Придайте топлина на празниците с приказни коледни свещи

Публикувано на 20/11/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 9 097 пъти

Особено хитър вариант е да използвате обикновени ароматни свещи, на които да придадете стил чрез ефектна основа. Ако имате градина, може да съберете листа от вечнозелените си растения и да ги използвате като декорация в специално избрана чиния. Дайте воля на въображението си, използвайте шишарки, сушени плодове и пр., а сред тях поставете свещите.


Обърнете внимание на самите свещи

Много оригинална идея е да обърнете внимание на самите свещи. На снимката вляво виждате свещ, облечена в декоративно фолио. Този тип фолио е незапалимо и, освен че ще придаде чар на вашата свещ, ще ви предпази от нежеланите восъчни пръски, които трудно се чистят от мебелите. Друга възможност е да купите обикновени свещи в стъклена поставка и да я облечете в малко коледно чорапче.

Вижте още: Креативност с гумите в градината


Придайте топлина на празниците с приказни коледни свещи

Коледа е най-хубавият семеен празник, защото е повод да съберете на една трапеза всички хора, които обичате. Атмосферата, която създава общуването ви с близките, е достатъчна, за да се почувствате празнично. Ако обаче желаете да зарадвате своите гости с малки ръчно изработени детайли, свещите са страхотен вариант. В случай че желаете да се развихрите и да впечатлите наистина всички, може да се обърнете за помощ към дизайнер, който ще ви помогне да декорирате дома си.


Семпло, но ефектно с шишарки

Заложете на семплия, но много ефектен вид, който придават шишарките. За целта са ви необходими стандартни буркани, свещи, шишарки и малко коноп. Изберете свещ с любимия си аромат, поставете я в красив буркан с подходящ размер и го декорирайте семпло с помощта на шишарките и конопеното въже.

Вижте още: Страхотни идеи за саксии от палети


Прегръдка от шишарки

Потопете вашите свещи в прегръдка от шишарки. Изберете достатъчно голям буркан, който да напълните с шишарки, а защо не и с папрати, и плодове. В буркана поставте свещ, но я подберете така, че самата тя да е в отделлна стъклена поставка. Обърнете специално внимание на това, тъй като шишарките са лесно запалими и има опасност да се възпламенят, ако върху тях попадне искрица от свещта. Допълнителен плюс е, че двойното стъкло ще придаде интересни отблясъци на пламъка.


Придайте блясък на празника

Ако си падате по блясъка и пайетите, тази идея е точно за вас. В магазините за ръчно изкуство се продава специален незапалим гел с брокат. Намажете от външната част на буркан, поставете в него свещ и вече имате наистина блестяща коледна декорация.

Надяваме се, че идеите ни за коледни свещи са ви допаднали и ще се възползвате от някоя от тях. Както и да решите да украсите дома си, по-важно остава общуването с близките и приятелите, които ще съберете на празника. Ако тази година няма да каните гости на Коледа, защото домът ви има нужда от ремонт, не се отчайвайте. Може да потърсите своя майстор сред регистрираните при нас и да проверите кой ще ви предложи най-добрите условия, като заявите проект.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта