Да се запознаем с предимствата на Цимент+

Последна редакция на 05/05/2024 от Реклама
Източник | Видяно 376 пъти

Тук в по-голям детайл ще се спрем на предимствата, които превръщат Цимент+ в предпочитан помощник в строителството.

  • Повишени начална и крайна якост. Близо 20 % е по-висока ранната и крайна якост на строителните разтвори, приготвени с Цимент+, сравнена със стандартните смеси без добавки. Това позволява декофриране на по-ранен етап и спестява време. В допълнение се постига нужната проектна якост, като се използва цимент в оптимални количества. Характерно за смесите е, че имат по-малки пори и съответно повече плътност.
  • Времето на работа е удължено. Благодарение на химическата добавка в Цимент+ циментовата смес може да се обработва по-продължително време. Това е съществено предимство, особено когато се работи при по-високи температури. Елиминира се рискът от прекомерно бързо свързване на смесите, което би довело до поява на пукнатини. По този начин се постигат идеално нивелирани и гладки повърхности.
  • Подобрена обработваемост. Обработката на замазките и бетона, приготвени с Цимент+, е по-бърза и лесна. С помощта на химическата добавка се намалява необходимото за разбъркване и хидратиране количество вода. Това допринася за постигането на определена консистенция и в същото време се запазва обработваемостта. Заради пониженото водоциментно отношение, строителните разтвори стават по-плътни и след втвърдяване в тях може да прониква по-малко вода. Това от своя страна води и до по-голяма дълготрайност на крайните повърхности!

Свързано:

Как Цимент+ издига строителните дейности на по-високо равнище