Как Цимент+ издига строителните дейности на по-високо равнище

Публикувано на 18/04/2019 от Реклама | Последна редакция на 22/04/2019 | Видяно 6 397 пъти

Циментовите смеси неизменно присъстват в голяма част от строително-ремонтните дейности. В основата за направата им се използват варовик и глина, които често се обогатяват с  допълнителни съставки, за да се подобри качеството на крайния продукт. Важно е той да притежава висока якост, да е удобен при обработване и да има широко приложение. Всичко това може да се открие в предлагания от Холсим България Цимент+, който представлява смесен портланцимент 32,5 R с химическа добавка. В следвашите редове предстои да научим повече за него и предимствата му.

 


Какво отличава Цимент+ от останалите подобни продукти на пазара?

Това, което отличава портландцимента Цимент+ е специалната химическа добавка, използвана при смесването му. Характерни за нея са силните водоредуциращи и пластифициращи свойства. Тя значително подобрява качеството на строителните разтвори, като:

  • Повишава якостта и пластичността на замазките и бетона. Раната якост на Цимент+ е над 14 MPa при изисквани по БДС ≥ 10. Стандартната якост на натиск, според БДС предписанията, следва да е между 32,5 и 52,5 MPa. Продуктът на Холсим България се представя отлично и тук със своите ≥ 34 MPa.   
  • Удължава времето, за което смесите се свързват. БДС изисква ≥ 75 минути за начало на свързване. При портландциментовата смес на Холсим то е ≥ 140 минути.
  • Повишава степента на тяхната обработваемост.


Да се запознаем с предимствата на Цимент+

Тук в по-голям детайл ще се спрем на предимствата, които превръщат Цимент+ в предпочитан помощник в строителството.

  • Повишени начална и крайна якост. Близо 20 % е по-висока ранната и крайна якост на строителните разтвори, приготвени с Цимент+, сравнена със стандартните смеси без добавки. Това позволява декофриране на по-ранен етап и спестява време. В допълнение се постига нужната проектна якост, като се използва цимент в оптимални количества. Характерно за смесите е, че имат по-малки пори и съответно повече плътност.
  • Времето на работа е удължено. Благодарение на химическата добавка в Цимент+ циментовата смес може да се обработва по-продължително време. Това е съществено предимство, особено когато се работи при по-високи температури. Елиминира се рискът от прекомерно бързо свързване на смесите, което би довело до поява на пукнатини. По този начин се постигат идеално нивелирани и гладки повърхности.
  • Подобрена обработваемост. Обработката на замазките и бетона, приготвени с Цимент+, е по-бърза и лесна. С помощта на химическата добавка се намалява необходимото за разбъркване и хидратиране количество вода. Това допринася за постигането на определена консистенция и в същото време се запазва обработваемостта. Заради пониженото водоциментно отношение, строителните разтвори стават по-плътни и след втвърдяване в тях може да прониква по-малко вода. Това от своя страна води и до по-голяма дълготрайност на крайните повърхности!


Област на приложение и съвети за работа с Цимент+

Смесеният портландцимент Цимент+ има широко приложение. Може да се използва за направата на замазки, които са свързани с основата на контактен или плаващ принцип. Подходящ е също за изграждането на монолитни елементи и конструкции от бетон и стоманобетон. Това могат да бъдат вътрешни и външни стени, греди и колони, настилки, огради, стълби и други.

При работа с продукта е важно да се спазват препоръките на производителя, както и а се проверява срока на годност, отбелязан върху опаковката. Добре е циментът да се съхранява върху дървена скара на сухо и проветриво място. Когато се приготвят разтвори, е препоръчително използването на чиста питейна вода с нормална температура. Самата работа с цимента следва да се извършва при температурен диапазон между 5 и 30°С.

Повече подробности за предлагания от Холсим България висококачествен строителен продукт Цимент+ можете да научите тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта