Повече за отоплението с климатици

Публикувано на 22/11/2022 от | Последна редакция на 22/11/2022 | Видяно 5 708 пъти

„Студено е, можеш ли да включиш климатика?“ Използването на климатици за отопление отдавна е нещо обичайно, тъй като това е ефективно и икономично решение за поддържане на температурата в дома ви през цялата година.

Сигурно и вие се питате какъв точно начин за отопление да изберете. Затова ние ще ви дадем няколко насоки, които се надяваме да ви помогнат.

”Advertisement”


Ефективност и мисъл за бъдещето

При вземането на решение за климатична система е важно да мислите за бъдещето и да вземете предвид дългосрочните разходи и факторите за устойчивост.

  • Енергийният клас е добра индикация за това колко ефективна е дадена система. Климатиците на Daikin имат енергиен клас до A+++, което означава, че са високоефективни.
  • Трябва също така да имате предвид вида на хладилния агент, с който работи климатика. В момента R-32 е най-модерният хладилен агент (фреон), тъй като пренася топлина по-ефективно, позволява зареждане с по-малко количество фреон и така има с до 75%* по-слабо въздействие върху глобалното затопляне.
  • Дори и до сега да сте имали нужда от охлаждане само за кратък период през годината и затова да не сте се замисляли за климатик, сега имате още една причина да закупите климатична система - да осигурите отопление.

Разгледай предложенията на Daikin


Най-често задавания въпрос – колко струва

Климатикът е инвестиция от която ще се ползвате с години и освен за да ви осигури комфорт, правилно избрания модел намалява и вашите сметки. Много пъти е дискутирано, че климатиците използват 70-80% енергия на външния въздух. Какво означава това за вашия бюджет? Ако към момента отоплявате едно помещение с електрически конвектор, с климатик от висок клас като Perfera, сметката ви за електроенергия може да падне до 3 пъти.


Бърз и лесен монтаж

Традиция за България е зимата да ни изненада. Затова се случва често да установим, че трябва да сменим начина на отопление веднага и не можем да чакаме инсталация на котел или термопомпа, за които са необходими време за проектиране, по-обемни монтажни дейности, пускане в експлоатация и т.н.  В същото време монтажът на един климатик Daikin може да се осъществи за няколко часа и да започнете да го използвате веднага.

В допълнение поддръжката е в пъти по-лесна в сравнение с отопление на дърва или пелети. Един пелетен котел може да изгори дори 45 кг. пелети в студените дни, които освен че трябва да закупени, трябва да се пренасят и съхраняват. Това може да е тежко за възрастните членове на домакинството и не е чудно, че биха предпочели да използват климатик, който заработва с натискането на едно копче.

 

Комфорт при отопление и други предимства

Освен разликата в енергийния клас, климатиците от висок клас Daikin разполагат с множество функции, чиято цел е да направят дома ви още по-комфортен.

  • Затопляне на пода: Тази функция кара уреда да извежда топъл въздух близо до пода. Той се разпределя по пода, създавайки приятна атмосфера в стаята.
  • Допълнително отопление: Симулира топлина, подобна на лъчистата топлина, за осигури още по-голям уют в помещението. Остава включено за 30 минути, след което автоматично се връща към предишната настройка. Можете да откриете тези две функции при подовия климатик Perfera.
  • Интелигентен термален сензор: Позволява на уреда да сканира стаята, за да открие движение и температурни разлики, насочва въздушния поток далеч от обитателите и осигурява равномерно разпределение на температурата. Налично при Daikin Emura и Stylish. При Perfera и Ururu Sarara подобна функция изпълнява интелигентния сензор за присъствие.
  • Други функции като Ефект на Коанда и 3D въздушен поток осигуряват по-добро разпределение на температурата в цялата стая с помощта на специално проектирани клапи, а при най-новите модели Emura и Perfera е добавена и функция за ускорено отопление, така зададената температура се постига с 14% по-бързо.
  • Климатиците Daikin идват и с допълнителни предимства например поддържат комфортно ниво на влажност във вашия дом. Моделите от висок клас Emura, Stylish, Perfera и Ururu Sarara разполагат с технология Flash Streamer, която премахва вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, така че да гарантира чист въздух в помещението.

*спрямо хладилен агент R-410Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
85 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта
БИЛД ЕООД VIP
Строителство на сгради, Шумен
3 извършени проекта
Монтажен помощник
Врати, София
1 извършен проект
MILEN Rangelov
Електроуслуги, София
5 извършени проекта
Светлин Кольов
Електроуслуги, София
2 извършени проекта