Бърз и лесен монтаж

Последна редакция на 29/03/2024 от Радина Петрова

Традиция за България е зимата да ни изненада. Затова се случва често да установим, че трябва да сменим начина на отопление веднага и не можем да чакаме инсталация на котел или термопомпа, за които са необходими време за проектиране, по-обемни монтажни дейности, пускане в експлоатация и т.н.  В същото време монтажът на един климатик Daikin може да се осъществи за няколко часа и да започнете да го използвате веднага.

В допълнение поддръжката е в пъти по-лесна в сравнение с отопление на дърва или пелети. Един пелетен котел може да изгори дори 45 кг. пелети в студените дни, които освен че трябва да закупени, трябва да се пренасят и съхраняват. Това може да е тежко за възрастните членове на домакинството и не е чудно, че биха предпочели да използват климатик, който заработва с натискането на едно копче.

 

Комфорт при отопление и други предимства

Освен разликата в енергийния клас, климатиците от висок клас Daikin разполагат с множество функции, чиято цел е да направят дома ви още по-комфортен.

  • Затопляне на пода: Тази функция кара уреда да извежда топъл въздух близо до пода. Той се разпределя по пода, създавайки приятна атмосфера в стаята.
  • Допълнително отопление: Симулира топлина, подобна на лъчистата топлина, за осигури още по-голям уют в помещението. Остава включено за 30 минути, след което автоматично се връща към предишната настройка. Можете да откриете тези две функции при подовия климатик Perfera.
  • Интелигентен термален сензор: Позволява на уреда да сканира стаята, за да открие движение и температурни разлики, насочва въздушния поток далеч от обитателите и осигурява равномерно разпределение на температурата. Налично при Daikin Emura и Stylish. При Perfera и Ururu Sarara подобна функция изпълнява интелигентния сензор за присъствие.
  • Други функции като Ефект на Коанда и 3D въздушен поток осигуряват по-добро разпределение на температурата в цялата стая с помощта на специално проектирани клапи, а при най-новите модели Emura и Perfera е добавена и функция за ускорено отопление, така зададената температура се постига с 14% по-бързо.
  • Климатиците Daikin идват и с допълнителни предимства например поддържат комфортно ниво на влажност във вашия дом. Моделите от висок клас Emura, Stylish, Perfera и Ururu Sarara разполагат с технология Flash Streamer, която премахва вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, така че да гарантира чист въздух в помещението.

*спрямо хладилен агент R-410

Свързано:

Снимки за отопление Повече за отоплението с климатици