Препоръки за басейна в градината от Mr. Bricolage

Публикувано на 06/07/2022 от Радина Петрова | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 5 050 пъти

Избор на подходящ басейн 

С настъпването на лятото започнахме да мислим все по-често за отдих край басейна. Богатият асортимент от видове и размери при басейните на пазара може да ни обърка, затова е добре да сме предварително подготвени.

Затова Mr.Bricolage ще ти предостави наръчник с няколко полезни съвета, които ще са от полза при избор на басейн за твоята градина и препоръки за неговата поддръжка!

БАСЕЙН PRISM 3.66Х0.76 М С ФИЛТЪРНА ПОМПA                           


Сглобяеми басейни

Основната разлика между сглобяемия и надуваемия басейн е, че сглобяемият има стабилна метална конструкция, която гарантира още по-голяма здравина и устойчивост при употреба. Обичайно моделите от този тип са стандартни – овални, така че аксесоарите, които ще закупиш за поддръжка на новия семеен басейн, ще можеш да използваш дори след много време, в случай че решиш да го подмениш.

БАСЕЙН С МЕТАЛНА РАМКА 3,66х0,76СМ


Надуваеми басейни

Те са лесни за монтаж и също толкова предпочитани през горещите летни дни, особено поради факта, че са по-бюджетно решение. Цената им е ниска, лесни са за монтаж и демонтаж, а поддръжката е също толкова проста, както при сглобяемите – нуждаеш се от покривало и препарати за почистване, с които да поддържаш водата бистра и без бактерии. Единственият недостатък на този вид басейни е, че са по-податливи на спукване, ако бъдат поставени на неподходящ терен. За тази цел е добре да предвидиш къде ще инсталираш басейна, като преди монтажа се убедиш, че на терена няма остри камъчета или забравени предмети, които да ти развалят настроението по време на почивка в прохладната вода. Хубавото е, че съвременните модели са изработени от трислоен материал, които е устойчив на външни фактори и осигурява дълга експлоатация.

БАСЕЙН 2.44Х0.61М EASY SET


Поддръжка на басейна

Удоволствието е важно, но за да е пълно – басейнът изисква известна доза внимание и грижи. Специалистите от сектор “Градина” на Mr. Bricolage, приготвихме кратък списък с важни стъпки, които може да следваш, за да запазиш басейна си чист.

  1. Съобрази мястото за монтаж с терена – нека бъде равен и без камъчета, които в последствие да създадат проблеми, наранявайки повърхността. За по-сигурно – постели подложка. Не монтирай в близост до дървета и храсти – те ще напълнят водата с листа и насекоми.
  2. За да бъде водата чиста през лятото, оборудвай се с филтър. Надуваемите, както и сглобяемите басейни могат да бъдат оборудвани с картушен филтър. Важно е да поддържаш и него чист, за да може да го ползваш по-дълго време. Почиствай филтъра поне един път в седмицата под силна струя вода. Няма нужда от препарати. Добре е да не ползваш филтъра повече от 6 месеца.
  3. Предпази водата от замърсяване и изстиване през нощта, като поставиш покривало.
  4. Използвай препарати, за да дезинфекцираш от микроорганизми, които водят до позеленяване на водата в басейна.
  5. Спазвай нормите за третиране с препарати. Поддържай препоръчително ниво на хлор в басейна и не надвишавай количеството таблетки.
  6. Веднъж седмично почиствай дъното на басейна с вакуумна подочистачка.

ХИМИКАЛИ ЗА БАСЕЙН 500Г


Принадлежности за поддръжка на басейна

Добре е да се подготвиш навреме и да се снабдиш с препарати и пособия, подходящи за поддръжката на твоя нов басейн. Химикалите са важна част от защитата от поява на вредни бактерии и микроби във водата през горещите дни. В Mr.Bricolage ще намериш голям асортимент от специализирана химия, както и аксесоари за почистване, които можеш спокойно да поставиш във водата и те да свършат цялата работа вместо теб. Предлагаме ти и други пособия – за ръчно почистване, тъй като в дългосрочен план, таблетките и филтрите не са достатъчни, за да запазиш добрата хигиена на басейна. Добре е от време да време да почистваш основно, за да премахнеш микробите, които се залепят по повърхността. Принадлежностите, които препоръчваме са:

  • Диспенсър за хлорни таблетки;
  • Пречистватели;
  • Филтри;
  • Комплекти за ръчна поддръжка – кепчета, мрежи, маркучи, вакуумни глава, дръжки, четки и тн.;
  • Хлор (таблетки), както и тестери за измерване на Ph-то на водата;

КОМПЛЕКТ ЗА ПОДДРЪЖКА НА БАСЕЙН


Тагове:

Партньори

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Никола
ВиК Услуги, София
160 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта

Мосю Бриколаж съвети за дома и градината