Решения за топлоизолация от MAPEI

Публикувано на 25/02/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 25/08/2021 | Видяно 8 288 пъти

Целта на една топлоизолациoнна система е да се предотврати преминаването на топлина от вътрешната страна към външната през зимата и от външната страна към вътрешната през лятото. Този тип система е от съществено значение при изграждането на сгради, базирани на рентабилност, устойчивост на околната среда и критерии за комфорт.

Топлоизолацията е включена в мерки, обхванати от правителствата в много страни, предлагащи данъчни облекчения за насърчаване на икономиите на енергия. Външната топлоизолационна система MAPETHERM е логичен съюзник, отговарящ на изискванията предвидени в тези инициативи, както от естетическа гледна точка, така и за получаване на висок енергиен рейтинг.


Система MAPETHERM

Разработена от Научните и Изследователски лаборатории на Мапеи-системата MAPETHERM е резултат от задълбочено проучване на всички ключови компоненти, използвани във външно изолационните системи и измененията влияещи на нейната работа. Тази система гарантира по-нисък разход на енергия, както през лятото, така и през зимата, подобрява общия комфорт на живот чрез балансиране на температурата между стаи и стени, като по този начин елиминира кондензацията от изпарението на водни пари в стените на сградите.

Ключовият компонент на системата е лепилото, което, ако се използва правилно, има способността да направи топлоизолационна система по-ефективна и трайна през годините.

Лепилата MAPETHERM са силно ефективни при контрастни деформации, причинени от различните температури, генерирани по двете повърхности на панелите, което прави възможно безопасното инсталиране на иновативни изолационни системи, независимо от типа на топлоизолационния панел, който се използва.

Всяка MAPETHERM SYSTEM има свои собствени продукти и начин на приложение, което гарантира, че инсталацията е винаги както проста, така и бърза.

MAPETHERM SYSTEM може да се използва за подобрение на съществуващи топлоизолации, които са се влошили през годините поради ефекти от стареене и от климатичните условия. Продуктовите системи предлагат решения отговарящи на множество нужди, като например дебелослойност, висока якост на залепване в случай на критични основи и висока устойчивост на ударни натоварвания типично срещани в общите части на жилищни блокове и в по-открити площи. Освен това системата е толкова гъвкава, че дори е подходяща за полагане на естествен камък и керамика, като финално покритие, включително и за големи тънки плочки.

Саниране на съществуващи сгради


За направата на нови изолационни системи и подобряване на повредени или влошени топлоизолации, Мапеи предлага MAPETHERM FLEX RP, еластичен шпаклoващ продукт с висока устойчивост да въздейства на натоварвания, особено се препоръчва за изолиране на сгради в зони, изложени на агресивни атмосферни условия и вещества.

 

asd

Иновативните характеристики на MAPETHERM FLEX RP се дължат на комбинация от различни технологии:

BioBlock® - за защита на повърхности срещу агресивния характер на мухъл и плесен;

Fast Track Ready, което значително намалява общото време в процеса на приложение, като елиминира дълги цикли на втвърдяване, типични за шпакловъчните продукти на циментова основа и необходимостта от грунд преди нанасяне на завършващ слой;

■ „лекотата“ на продукта, благодарение на ULTRALITE™ технологията, която подобрява общата разходна норма във фазата на приложение.

MAPETHERM FLEX RP се предлага в зърнометрия 0,5 мм и 1,5 мм за различните видове приложения.


Инсталиране на гранитогресни плочки по фасади

Mapei предлага MAPETHERM TILE SYSTEM за приложение на тънки гранитогресни плочки върху топлоизолационни панели. Състои се от PLANITOP HDM MAXI в комбинация с MAPEGRID G 120 мрежа за висока механична устойчивост. Тази система създава подсилена структурна мазилка, която може да се приложи върху всички най-често използвани топлоизолационни панели, предназначени за външни изолационни системи. MAPETHERM TILE SYSYTEM е лесна за поддръжка, устойчива е на атаки от химикали и замърсяване и има уникални естетически характеристики.

За повече информация и съвет за подходящата лепилно-шпакловъчна смес за Вашия проект се обърнете към Техническа Асистенция Мапеи България на info@mapei.bg

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта