Преди и след: Как българско семейство с малко дете да сбъдне мечтата си да заживее в уютна къща

Публикувано на 18/10/2018 от Реклама | Последна редакция на 19/10/2018 | Видяно 13 022 пъти

Как семейство Петрови и дъщеричката им Дарина сбъднаха мечтата си да заживеят в уютна къща

Спокоен живот в къща, далеч от динамичната суета на големия град, е мечта, присъща на немалко домакинства. Мнозина обаче се отказват от нея още преди да са стигнали до етапа на проучване на възможностите. Причината обикновено е увереността, че не могат да си позволят подобна инвестиция. Последната, разбира се, е оправдана, ако единствената алтернатива, която се обмисля, е пълното самофинансиране, тъй като:

  • Единици са тези, които могат да си позволят закупуване на жилище, още повече къща, със собствени средства.
  • Дори само ремонтът на двустайно жилище може да надхвърли сумата от 30 000 лв., което икономическата реалност в страната ни прави непосилен разход в повечето случаи.

Семейство Петрови, чиято история ще ви разкажем в следващите редове обаче, е изпълнено с решимост да смени забързания ритъм в центъра на шумния град с хармоничната атмосфера на къща в покрайнините. Това би осигурило здравословна среда за тях и малката им дъщеричка Дарина. Избрахме именно тяхната история да споделим с вас заради това, че стъпва върху реална статистика от заявени в MaistorPlus проекти:

  • В над 62 % заявките за цялостен ремонт на апартамент или къща се правят от съпругът или съпругата от семейства с малки деца, които наскоро са купили ново жилище.
  • Някои от тях са с близки до средните месечни доходи, други, също като двамата съпрузи от нашия разказ - Васил и Гергана, ги надхвърлят и са свикнали с висок стандарт на живот. Те не желаят да се лишават от него след придобиването на нов дом. Затова и преценяват, че купуването на имот със собствени средства не е удачен вариант.

Проучванията на вариантите за финансиране отвеждат повечето семейства до решението да изтеглят стандартен ипотечен кредит. Изключение не правят Гергана и Васил Петрови. Привлечени от изгодната лихва от 2,99%, предлагана от УниКредит Булбанк, те използват удобния калкулатор, за да направят първоначални сметки за финансирането. В резултат на тази първа стъпка, от мечтаещи да имат собствена къща, след няколко месеца се превръщат в притежатели на такава! Сега ви предлагаме заедно да видим как са преобразили някои от помещенията в нея.


Ясно е, че кухнята е за ремонт!

Въпреки приличния си първоначален вид, кухнята в новия дом на сем. Петрови несъмнено се нуждае от ремонт. Васил и Гергана решават да запазят най-доброто от нея и да надградят със свежите си идеи. Както и сами виждаме, получило се е хармонично традиционно излъчване, подкрепено от нежен син полъх. Те дори собственоръчно боядисват кухненския остров, защото държат да вложат и собствен труд в пременения облик на дома си. Масивното светло дърво, което естествено допълва синята тема в интериора, създава усещане за стабилност и сигурност.


Лесно се ориентираме в новата детска стая

Хаосът, който посреща двамата родители Васил и Гергана в бъдещата стая на дъщеричката им Дарина, съвсем очаквано ги изпълва с притеснение. Мрачните и потискащи тонове трудно биха спечелили симпатиите на малката принцеса. Неизвестните около интериорното бъдеще на детския кът обаче, намират своето решение, довело до видимо приветлив резултат. Стените са боядисани в бяло, добавен е и тапет на нежни цветя. Забелязваме и стенна декорация от рисунки и снимки в рамки, точно над библиотеката. В обновеното помещение вече лесно може да се открие всичко необходимо, подредено удобно по рафтове и кутии.


Усвояването на пианото изисква време и търпение

Освен с прекрасната си нова къща, семейство Петрови, превърнало се в главен герой в нашата история, се гордее и с музикалния талант на любимата си дъщеричка Дарина. 6-годишното момиченце, което следващата есен ще е в първи клас, с охота се включва да помогне на мама при декориране на пианото. Тя настоява върху него да сложат малката картина с розова къща, каквато си е обещала да купи, когато порасне достатъчно и стане велика пианистка. Въпреки скромната си възраст, талантливата госпожица вече разбира, че за да се сбъднат желанията и намеренията ѝ, е необходимо да вложи постоянство и време.


Банята се наслаждава на освежената си визия. А вие кога планирате да се радвате на мечтания си дом?

Щастливото семейство Васил и Гергана Петрови, заедно с 6-годишната им дъщеричка Дарина, е вдъхновено да твори в новия си дом и това не остава незабелязано и в банята. Само няколко дизайнерски стъпки са били достатъчни, за да може същата да изгрее в новия си позитивен облик. А прекрасното ново жилище, за което и вие си мечтаете, съвсем не е далеч от вас. Можете да го имате като направите само една малка, но разумна крачка към запитване за стандартен ипотечен кредит от УниКредит Булбанк. Любезните консултанти на банката ще ви отговорят на всички въпроси, свързани с него.

Обратно на финансирането - ключовите условия и важни параметри

За да изберете най-подходящото финансиране, от висока степен на важност са следните параметри на кредита, предоставяните условия по които правят Уникредит Булбанк доверен партньор за закупуването на всеки нов дом:

  • Право на избор на вариант за обезпечение. Това може да бъде ипотекиране на закупения с кредита дом, ипотека на различен от купувания имот или парично обезпечение.
  • Финансиране до 85% от пазарната цена на жилището. В допълнение клиентите могат да избират дали да поемат отговорност с цялото си имущество или до размера на обезпечението което са получили;
  • Допълнително финансиране в размер от 100 до 10 000 лв. Срокът за изплащането му е до 10 години, а предназначението му е да покрие разходите по ипотечната сделка. В тях влизат например нотариалните такси и данъците.   
  • Усвояването на кредита може да е еднократно или на траншове според договорените условия.
  • Не се дължи такса за издаване на ипотечен сертификат.

И възможностите за неговото погасяване:

  • Избор между равни или намаляващи месечни вноскиса вариантите за изплащане на кредита. Кой от двата варианта ще избере, зависи от конкретните предпочитания и възможности на клиента.
  • Възможност за предсрочно погасяване без допълнителна такса след първата година от срока на кредита.

 

Повече информация може да видите на официалния сайт на Уникредит Булбанк – тук.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта