7 идеи как да си осигурим по-спокоен живот у дома

Публикувано на 12/09/2017 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 12/09/2017 | Видяно 3 957 пъти

Домът ни е островът, където акустираме след натоварен ден, местенцето, носещо ни утеха и мигове на релаксация, или поне така би следвало да бъде при нормални обстоятелства. В голяма степен, приятната атмосфера вкъщи зависи от обитателите, от мислите и енергията, които те излъчват. Факт е обаче, че удачно изпълненият интериорен дизайн също може да се превърне във верен съюзник, когато искаме да си осигурим по-спокоен живот у дома. В следващите редове ще ви запознаем със седем идеи в тази насока, а която и от тях да решите да реализирате, можете да се доверите на талантливите дизайнери, регистрирани в нашия сайт.

Вижте още: 5 начина да се събуждате по-щастливи в спалнята


Изберете цветова гама в естествени и топли тонове

Всички сме чували за терапия посредством използването на определени цветове. Лесно можете да си осигурите такава, носеща успокоение, и вкъщи, като се спрете на естествени и топли тонове. Особено подходящи са за помещенията, където забавеният житейски ритъм е за предпочитане, като спалнята например. Пастелни нюанси на зелено-кафявата гама не само ще ви съдействат за качествена релаксация, но и ще ви доближават мислено до природата.

Вижте още: 5 теми за размисъл преди да боядисаме къщата си в ярък цвят


Гарантирайте си тишина

Добрата изолация от симфонията от улични шумове е още една стъпка към спокойствието в дома ви. Гарантирайте си тишина, като инвестирате в качествена дограма за прозорците си, с оптимален коефициент на шумоизолация. Уверете се, че интериорните ви врати също са добре изпълнени и уплътнени.


Не пренебрегвайте и хубавата музика

Макар обичайно да е успокояваща, дори и тишината може да бъде "оглушителна" и напрягаща в определени моменти. Затова не пренебрегвайте и позитивите, които носи хубавата музика. Класика, джаз, chill out са в състояние не само да отпуснат мускулите и мислите ви, но и да подпомогнат храносмилането.


Заложете на функционални мебели

Отсъствието на стрес е сред основните индикатори за това, че се наслаждаваме на спокоен живот. Достатъчно лично време, сведени до минимум излишни движения у дома - тези екстри са възможни с помощта на интелигентно замислени функционални мебели. Същите могат да ви помогнат и в каузата за един по-подреден дом. Изхвърлите ли хаоса от стаите, ще го изгоните и от съзнанието си.


Мека светлина за релакс у дома

Осветлението може да продиктува цялостния характер на всяко помещение и зона от жилището ви. Добро решение за релаксираща атмосфера у дома е изборът на светлини с регулираща се интензивност. Изберете яркост, когато ви е нужна за повече прецизност, или приглушеност за моментите на отдих.

Вижте още: Стилни и впечатляващи - мраморни лампи с уникална визия


Извадете телевизора от спалнята и детската стая

Телевизорът няма място в спалнята или детската стая, ако държите на вашия спокоен сън или този на децата ви. Унесете ли се по време на новини или изпълнен с агресия филм, това може да се окаже пагубно за здравето ви в дългосрочен план. Вредните лъчения са още една причина да изнесете този уред от стаите, отредени за почивка, и да му намерите по-добро място.


Спокойствие с участие на любимите ви декорации

Не само уют, но и спокойствие могат да ви донесат любимите ви декорации, като картини, скулптори, пана, меки възглавнички. Важно е само да ги излагате наяве дозирано, за да не се получи пренасищане за очите. Опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus, могат да ви посъветват как да украсите дома си, така че да се радвате на отлични резултати. Достатъчно е да заявите проект при нас, напълно безплатно и без обвързване. Сравнете получените оферти и изберете най-подходящата за вас, според собствените ви предпочитания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта