Модерният и практичен дом – Визия 2019 на Светът на мебелите

Публикувано на 06/03/2019 от Реклама | Последна редакция на 06/03/2019 | Видяно 5 191 пъти
Модерният и практичен дом – във Визия 2019 на Светът на мебелите

Интериорът през тази година ще заложи на практичност, модулност, интелигентни и пуш системи, LED осветление и разнообразни смели решения. Това заключение може да бъде направено след като се запознахме с предложенията, които от 26 – 30 март ще дадат българските и чуждестранните компании по време на изложението Светът на мебелите. Съвременните машини и продукти, които ще бъдат акцент в успоредно провеждащото се изложение Техномебел, вещаят, че бъдещето на мебелното производство ще бъде изключително високотехнологично.

В двете международни изложения се включат над 190 компании. Светът на мебелите привлича вниманието на компании и представители на фирми от България, Италия, Германия, Румъния, Полша, Италия, Украйна, Турция, Русия, Словения, Литва, Белгия, Великобритания, Гърция. Техномебел привлича участници от България, Германия, Румъния, Турция, Австрия, Литва, Италия. Изложителите в двата форума ще представят над 450 световни бранда и производители.

Важните акценти в Светът на мебелите и Техномебел

Важните акценти в Светът на мебелите и Техномебел

Еasy to clean технология

На Светът на мебелите всеки посетител ще открие мебел, подхождаща за неговия дом, офис, градина, хотел и ресторант. Многообразието от предлаганите мебели е голямо и предложенията варират от класически до скандинавски стил, подходящи за еклектичен, винтидж или индустриален интериор.  

През тази година участниците ще предложат мебели с easy to clean технологии. Те са непромокаеми и с висока устойчивост на драскане. За оптимизация на пространството актуални предложения са модулните мебели - модулните дивани дават възможност за комбиниране на стандартизация и персонализиране.

Иновативни терморегулиращи текстили при матраците

Голямо ще бъде и разнообразието от матраци. Сред акцентите са иновативни терморегулиращи текстили, които помагат за температурния баланс през нощта и специални профили, осигуряващи свободен достъп на въздух през ядрото на матрака. Специално внимание е отделено и на офис обзавеждането – предлагат се както мениджърски серии, така и оперативни офис серии, а разнообразието от работни столове е впечатляващо.

LED осветление

Във фокуса на вниманието попада секция „Лабиринт“. Тя е изработена от ЛПДЧ и МДФ и е подходяща както за дома, така и за офиса. Комбинацията от цветове антрацит и беже и тяхното преплитане предава на а детайлите индивидуалност. Всичко това е подчертано от LED осветление, фоново осветяващо околното пространство. Максимално удобство създават пуш системите на вратите.

Ефективност и дизайн в най-новите декори на плочи

На Техномебел 2019 ще бъдат представени най-новите декори на плочи, плотове, фолиа и кантове, мебелни фронтове, функционални и ергономични механизми, дизайнерски обков, кухненски уреди за вграждане, мивки и смесители.

Сред акцентите тази година е аспираторът Galileo. Визуално „невидим“, той е с  водонепромокаем и компактен мотор и ефективен дизайн.

Машините са елементът, който създава условия за неограниченост

Машините са елементът, който създава условия за неограниченост

Техномебел ще се превърне в платформата за представянето на най-новите и модерни машини и оборудване за дървообработване и мебелно производство. Сред тях ще бъде Format4 CNC H350 - една машина с пет оси на обработка, даващи неограничени възможности. Технологията намалява разходите за първоначална инвестиция и последващи разходи за специални машини, агрегати и инструменти. Друго от предложенията, Format4 C-Express 920 classic, е машина за пробиване и фрезоване, като всички операции се изпълняват бързо, икономично и точно.

Дефиницията за продуктивност – по този начин е определян пакеторазкройващият циркуляр Format4 Kappa automatic. Машината позволява бързо рязане, комбинирано с перфектен разрез на повърхността. Модулно програмираната оптимизация на рязане с бар-код етикетиране гарантира висока процесна сигурност за последваща обработка. За безпроблемната работа на машините от индустрията, на Техномебел ще бъдат представени и най-новите индустриални масла, които осигуряват лесна поддръжка.

Разговори за дизайн

Разговори за дизайн

Към дизайнерите е насочен дискусионният форум „Разговори за дизайн“, организиран от българската група за дизайн Черга, а посетителите на изложенията могат да видят най-новите идеи на дизайнерите от Черга, разположени на специално обособена зона. В изложбените зали посетителите ще могат да разгледат и номинираните продукти в конкурс „Българска мебел на годината“, както и да видят кои са призьорите за 2019 г. , споделят организаторите Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

За бъдещите кадри на мебелния бранш е обособена зона „Панорама на българското образование“, инициативата „Надпревара за знания“ е насочена към студентите  и учениците от професионалните гимназии, а за най-малките отново ще има конкурс за детски рисунки - „Моята любима стая“.

Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на https://bit.ly/2VvJoRT .