GROHE България провежда зелената кампания GROHE Goes Green

Публикувано на 20/07/2021 от Гена Цветанова | Последна редакция на 09/08/2021 | Видяно 6 074 пъти

От април 2021 г. GROHE България провежда своята кампания GROHE Goes Green. Една зелена инициатива, която има за цел да обърне внимание на това колко е важно да се грижим за природата около нас. Обезлесяването е проблем със сериозни последствия, които GROHE България иска да смекчи. Затова за всеки термостатен смесител или душ система с термостат закупен до края на октомври 2021 г. компанията ще засади по 10 дървета в застрашен от обезлесяване район в България. 

GROHE е световна марка и устойчивото развитие е заложено в основата на корпоративната ѝ политика. Доказателство за това са множеството кампании и инициативи, които компанията провежда и подкрепя. От 2020 г. GROHE може да се похвали с изцяло въглеродонеутрално производство, като всички неизбежни СО2 емисии се компенсират със странични социални проекти. GROHE подкрепя и борбата с пластмасовите отпадъци, като намалява пластмасовите и найлонови елементи от опаковките на своите продукти.


GROHE България обръща внимание на местните гори

Сега GROHE България обръща внимание и на местните гори. Дърветата имат голямо влияние върху качеството на заобикалящата ни среда. Те служат като мощен филтър на въздуха. Освен това са огромен биомасен източник за редица живи същества, а в същото време осигуряват подслон на множество птици, гризачи и някои бозайници. Ето защо тяхното място в природата е от изключителна важност.

  • Изсичането и опожаряването на горите води редица проблеми след себе си.
  • Влошаване на качеството на въздуха и унищожаване на биоразнообразието са само някои от негативните последствия.
  • Засаждането на нови дървета е чудесен начин да повлияем позитивно на състоянието на горите в България.
     


Термостатната технология

Неслучайно кампанията е основана на термостатните смесители. Термостатната технология сама по себе си е полезна за природата и водните ресурси.

  • Всеки път когато стартирате термостатния смесител, той сам ще регулира дебита на топлата и студента вода, за да осигури желаната температура и да я поддържа постоянна през цялото време на къпане, като компенсира промените в налягането на топлото и студено водоподаване.
  • По този начин технологията допринася за спестяване на ресурси в дългосрочен план, тъй като изразходва точно толкова вода и енергия, колкото е необходимо, и няма нужда водата да тече напразно, докато нагласявате точната температурата.
     


От къде стартира залесяването?

Първото място, за което GROHE България ще се погрижи се намира в близост до Тетевен и село Голям Извор. Заболяване на голям брой от дърветата е наложило отстраняване на съществуващата борова гора. Горското стопанство се е погрижило да обработи терена и да го подготви за новите млади дръвчета, които да бъдат засадени там. Районът ще бъде залесен с два вида дъбови фиданки - червен американски дъб и цер. По препоръка на специалистите, засаждането на новите дръвчета ще започне през октомври.   

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта