3,004 Препоръчани майстори за лепене на тапети

Направете безплатна заявка за лепене на тапети!

Впечатляващо е как един ремонт може да обедини цялото семейство около каузата за по-красив и уютен дом, особено когато става дума за лепене на тапети. На мнозина се е случвало да се целодневно да свалят тапети, за да отворят път на нова визия за стените. Невинаги обаче имаме нужното време или опит, за да залепим сами новите си флорални, винилови, хартиени или релефни тапети. Тогава на помощ идва MaistorPlus, където лесно можем да достигнем до препоръчани специалисти, които не само компенетно да ни препоръчат подходящи тапети като материал, цвят и щампи, но и да декорират стаите ни с тях. Ако и вие търсите надеждни професионалисти за тапетите вкъщи, е нужно само да заявите напълно безплатно проект, в отговор на което ще получите оферти, които да сравните, за да се спрете на най-добрата. В профилите на изпълнителите можете да видите техните репутации, завършени работни обекти, както и препоръки от предишни клиенти.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Профилна снимка - Георги Бачев
онлайн преди 10 дни

Строй Тийм 21 ЕООД

4 извършени проекта

Последно мнение за "Облицоване с камък на пътеки около къща и сутерен":

"Изключително сме доволни от Георги. Той е много добър човек, опитен майстор, работи неуморно, спокоен е. Почти всички в бригадата са част от семейството му и работят много добре заедно. Направиха пъте ... "
Профилна снимка - Орлин Бояджиев
онлайн преди 1 ден

Стобис 2000

VIP

27 извършени проекта

Последно мнение за "Цялостна обработка на стени на апартамент":

"Оставям това мнение повече от година след извършване на ремонта, т.к. исках да преценя по-добре качеството на извършената дейност. Като цяло фирмата изпълни точно и съвестно направената поръчка. Изпъ ... "
avatar_53401_90899674083.jpg
онлайн преди 2 месеца

Богданов

4 извършени проекта

Последно мнение за "Шпакловка и боядисване апартамент":

"Г-н Богданов откликна бързо на конкретно мое запитване за малка квадратура шпакловка и боядисване в апартамент като предложи разумни цени и кратък срок за изпълнение. Майсторът дойде в уреченият ден и ... "
Стандартна иконка за категория Покривни услуги

Последно мнение за "Шпакловка, замазка и боядисване на таван":

"Доволен съм от работата на Желязко Тодоров! Препоръчвам го!"
cover_42355_5326217833.jpg
онлайн преди 21 часа

Пламен Цанов

46 извършени проекта

Последно мнение за "Лепене на тапети всекидневна":

"Всичко беше наред. Майсторът е коректен. Доволна съм."
Профилна снимка - Мавроди Хаджидимитров
онлайн преди 45 минути

MX Строй ООД

22 извършени проекта

Последно мнение за "Монтаж/демонтаж на мебели в административна сграда":

"Изключително съм доволна от изпълнителя. Реагира бързо и свърши добре и качествено възложената работа. Бих ползвала отново услугите им."
Профилна снимка - Атанас Иванов
онлайн преди 28 минути

Атанас Иванов

21 извършени проекта

Последно мнение за "Пребоядисване на етаж от блок":

"Доволни сме, свърши работата предсрочно."
label.cover - Ангел Ангелов
онлайн преди 1 ден

Ангел Ангелов

19 извършени проекта

Последно мнение за "Измазване на част от стена":

"Отлично свършена работа. Много бързо реагираха. Препоръчвам!"
cover_6215_24463218591.jpg
онлайн преди 4 часа

Бригада нов проект

32 извършени проекта

Последно мнение за "Преустройство на пристрйка":

"Изключително съм доволен от работата на Николай и бригадата. Беше ми извършена цялостна подмяна на покрив – разрушаване на стени от старата постройка, изливане на бетонен пояс и покриване с термо пане ... "
avatar_70925_12336548698.jpg
онлайн преди 2 дни

"Ванива Строй" ЕООД

VIP

48 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на офис 130 м2; Боядисване на общи части на офис сграда":

"Доволна съм от изпълнителя. Беше изпълнено коректно и в срок."

Оставени мнения за Боядисване и декорация:

преди 36 месеца за Тапет 20кв. 4 ролки за 2 стени | София

“Много съм доволна от работа, отношение и цена!”

Боряна Атцалова преди 42 месеца за Лепене на тапети - 30 кв.м. | Благоевград

“Много сме доволни, даже сега ще има още неща, които той ще прави, имаме за добоядисване. С Атанас се разбрахме той да закупи материалите дори. Адски доволни сме!”

Марина Пеева преди 43 месеца за Лепене на тапети и боядисване | София

“Доволни сме от свършената работа, в срок беше изпълнена, даже и по-бързо от уговорката. Всичко е наред! Благодарим!”

преди 48 месеца за Лепене на тапети | Пловдив

“Всичко, за което се бяхме договорили беше свършено в срок. Освен лепенето на тапети (за което всъщност потърсих майстора) имаше ремонт на разрушена стена, мухлясал таван на баня, смяна на контакти, лепене на таванни первази и други дребни детайли в дома ни. Впечатлена съм, че се удържа на казаното, както и от това, че се поддържаше чистота. Не ме е занимавал с нищо и сам взимаше всичко, което е необходимо за ремонта. Бързина, коректност, отговорност, точност - нещо, което в днешно време не срещам в тази гилдия. Ремонтирано е, а все едно не е имало майстор в къщи. Благодаря от сърце!”

преди 48 месеца за Лепене на тапети | София

“Много бързо и професионално!”

Костадин Тодоров отговори:

Благодаря за Вашето мнение и оценка!

преди 48 месеца за Лепена на тапети | София

“Г-н Атанасов е 100% професионалист.Изключително възпитан и комуникативен. Много качествено, бързо и чисто работи.Справи сe отлично поставеният проект-лепене на тапети в поставеният срок.Много коректен в цената.Комуникацията беше бърза, отзова се веднага след като прие поканата ми за проекта.Препоръчвам без колебания.”

преди 50 месеца за Лепене на тапети | София

“Човекът е много сериозен - успяхме да се свържем и уговорим много бързо. Направи оглед и изпълни поставената задача бързо и чисто - лепене на тапети за една стая. Комуникацията беше много добра.
За други бъдещи такива задачи като препоръка към работодателя - имайте предвид и уточнявайте предварително някои от детайлите, как да става лепенето -грундиране на стените, с/без напасване, с/без застъпване, обличане на каси на врати и прозорци и т.н.”

преди 51 месеца за Лепене на тапети | София

“Добре свършена работа, отлична комуникация, работи чисто и на приемливи цени. С удоволствие бих го репоръчала!”

преди 60 месеца за Лепене на тапети | София

“Работи бързо и старателно. Свърши чудесна работа!”

преди 63 месеца за Лепене на тапет | София

“Наехме Павел за лепене на тапет на една от стените ни. Много сме доволни от качеството на работата и освен това Павел почисти след себе си и беше много внимателен. С удоволствие бих го препоръчал на други потребители.”

Защо да предпочетете обновяване на дома с лепене на тапети вместо с боя?

Доскоро се смяташе, че тапетите не са качествено решение за помещения с висока влажност и неравни стени. Свързваха се с проблеми като пожълтяване от слънцето, петна от влага, трудна поддръжка и миене. Днес обаче те са достойна алтернатива на боята и сега ще разберете защо.

 • Предлагат се в сериозно разнообразие от цветове и шарки за тези от вас, които обичат всичко вкъщи да им бъде в тон.
 • Много по-устойчиви, отколкото в миналото, днес дори фототапетите не избеляват от слънцето и са лесни за почистване.
 • На пазара вече съществуват качествени тапети, чиито материали ги правят подходящи и за мокри помещения, като банята например.
 • С уменията и прецизността на опитен майстор, тапетите няма да ви създават никакви допълнителни грижи, защото, за разлика от боята, няма да започнат да се белят.

Какви видове тапети съществуват?

От гледна точка на цветове и декориране, пазарът изобилства с разнообразие от тапети и фототапети. Това в немалка степен може да затрудни избора ни, заради което тук споделяме с вас спецификите на различните видове тапети, за да можете по-лесно да се ориентирате в какви да инвестирате. 

 • Симплекс тапетите са хартиени, подходящи за гладки стени, които се залепват с обикновено лепило и са качествено и икономично решение за всеки дом.
 • Дуплекс могат да бъдат гладки или релефни, позволяват почистване с влажна кърпа, но не са подходящи за банята, защото използваният материал е хартия.
 • ПВЦ като материал, в комбинация с хартия, се използва за тапети за баня, както и за тапети винил, които са устойчиви на влага и слънце.
 • За слагането на акрилни тапети не е необходимо стената да е напълно гладка, защото техният релеф прикрива възможните несъвършенства.
 • Флиз тапетите изискват специално лепило, за да бъдат поставени, като компенсират с това, че са изключително лесни за смяна. Някои видове тапети предполагат използване на по-специфични материали и техники, затова не е препоръчително да ги поставяте сами.

Как да изберем подходяща оферта за лепене на тапети у дома?

Когато се спрете на варианта да се доверите на майстор, който да свали, ако имате стари, и залепи новозакупените тапети по стените ви, идва моментът, в който трябва да се спрете на оптималната измежду отправените ви оферти. Ето какво да вземете под внимание относно цените и самата работа, свързана с лепенето и евентуално предхождащото го сваляне на тапети:

 • Цената, като основен фактор при избора на специалист за слагане на тапети, варира между 3 и 6 лв. за кв.м.
 • Тапетите не бива да стърчат незалепени около касите на прозорците и вратите, както и над подовите первази.
 • Преди да заплатите за услугата лепене на тапети, огледайте внимателно местата, където се напасват отделните листове–те трябва да бъдат залепени качествено, а зад самите тапети не бива да остава въздух.
 • Попитайте вашия майстор за поддръжката, която изискват поставените тапети и какво следва да предприемете при наличие на влага и други нередности.

Какво трябва да знаете за лепенето на тапети?

Взели сте решението, че искате да декорирате дома си с тапети, но идва моментът, в който трябва да прецените дали сами ще се справите с това начинание? Респектирани сте от многообразието от цветове, форми, материал, с интерес разглеждате и подбирате най-красивият. Нека обаче обърнем внимание на няколко важни неща, които да ви помогнат на следващите етапи:

 • От изключително значение са качеството на тапета, както и видът - хартиен, структурен, винилен, еднокомпонентен, релефен, текстилен, непрегъващ се. На кой смятате да се спрете? Имайте предвид, че цените им доста варират, както и начинът на лепене. А да не забравяме, че са необходими и специфични пособия за лепене на тапети;
 • Добре е, наред с необходимото сваляне на тапети, в случай че такива са останали отпреди, да се коригират и неравности по стените -  работната маска би била разумна идея за тази стъпка;
 • Проверете устойчивостта на стената;
 • Удачно би било да се изключи електричеството преди да започнете с лепенето на тапетите;
 • Обърнете внимание на стените, вратите, прозорците - прави ли са тапетите в близост до тях или са на криво?
 • Не забравяйте, че трябва да се изрежат парчета от тапета за контактите, ключовете за осветлението и въобще всичко, което ще остане по стените;
 • Не протакайте времето за лепене на тапети и не оставяйте да „подпухват“ и да се набръчкват;
 • Най-оптималната температура за съхнене на тапетите е около 18 °С.
 • Имайте предвид, че работата много се улеснява, ако 4 ръце се включат в инициативата, но ви съветваме да не лепите тапети, ако има прекалено много влага по стената.
 • Обикновено тапетите се лепят със застъпване, но има един определен вид от тях, за които това правило не важи. Става дума за винилните тапети.  

 

Защо е ценно съдействието от MaistorpPlus в намирането на точните майстори за сваляне и лепене на тапети?

Тапетите в голяма степен благоприятстват уютната атмосфера у дома. Те са предпочитано решение за по-романтични интериорни стилове, каквито са винтидж и класически, но успешно се вместват и в модерния стил, ако са подбрани с изчистени геометрични фигури. Каквато и да е причината да предпочетете тапети за помещенията в жилището си, за вас е от съществено значение те да бъдат прецизно и плътно залепени, без изкривявания или издатини от попаднал между стената и тях въздух. В същото време процесът на търсене на подходящ специалист може да е изморителен и без гаранция за позитивен изход. 

Платформата на MaistorPlus е разработена с мисълта за взаимно удобство на клиенти, които търсят нужните майстори и фирми за ремонта в дома си, което може да включва и поставянето на тапети, и съответните професионалисти. Вместо да отделяте часове и дни наред в разпитване на приятели и проучване на обяви, чрез сайта ни бързо и успешно се свързвате с изпълнители, за които четете препоръки от клиенти, които са работили с тях преди вас. Можете директно да поканите за ремонта дейност специалист от списък във вашия район или директно да изпратите заявка, в която да опишете какво ви и нужно. Ето и останалите предимства:

 • Изпращането на проект за сваляне и/или слагане на тапети е напълно безплатно за вас;
 • До 24 часа получавате различни оферти, които сравнявате и избирате най-добрата;
 • Разглеждате бизнес профили на изпълнители, в които фигурира информация за професионалния им опит, снимки на изпълнени проекти, препоръки от клиенти;
 • Виждате репутация на майстори и фирми, формирана от реално оценяващи ги клиенти чрез специално създадената ни рейтингова система;
 • Вие решавате дали и кого да поканите на оглед, като тази стъпка предприемате само ако сте харесали някого измежду кандидатите;
 • След финала на ремонта, можете да напишете и своя отзив и да го споделите в сайта. 

Открийте с MaistorPlus подходящи изпълнители за лепене на тапети у дома и преобразете интериора си! Заявете проект безплатно!