На какво да обърнем внимание при избора на фризер

Публикувано на 22/01/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 24/04/2018 | Видяно 4 717 пъти

Повечето производители предлагат фризери основно в три размера, независимо от това дали са легнали или изправени. Най-малките са с вместимост между 50 и 120 л, средните - между 120 и 200 л, а големите са с вместимост между 300 и 500 л. Изборът зависи от вас самите и пространството, което ще използвате, както и до каква степен ще го използвате. Хубаво е да помислите добре, за да не се окажете с претъпкан фризер, който не ви е достатъчен, нито с гигантски празен такъв.


Къде ще го поставите

Макар че повечето производители твърдят, че фризерите им са почти безшумни, без какъвто и да е досаден звук вероятно работят само машините от най-скъпите серии. Ето защо внимателно помислете къде ще настаните този уред. Добра идея е да го монтирате в по-малко използвано помещение като гараж или тераса. В този случай ще трябва да се придържате към таблицата с допустими температури, които е посочил производителят в упътването.


Ракла или шкаф

Първото решение, което трябва да вземете при избора си, е дали да се спрете на изправен фризер или на легнал от типа "ракла". Това решение зависи предимно от мястото, с което разполагате, защото повечето производители развиват еднакво добре сериите си и от двата типа.

Важно е да знаете, че за повечето потребители изправеният фризер е по-удобен за употреба, но заради положението си в легналия може да съберете повече продукти. Друг е въпросът, че понякога ще ви се наложи да ровите дълго, преди да откриете нещо, поставено на дъното.

Виж още: Как да изберем прахосмукачка


На какво да обърнем внимание при избора на фризер

Независимо от студените дни навън, някои уреди в кухнята не излизат от употреба. Фризерът е необходим по всяко време на годината и ако има нужда от ремонт, не пропускайте да намерите най-подходящия техник за целта. Ако обаче е дошло време за избор на нов заместник, ето няколко точки, над които да помислите.


Ръчно или самостоятелно замразяване

Практиката показва, че фризерите, които работят с ръчно размразяване, са по-енергийно ефективни и са по-тихи. Проблемът при тях е, че размразяването и почистването може да отнеме цял ден. В момента много по-търсени са тези, които поддържат температурата си автоматично.


Ефективност при спиране на тока

Повечето производители твърдят, че фризерите им могат да запазят храната с подходяща температура до 24 ч. след спиране на тока, ако машината остане затворена. Практиката обаче показва, че много от тях не се справят с тази задача. Ето защо обърнете специално внимание на този въпрос, докато обсъждате покупката си с консултанта в магазина.

Виж още: Как да почистим пералнята сами


Енергийна ефективност

Фризерите, подобно на всички други уреди на пазара, се предлагат с обозначение за нивото си на енергийна ефективност. Особено важно е да вземете консумацията на ток под внимание, тъй като става въпрос за уред, който ще бъде включен 24 часа в денонощието, всеки ден.

Изборът на фризер е трудна и скъпа, а за някои дори досадна задача. Заслужава си да проверите дали старият ви уред не може да бъде ремонтиран от специалист. За целта може да проверите регистрираните в MaistorPlus майстори, които да ви консултират дали фризерът ви се нуждае от подмяна или може да бъде съживен. Ако все пак покупката е неизбежна, имайте предвид изброените по-горе точки и отидете подготвени в магазина. Така задачата ще ви отнеме много по-малко време.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта