват;
 • Най-оптималната температура за съхнене на тапетите е около 18 °С.
 • Имайте предвид, че работата много се улеснява, ако 4 ръце се включат в инициативата, но ви съветваме да не лепите тапети, ако има прекалено много влага по стената.
 • Обикновено тапетите се лепят със застъпване, но има един определен вид от тях, за които това правило не важи. Става дума за винилните тапети.  

 

Защо е ценно съдействието от MaistorpPlus в намирането на точните майстори за сваляне и лепене на тапети?

Тапетите в голяма степен благоприятстват уютната атмосфера у дома. Те са предпочитано решение за по-романтични интериорни стилове, каквито са винтидж и класически, но успешно се вместват и в модерния стил, ако са подбрани с изчистени геометрични фигури. Каквато и да е причината да предпочетете тапети за помещенията в жилището си, за вас е от съществено значение те да бъдат прецизно и плътно залепени, без изкривявания или издатини от попаднал между стената и тях въздух. В същото време процесът на търсене на подходящ специалист може да е изморителен и без гаранция за позитивен изход. 

Платформата на MaistorPlus е разработена с мисълта за взаимно удобство на клиенти, които търсят нужните майстори и фирми за ремонта в дома си, което може да включва и поставянето на тапети, и съответните професионалисти. Вместо да отделяте часове и дни наред в разпитване на приятели и проучване на обяви, чрез сайта ни бързо и успешно се свързвате с изпълнители, за които четете препоръки от клиенти, които са работили с тях преди вас. Можете директно да поканите за ремонта дейност специалист от списък във вашия район или директно да изпратите заявка, в която да опишете какво ви и нужно. Ето и останалите предимства:

 • Изпращането на проект за сваляне и/или слагане на тапети е напълно безплатно за вас;
 • До 24 часа получавате различни оферти, които сравнявате и избирате най-добрата;
 • Разглеждате бизнес профили на изпълнители, в които фигурира информация за професионалния им опит, снимки на изпълнени проекти, препоръки от клиенти;
 • Виждате репутация на майстори и фирми, формирана от реално оценяващи ги клиенти чрез специално създадената ни рейтингова система;
 • Вие решавате дали и кого да поканите на оглед, като тази стъпка предприемате само ако сте харесали някого измежду кандидатите;
 • След финала на ремонта, можете да напишете и своя отзив и да го споделите в сайта. 

Открийте с MaistorPlus подходящи изпълнители за лепене на тапети у дома и преобразете интериора си! Заявете проект безплатно!