TESY първи дава верните отговори на новите изисквания на ЕС за енергийна ефективност

Публикувано на 01/02/2018 от Реклама | Последна редакция на 30/01/2023 | Видяно 3 250 пъти

Галена Симова, Директор Маркетинг

Необходимостта от качествено отопление засяга пряко всяко домакинство, в чиито географски ширини присъстват студените есенни и зимни месеци. Отдавна обаче отминаха времената, когато избирахме напълно свободно средствата за противодействие на ниските температури. Въпросът за енергийна ефективност на отоплителните уреди все по-пряко повлиява бита ни. От първия ден на 2018 г. влезе в сила РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2015/1188 на Европейската комисия. Същият касае прилаганането на Директива 2009/125/ЕО на Европейския парламент и Съвета на ЕС, свързано с изискванията за екопроектиране на локални топлоизточници.

Това беше централна тема по време на събитието, организирано от TESY на 31.01.2018 г. Компанията събра представители на медиите, сред които и специални пратеници на MaistorPlus, в своята лаборатория. По време на изчерпателна и полезна презентация TESY не само акцентира на новостите в енергийната ефективност на отоплението, а и показа как безпогрешно успява да отговори на тях.


Научихме от TESY как се изчислява процентът енергийна ефективност

Ангел Русев, Продуктов мениджър Бизнес направление отопление в TESY

Съгласно изискванията на споменатия вече Регламент, от началото на тази година различните модели маслени радиатори и панелни конвектори при отопление следва да имат над 36 % сезонна енергийна ефективност. Благодарение на TESY научихме, че въпросният процент се получава чрез наслагване на полезни функции, които отоплителният уред притежава. Част от по-важните са:

  • Седмичен таймер добавя 7 % енергийна ефективност. С негова помощ можете да зададете на радиотора или конвектора си програма за седмицата с интервали на работа;
  • Функцията “Отворен прозорец” добавя 1 % енергийна ефективност. Когато отворите прозорец в стаята, отоплителният уред реагира адекватно на получилата се разлика в температурите.
  • Функцията “Адаптивен старт” добавя 1 % енергийна ефективност. Тя ви дава приятното усещане още със събуждането си да имате предпочитаната от вас температура в стаята;
  • Функцията “Дистанционно управление” добавя 1 % енергийна ефективност. Имате възможност да управлявате своите отоплителни уреди чрез мобилно приложение на смартфона си. Амбицията на TESY е в обозримо бъдеще всички предлагани от тях електроуреди да могат да се контролират през интернет.


TESY изпреварва новите изисквания на ЕС за енергийна ефективност

Христо Славов, Директор Бизнес направление отопление в TESY

TESY не само са напълно подготвени за новата директива, но и реално изпреварват свързаните с нея изисквания. Ето какво споделя Христо Славов, Директор Бизнес направление отопление в TESY:

„Влизането в сила на новата директива не е изненада за производителите. Ние в TESY поехме курса за производство на енергийно ефективни уреди – бойлери и конвектори, далеч преди това да бъде наложено от Европейския съюз. Ние вярваме, че „умните“ и енергийно ефективни уреди са бъдещето на индустрията. От една страна те предпазват нашата планета, а от друга спомагат за намалението на сметките на директните потребители“.

Още от началото на декември, 2017 г., панелните конвектори, произведени от TESY, изцяло покриват новите ErP изисквания. Към настоящия момент потребителите могат да ги закупят веднага, без да правят допълнителни заявки и да чакат. Отличителна функция сред множеството положителни качества на конвекторите е възможността за дистанционното им управление от всяка точка на света. Последното е осъществимо чрез интернет връзка и приложението tesyCloud. Първата в Европа компания, предложила на пазара “умен” бойлер още през миналата година, е именно TESY.


Защо си струва да инвестираме в TESY уреди?

Инвестицията в отоплителни и други уреди на TESY може да изглежда немалка на пръв поглед. Въпреки това има няколко съществени причини да си струва да я направим:

  • Първоначалната по-голяма инвестиция се изплаща бързо. Това е възможно заради отличната енергийна ефективност, с която са характерни предлаганите от TESY уреди.
  • Спестени разходи за електроенергия. Енергийната ефективност е в основата и на по-малките сметки, които плащате за електричество в края на месеца.
  • Отговорно и иновативно поведение. TESY се отнася отговорно и съвестно към клиентите и партньорите си. От една страна, ги уведомява своевременно за наличието на нов регламент за отоплението, от друга - предлага електроуреди, които са адекватни на актуалните изисквания.
  • Безплатен ъпдейт на мобилното приложение. Купувате си радиатор или конвектор от TESY с дистанционно интернет управление. Последното осъществявате чрез мобилно приложение. Междувременно се появяват ъпдейти на същото това приложение, с което отоплителният ви уред придобива още по-ценни функционалности. Можете да си инсталирате ъпдейтите напълно безплатно, тъй като сте клиент на компанията.


Напред към бъдещето с маслен радиатор с гласово командване от TESY!

А какво ще кажете за най-обикновен на пръв поглед маслен радиатор, който се подчинява на гласовите ви команди? Стоите си удобно във фотьойла в дневната, в един момент усещате температурен дискомфорт и нареждате на малкото отоплително чудо да се включи. То се подчинява без възражение, а вие сте отново щастливи в затоплената стая. Не ви цитираме примерен сценарий от научнофантастичен филм, а близка реалност, която се сбъдва отново благодарение на TESY. На изображението горе виждате прототип на същия този маслен радиатор с гласово командване.


Няколко думи за компанията TESY

През 1990 г. на хоризонта изгрява българската компания TESY, която с днешна дата може да се похвали със своите пет завода, три от които са в Шумен и два в Смядово. TESY е с водещи позиции на европейския пазар и най-големият производител в България на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома. Продукцията на TESY се реализира в повече от 50 държави, на 4 континента, като фирмата продължава да работи в посока повишаване на производствения си капацитет и лансирането на нови продуктови линии. За следващите 3 години иновативната българска компания си е поставила за цел да бъде третият най-голям производител на електрически бойлери в Европа.

За финал оставихме скромните, но ценни стъпки, които прави TESY в посока към изчистване на въздуха, който дишаме, във връзка с инициатива, подета съвместно със Столична община. В голяма степен вредните емисии в атмосферата се дължат на отоплението чрез твърдо гориво. Радиаторите и конвекторите, които TESY предлага са само електрически или работещи на газ и течно гориво.

Научете още за TESY и богатия асортимент от продукти, които могат да влязат и във вашия дом, като посетите интернет сайта на компанията.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта