Боядисване на стая в 6 стъпки

Публикувано на 18/02/2013 от Борис Санчес | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 38 431 пъти

Срещнахме се с нашите професионални бояджии и те бяха така любезни да разкрият 6те най-важни стъпки при боядисване на стая.

Преди за започнете, трябва да преместите мебелите извън стаята и да сложите стар вестник близо до стените. След това можете да пристъпите към подготовка за боядисването:


Стъпка 1

Почистете стените
Премахнете прахта и мръсотията с гъба/парцал и препарат. После почистете стените с вода. Ако има дупки по стената, първо ги запълнете и после отстранете неравностите по повърхността с шкурка. 

Вижте още: Как се шпаклова стена в 3 стъпки

Стъпка 2

Облепете контактите и рамките на прозорците и вратите
Използвайте тиксо/самозалепяща се лента, за да предпазите пространствата около ключовете за осветлението, контактите и рамките на прозорците и вратите. Веднага след боядисването, отлепете лекопласта, докато още не е засъхнала боята.


Стъпка 3

Грундирайте стените
Много хора смятат, че стени, боядисвани многократно, не трябва да се грундират. В действителност грундът спомага за пълноценния блясък и равномерното покритие на боята, като придава по-завършен вид на стената.

Стъпка 4

Използвайте четка
За тесните пространства като тези около парното, около рамките на прозореца или около ъглите и контактите, използвайте плоска или скосена четка, която Ви дава гъвкавост и прецизност при боядисването.


Стъпка 5

Боядисвайте с W-образни движения
Изсипете боята в панерчето за боядисване и потопете валяка, докато поеме еднакво количество боя от всички страни. Отцедете върху специалното "прагче" и започнете да нанасяте боята близо до ивицата, нанесена вече от четката. Нанасяйте боята с W-образни движения, бъдете последователни, работете стена по стена.

Стъпка 6

Отлепете лекопласта и се насладете
След това оставете боята да изсъхне 3-4 часа и можете да повторите стъпка 5. При нужда изчистете дребни детайли със скосената четка.

Вижте още: Как да отстраните големи пукнатини в стената

И все пак, ако предпочитате да се доверите на професионалист, който да извърши тази на пръв поглед сложна задача, винаги можете да направите заявка за боядисване, напълно безплатно, и да изберете най-подходящия изпълнител за вашия ремонт. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта