Интелигентната система за автоматизация на дома - Homematic IP Smart Home

Публикувано на 15/01/2018 от Реклама | Последна редакция на 30/01/2018 | Видяно 5 344 пъти

Автоматизацията на дома днес не е абстрактно понятие, а напълно достъпно и ефективно решение за подобряване на работата на различни уреди и устройства в жилището, които се грижат за неговото качествено отопление, осветление и сигурност. Интелигентната домашна система Homematic IP предоставя всички тези възможности, в комбинация с гарантирано немско качество и ненадмината функционалност. Системата позволява да намалите осезаемо сметките си, като осъществявате по-ефективен контрол върху радиаторите и подовото отопление чрез управление на температурата в отделните помещения. Запознайте се с основните предимства на иновативната система, която можете да откриете само в SmartLife.bg, официален партньор на европейския лидер в областта на домашната автоматизация – eQ-3 AG, Германия.


Лесно управление на парното отопление, осветлението, алармената система и различни уреди у дома

Homematic IP Smart Home е интелигентна домашна система от ново поколение, която надгражда възможностите на своите предшественици в областта на домашната автоматизация. Иновативната система, представена от SmartLife.bg, предоставя възможност за индивидуално управление на радиаторите във всяка стая поотделно и за задаване на режим за работа дори на подовото отопление в жилището. По този начин вие оптимизирате работата на парното в дома си и намалявате с до 30% разходите си за отопление! Homematic IP предоставя възможност за прецизен контрол и работа на отоплението, осветлението, димирането, управлението на различни уреди и сигурността на дома, като за целта системата разполага с богат набор от продукти и аксесоари, ориентирани към самостоятелно създаване на вашия умен дом чрез лесната Plug&Play инсталация!

Участието на Homematic IP устройствата в системата не е едностранно, например Сензорът за врата/прозорец разпознава отворен прозорец/врата и автоматично спира радиатора в стаята докато се проветрява, а когато алармената защита е активирана, системата предупреждава при отварянето от външен човек. Безжичните PIR Датчици за движение може да се използват в конфигурация на алармената система за сигурност и в конфигурация за управление на осветлението.


Сигурност и удобен контрол директно през мобилния телефон

Системата Homematic IP е разработена в синхрон с все по-широко налагащата се тенденция на “интернет на нещата” (Internet of Things IoT), която позволява подобряване на качеството на живот чрез оптимизиране на работата на различни устройства у дома. Цялото решение Homematic IP Smart Home може да бъде интуитивно настроено чрез безплатното приложение за смартфони и след това удобно да се управлява дистанционно през телефон или стенен бутон. Индивидуалните устройства се конфигурират от Homematic IP Cloud Service, който се намира изключително на сървъри в Германия. Всички данни, съхранявани в Homematic IP Cloud, също са напълно анонимни, като същевременно всеки един потребител е строго индивидуален и разпознаваем в облака на Homematic IP. Цялата комуникация между устройствата, Облака и приложението за смартфон е напълно криптирана от най-високо ниво (както при банките). По време или след инсталирането на безплатното приложение не се предоставят лични данни, като име, имейл адрес или телефонен номер.


Безжична радио комуникация между устройствата и нисък разход на батериите

Благодарение на безжичната радио комуникация между устройствата, може лесно да добавяте нови към вашия Умен дом, без излишно, скъпо и трудно окабеляване. Всички компоненти комуникират на честота 868 MHz чрез сигурния и надежден Homematic IP радио протокол. По този начин се изключват смущения от WLAN, Bluetooth или други радио стандарти в честотната лента 2,4GHz, а честотата в по-високия честотен диапазон дава възможност за двустранна комуникация между устройствата и то при ниска консумация на батериите.


Пакетни предложения, ориентирани към нуждите на вашето домакинство

Сред основните предимства е, че Homematic IP използва IPv6 - новият интернет протокол, като по този начин и благодарение на отворената си платформа, решенията могат да бъдат допълвани по всяко време, даже и с устройства от други марки на интелигентната домашна система. По този начин можете постепенно да надградите вашата система Умен дом, като започнете от интелигентната система за управление и контрол на отоплението, с която ще оптимизирате работата на парното поотделно във всяко помещение, така че да намалите сметките си с до 30%!

Системата предоставя възможности също за удобно превключване и димиране на осветлението, управление на ролетните щори и тенти, както и възможност за незабавно информиране за наличие на отворени врати и прозорци в жилището, така че да сте спокойни, че вкъщи всичко е наред, дори когато сте извън дома! И всичко това в една удивителна модерна система - Homematic IP, която можете да управлявате дистанционно не само през приложението от мобилния си телефон, но и когато сте вкъщи дори и с гласова команда чрез Amazon Alexa или Google Assistant!

Със специалните пакетни предложения на SmartLife.bg можете да изберете точния стартов комплект за своето жилище, така че да се убедите и сами в невероятните предимства на Homematic IP.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта