Придайте на дома си нова визия

Публикувано на 29/04/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 15/08/2022 | Видяно 1 765 пъти

 

Един от най-лесните начини да придадете нова визия на дома е като боядисате стените. Шансът да сбъркате с нещо при боядисването на стените, дори да ви е за първи път, не е голям. На пазара се предлагат различни видове продукти, подходящи за външна и вътрешна употреба, както и за разнообразие от повърхности. Не влагайте цялата си енергия в избора на подходящите цветове за дома, тъй като качеството и вида на боята е също толкова важно, тъй като това е ключът към дълготрайността на новия цвят. 

Добрата новина е, че със специалните оферти в Mr.Bricolage можете да се сдобиете с висококачествени материали и да преобразите дома си без да натоварвате сериозно своя бюджет. Какво трябва да знаете при избора на боя и какви видове се предлагат на пазара?


Видове бои, предлагани на пазара

 

След като вече сте взели решението да предприемете тази стъпка, е важно да знаете характеристиките на различните продукти, за да направите правилен избор. На пазара се предлагат два основни вида бои, а именно с матов и сатенен завършек.

Матовите бои са с високо ниво на покривност, но не са толкова издръжливи. Почистването им е трудно, тъй като има вероятност и част от боята да бъде премахната заедно с желания дефект. Подходящи за са помещения като спалня или хол. Тъй като покривността на тези продукти е добра, са изключително предпочитани – спестявате време и пари. Има подвидове матови бои с по-плътна консистенция подходящи за тавани, като се предотвратява капенето на боята. Също така има и такива, предназначени специално за кухни и бани, тъй като са устойчиви на влага и мухъл. 

Освен красивата и елегантна визия, която предлагат, боите със сатенен завършек има и други преимущества. Те са лесни за почистване, което ги прави подходящи за повече помещения у дома. Често срещан избор за детска стая, тъй като не са необходими притеснения, ако децата ги изцапат. Тяхното гладко и лъскаво покритие ги прави по-устойчиви и дългосрочни. Важното при тях е, че преди нанасянето им, стените трябва да бъдат в отлично състояние, тъй като при наличието на дефекти, те ще се виждат. 

Как да изберем подходящия цвят боя? 

Най-лесният начин да се спрете на цветова палитра за дома си е да се придържате към любимите си цветове. Ако пък искате да сте в крак с интериорните тенденции или да се придържате към конкретен стил, разгледайте различни източници за вдъхновение. За съжаление често се случва, така че да не успеете да намерите желания цвят на пазара. Ето къде Mr. Bricolage идва на помощ, с предлаганата услуга за тониране на бои! За безбройните възможности за създаване на уникална палитра се използват така наречените „бази“ за тониране. Специалната им технология на създаване, позволява да усвояват по-добре цветовите пигменти, като оцветителите се добавят със специално разработен софтуер. Възможно е да избирате между 4000 различни цвята. Тази опция не е само за интериорни бои, а и за мазилки, лакове и блажни бои.


Скандинавско качество на българския пазар

Tikkurila е финладски бранд, специализиращ в богата продуктова гама за бои, предназначени за различни продукти. Като лидер на скандинавския пазар, продуктите са с внимателно подбрани суровини, които отговарят на най-високите стандарти за качество. Стоките, предлагани от Tikkurila са предназначени, както за външна, така и за вътрешна употреба. Мисията на компанията е да създава висококачествени и безопасни продукти, както за хората, така и за околната среда. Изберете между продукти за тониране, бои, интериорни мазилки и масла за дърво. Разгледайте гамата от продукти тук



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта