DURSILITE – миеща се боя от MAPEI

Публикувано на 03/09/2020 от Елизабета Костова | Последна редакция на 25/08/2021 | Видяно 8 258 пъти

Dursilite е акрилна боя, която може да се мие и e на основата на модифицирана акрилна смола във водна дисперсия, със селектирани пълнители. Dursilite се полага по традиционен начин с четка, валяк или чрез въздушно пръскане върху сух слой Malech или грунд Dursilite Base Coat. Цикълът включва нанасяне на поне 2 слоя Dursilite с време за повторно полагане 6-12 часа, в зависимост от влажността и температурата, но във всеки случай при напълно изсъхнал предишен слой. Dursilite предпазва основата и ѝ придава привлекателно, еднородно матово покритие с кадифен ефект.

Подходяща е за боядисване на стари и нови външни циментови повърхности, включително на вече боядисани такива, стига да не са изложени на особено агресивни климатични въздействия.


Dursilite е с много добра покривност.

Когато се нанася върху вътрешни повърхности, Dursilite прилепва отлично към всякакви основи, както и върху стара боя. Разходната норма е силно повиляна от хигроскопичността и грапавината на основата, от цвета на полаганата боя и използваната техника на полагане. При нормални условия, разходната норма е 0,3 - 0,4 кг/м² (за 2 слоя от продукта).


Dursilite защитава стената.

Специалният рецептурен състав на продукта го прави особено подходящ за боядисване на всякакви видове циментови, варови и гипсови основи, за които е необходимо да се осигури висока степен на дълготрайна защита, отлична пропускливост на водни пари, и лесно почистване на повърхността.


Богата гама от цветове.

Dursilite се предлага в богата гама от цветове, които могат да се получат чрез автоматична система за тониране на MAPEI - ColorMap®. Dursilite се предлага в пластмасови кофи по 5 кг и 20 кг. Техническа карта на продукта прочетете тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта