Mapetherm Adhesive for EPS – Продуктът, който ти лепва идеално

Публикувано на 18/11/2019 от Реклама | Последна редакция на 04/05/2020 | Видяно 10 078 пъти

Мартин Стоянов е Технически Мениджър в Мапеи България почти от създаването на компанията. Повече от 10 години, той и екипът му от продуктови специалисти, предоставят решения на строителните обекти в България. Той познава продуктите  в детайл, следи внимателно световните тенденции и спомага за навлизането на иновативните продукти на компанията в България.

Mapetherm Adhesive for EPS е еднокомпонентен циментов разтвор за лепене и шпакловане на топлоизолационни панели и системи от EPS, XPS и минерална вата. Използва се за лепене и шпакловане във външни и вътрешни условия при полагане на топлоизолационни плоскости върху циментови и варо-циментови мазилки, бетон, керамични или бетонови тухли. Мултифункционалността му го прави подходящ за всеки строителен обект.

Предимства на Mapetherm Adhesive for EPS

Лепенето на топлоизолационни панели и системи за външна изолация, никога не е било по-лесно. Това е така, заради множеството предимства на Mapetherm Adhesive for EPS.

  • Причината да се работи с лекота с продукта, е че лепилото е със среден вискозитет, което го прави с добра обработваемост.
  • Също така притежава много добри тиксотропни свойства и може да се полага върху вертикални повърхности без опасност от стичане и приплъзване на плоскостите.
  • Прилепва отлично към всички видове строителни материали и се втвърдява без особено свиване.


Професионални съвети за работа с продукта

Мартин Стоянов съветва, основата върху, която ще се полага продуктът да бъде здрава, гладка, без прах, изронени участъци, грес, мазнини, лепило и др. Сместа се разбърква с електрическа бъркалка на ниска скорост, за да избегнете навлизането на въздух до получаване на гладка, кремообразна смес без бучки. Получената смес остава годна за работа цели 3 часа, което ви дава свободата да не се чувствате притиснати от времето.

Как се работи с Mapetherm Adhesive for EPS?

Mapetherm Adhesive for EPS се нанася директно върху цялата повърхност на гърба на плоскостите с назъбена маламашка или на няколко топки и рамка чрез мистрия. Мартин Стоянов и екипът му от специалисти препоръчват, когато работите с големи плоскости, лепилото да се нанесе върху цялата повърхност преди да ги положите. След работа с Mapetherm Adhesive for EPS, инструментите и съдовете се почистват изключително лесно само с вода.

Продуктът се предлага в торби по 25 кг. Mapetherm Adhesive for EPS дава възможност да бъде съхраняван в оригиналната си опаковка до 12 месеца, която успява да запази живота на продукта цяла една година.

Повече детайлна информация за Mapetherm Adhesive for EPS и останалите продукти на сайта на Мапеи България, както и на нашата Facebook страница. Там може да следите ежемесечните съвети на нашите Продуктови специалисти.

Ако пък информацията там не ви e достатъчна, нашият Технически Отдел е на разположение да отговори на всичките ви въпроси.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
11 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта