Прохлада през лятото и топлина през зимата чрез правилна изолация на дома

Публикувано на 14/06/2019 от Реклама | Последна редакция на 17/06/2019 | Видяно 8 919 пъти

Как да изберете правилната изолация за своя дом? Дали да заложите на традиционните строителни мазилки и изолации със EPS или на така популярнта напоследък система за изолация със сайдинг?

Помислете добре преди да пристъпите към избора си на вида топлоизолация за дома. Помислете за качеството на материалите, които ще използвате и най-вече за финишното покритие, защото реално то пази цялата система от външни атмосферни условия. Виниловият сайдинг е много добър избор за вашата фасада: надежден, гъвкав, еластичен и здрав, поема удари без да се поврежда и е лесен за поддръжа. Монтира се бързо и ефективно дори и върху най-сложните за изпълнение повърхности. Сайдингът е красив начин да запазите инвестицията, която сте направили за Вашата къща.


Основни предимства на изолацията със сайдинг

Изолацията със сайдинг е доказано ефективен начин на държите дома си прохладен през лятото и топъл през зимата. Залагайки на нея, получавате важни предимства като:

  • вентилируема фасада за разлика от конвенционалната топлоизолационна система;
  • винилът не ръждясва;
  • не се деформира при рязка смяна на температурните амплитуди;
  • ефектът на остаряване и избледняване е изключително слаб.


Сайдингът е удачно решение за новостроящи и реконструиращи се сгради

Сайдингът е висок клас фасадна облицовка, подходящ както за новоизграждащи се сгради, така и за реконструкция и саниране на сгради. Той е тип окачена фасада. Основно се използва като част от цялостната система за топлоизолация на дома и под него се поставя изолационния материал. При изолация със система сайдинг се препоръчва използването на каменна вата, с която стената „диша“. Не пренебрегвайте и важността на това, след полагане на изолация, стените да „дишат“, за да не се образуват мухъл и плесен! Каменната вата е най-доброто, което може да използвате за ефективна изолация: осигурява термо, звуко и пожароизолация на сградите.


Виниловият сайдинг е сред най-използваните материали за изолация

Гаранциите за дългогодишна употреба и сравнително достъпната цена на виниловия сайдинг несъмнено го нареждат сред най-използваните материали. Фирма Нолина предлага широка гама от цветове, профили и архитектурни декорации на дърво, камък и тухла на своите външни облицовки. Може да се импровизира, като на различни стени бъдат комбинирани няколко цвята. Прилага се за всякакъв тип сгради – еднофамилни къщи, вили, промишлени обекти и складове. Почистването му може да стане само с вода. Не се налага допълнително поддържане, кърпене и боядисване на фасадата, защото поради своята технология на производство, цветът се залага в дълбочина.

Чрез поставянето на външна винилна изолация и на придружаващите го материали може да се постигне намаляване на разходите за отопление до 40-50%. Ако все още се колебаете дали виниловият сайдинг е правилната изолация за вашия дом, обърнете се към консултантите на Нолина за допълнителна информация и оглед на вашия конкретен обект.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта