Свеж и цветен апартамент в сърцето на Варшава

Публикувано на 08/01/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 09/08/2016 | Видяно 6 079 пъти

В кухнята цъфти вечна пролет. Едри оранжеви цветя красят тавана. В противовес, масата и столовете са елегантни, от черно стъкло. Част от стената е оставена на тухли, без замазка, което заедно с украсата от артистични колажи, добавя бохемско настроение.


Свеж и цветен апартамент в сърцето на Варшава

Предлагаме ви да разгледате едно жилище в полската столица Варшава. То е строено през 1954 г., но му е придаден нов, съвременен облик. Предишният собственик е започнал промените, а новият му притежател, Гжегож, е доразвил идеите. За практическата реализация Гжегож се е доверил на архитектурното студио "Widawscy studio architektury". Едно от предизвикателствата е височината на помещенията, която е 280 см. Дизайнерите са взели смело и сравнително нетрадиционно решение да я "свалят"–таваните са в наситени плътни цветове.

Вижте още: 5 начина да задържите лятото в дома си


Слънчева всекидневна

Във всекидневната е заложено на топлата цветова гама от оранжево, тъмно жълто и кафяво. В стените има вградени бели рафтове за книги, а мебелите са тапицирани с тъмна кожа. Оформен е работен кът и кът за гости.


Подредено и прилежно антре

Още с влизането в апартамента усещаме изрядна спретнатост и изчистен дизайн. Всичко е добре преценено и цветово съчетано. Няма излишни вещи или дори възможност за създаването на хаос.

Вижте още: Практични шкафове и чекмеджета в кухнята


Отличителна спалня

Дръзката игра на цветове достига кулминация в спалнята. Обикновено свързваме това помещение със светли неутрални тонове. В случая обаче няма нищо подобно–стените на стаята за сън са в тъмно, почти черно лилаво.


Спалня с цветно пиршество

Таванът е наситено, предизвикателно, дори греховно червен. Такава е и постелката на леглото. Въпреки необичайнети краски стаята е примамлива и уютна.


Уникална баня и тоалетна

Фантазията на дизайнерите се е развихрила и в банята и тоалетната. Стените са облицовани с малки лъскави черни плочки. Мивката и тоалетната са изкрящо бели. Веселото шарено шкафче под мивката грее сред строгите контрастни цветове.


Всеки детайл е от значение

Над тоалетната има уникален вграден рафт за съхранение на тоалетна хартия – от стените и тавана излизат три черни ръце. Освен като леко зловещ декор, ръцете могат да изпълняват съвсем практичната роля на окачалки.


Ексцентричност?

Вижте още: 9 различни стила за интериора на банята

Сбъднете и вие мечтания си дом-от всяко жилище, старо или ново, може да се получи един уникален резултат, който да радва окото и да топли душата. Посъветвайте се с архитекти и дизайнери, които да осъществят желанията ви! Пуснете заявка и сравнете предложенията.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта