Ultraplan Renovation и Ultraplan Eco 20-саморазливни замазки за идеално равна и гладка основа за всеки тип подова настилка

Публикувано на 02/09/2022 от Радина Петрова | Последна редакция на 05/12/2022 | Видяно 3 862 пъти

Подът е най-натоварваната и използваната част в едно жилище. Често при ново строителство или ремонтни дейности той не се отличава с напълно равна повърхност, за да може директно да се поставят декоративните подови настилки. Колкото и напреднали да са съвременните строителни материали и технологии, грубите замазки не са достатъчно гладки и равни за директен монтаж. 

Продуктовата гама на Mapei Ви дава две решения, за да постигнете желания изравняващ ефект с отлични резултати: Ultraplan Renovation & Ultraplan Eco 20. Те са саморазливни подови замазки, които коригират силно неравни основи, подове със значителен наклон и допринасят за финото подравняване на повърхността.


Ultraplan Renovation

Ultraplan Renovation е бързосъхнеща, армирана с фибри саморазливна подова замазка, предназначена за подравняване на подове във вътрешни помещения. Използва се за изравняване и заглаждане на разлики в дебелината от 3 до 40 мм. на слой върху нови или съществуващи основи, като ги подготвя за полагане на всякакви видове подови настилки, включително и естествен паркет. Отличен продукт за помещения, които са подложени на натоварвания от колелца на столове или такива с подови отоплителни системи. 

Това, което прави Ultraplan Renovation помощник на майстора, е консистенцията - при смесване на продукта с вода се получава изключително хомогенна и лесна за обработка смес, която се самонивелира идеално и е с висока адхезия към основата и ултра бързо съхнене. Освен отлични резултати Ultraplan Renovation ще ви спести време и ще може да завършите проекта в уговорените срокове и без забележки. 


Ultraplan Eco 20

Когато е необходимо по-фино подравняване на неравната повърхност, важен елемент е минималната дебелина на полагане. С дебелина на нанасяне от 1 до 10 мм. на слой, Ultraplan Eco 20 позволява голям избор от завършващи подови настилки, изискващи отлична издръжливост на натоварвания и движение – пример са такива, които са подложени на натоварвания от колелца на столове. 

Покритието, което се образува след полагане на Ultraplan Eco 20, се характеризира със своята особена гладкост и бързо стягане без да се свива. Това гарантира, че по време на процеса на изсъхване, в образувания от замазката слой, няма да възникнат пукнатини или цепнатини. Високата степен на разливане на разтвора в комбинация с оптималното (само)разпределяне подсигуряват висока устойчивост на нараняване и надраскване и превръщат работа с Ultraplan Eco 20 в лесна и приятна задача. По повърхността вече може да се стъпва само около 3-4 часа след полагане, а поради бързата си хидратация, последващият монтаж на най-разпространените подови настилки може да започне около 12 часа след нанасяне на Ultraplan Eco 20, с което ще оптимизирате и работния процес. За гъвкави настилки се изчаква минимум 24 часа преди полагането им.

Както Ultraplan Eco 20, така и Ultraplan Renovation отговарят на изискванията за екологична безопасност. Новите формули на продуктите са специално направени с по-малко летливи органични съединения (ЛОС) за по-безопасна работа и допринасят за създаването на здравословен климат в помещенията. Изпитаното качество, лесното полагане и дълготрайната експлоатационна надеждност ги правят идеална предпоставка за постигане на перфектно равен под за дългогодишна експлоатация. 

Начин на използване

Основите, които ще се обработват със саморазливните замазки, трябва да бъдат напълно сухи, почистени от прах и без наличие на боя, следи от гипс, восък и т.н. Ронещи се слоеве не трябва да бъдат обработвани преди да се заздравят или отстранят компрометираните места. 

Самонивелиращата се замазка се излива без прекъсване в цялото помещение. Работи се бързо, в рамките на отвореното време. Ultraplan Renovation или Ultraplan Eco 20 се излива върху подготвената основа и се разстила до необходимата дебелина с голяма метална маламашка, ракел или помпа. Смесите се нанасят в рамките на около 30 мин. след приготвянето им. Желателно е при полагането да се ползват специални обувки с шипове.

Ultraplan Renovation, както и Ultraplan Eco 20 може да се съхраняват 12 месеца от дата на производство в оригинална запечатана опаковка на сухо място.


Избери и печели с Mapei Club

Изборът на Ultraplan Renovation и Ultraplan Eco 20 Ви дава възможност да станете част от Mapei Club 2022 – клуба на професионалистите на Mapei и да спечелите страхотни награди. С всяка покупка на избрани продукти от програмата, сред които са и Ultraplan Renovation и Ultraplan Eco 20, и за натрупана стойност между 300 и 9000лв. без ДДС, може да изберете своята награда от клуба. Промоцията приключва на 10.12.2022г, а пълният списък на участващите продукти може да видите тук.

Как да стана член?

Ако желаете да станете част от професионалистите в клуба на Mapei трябва да попълните формуляр за участие и да го изпратите на имейл адрес marketing@mapei.bg. След това с всяка покупка и представянето на фактурите за нея, във вашият профил ще се трупат точки, които да размените за подаръци.

Започнете работа с продуктите Ultraplan Renovation и Ultraplan Eco 20 и вземете вашите подаръци от клуба на Mapei. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта