Най-впечатляващите тенденции за баня през 2016г.

Публикувано на 23/08/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 15/02/2018 | Видяно 2 056 пъти

Идейни проекти за баня от АБ Витра

До скоро за по-добра организация в банята разчитахме на удобните шкафове над и под мивката, в които съхранявахме хавлиени кърпи и други тоалетни принадлежности. Днес обаче модерната баня изисква поставянето на повече отворени рафтове, като олицетворение на чистотата и реда в това важно помещение. Поставете панери под мивката, в които да съхранявате кърпите, а на отделните рафтчета подредете козметичните си продукти и четките за зъби.


Най-впечатляващите тенденции за баня през 2016г.

Ако новата година ви завари на прага на ремонт в банята, значи е време да обърнете внимание и на водещите тенденции за това помещение! От цветовете на стените до оборудването, дизайнерите имат отговор за всеки въпрос, свързан с облика на модерната баня през 2016г. На кои тенденции бихте заложили вие и по какъв начин ще ги съчетаете с останалата част от интериора? Споделете с нас своите идеи, а за гарантирано добър резултат, доверете се на качествени продукти и аксесоари, предлагани от АБ Витра.


Свободностоящата вана - необходимото подобрение у дома

Разнообразие от вани от АБ Витра

През 2016 година тенденциите повеляват ваната да отстъпи място на двойния душ в банята. Душовете вече ще са модерни и оборудвани със страхотни екстри, като интересни светлинни ефекти. Ако все пак не сте готови да се разделите с удоволствието от гореща вана след дългия работен ден, дизайнерите съветват да заложите на свободностоящ модел. Това смело решение е новост в българския дом, но е страхотен начин да придадете уникално излъчване на просторната баня, затова не го отхвърляйте напълно.


Дървото се настанява удобно в банята през новата година

Настилки с визия на дърво от АБ Витра

Свикнали сме да виждаме дървото предимно в дневната и спалнята, но днес неговото неподправено очарование е на прага и на банята! Дървото има безброй превъплъщения в това помещение - то може да обхване дребни детайли като рамките на огледалата, плота и мивката, а защо не и да превземе по-голяма част от банята, като го поставите на пода или по стените? Това изключително съвременно решение ще придаде топлина и уют на скучната баня, а естествената му красота го прави още предпочитан материал за целия дом през 2016 година.


Геометричните фигури се превръщат в чаровни акценти

Керамични мозайки в различни цветове от АБ Витра

Геометричните мотиви постепенно се завръщат като водеща тенденция и вече ги виждаме по пода и стените на съвременната баня. За разлика от миналото, когато текстурите обхващаха често голяма част от помещенията, днес те са по-скоро закачлив акцент, който ще вдъхне живот и настроение в жилището ви. На пазара ще откриете огромно разнообразие от плочки за баня и интересни мозайки, с които можете да пресъздадете уникални фигури и шарки, но специалистите напомнят да съобразите избора на цветове и форми с големината и нивото на осветеност в банята.


Съчетайте дизайна на мебелите и аксесоарите с природни нотки

Конзолен шкаф за баня от АБ Витра

Вдъхнете глътка живот на мрачното и затворено помещение, като поставите саксийно растение в него. С негова помощ вашата баня ще изглежда по-хармонична и красива, като визуалното разчупване на дизайна ще подпомогне за този ефект! Не всички растения обаче издържат на интензивната влага, затова препоръчваме да заложите на зелена лилия, дифенбахия или драцена. Ако това ви се струва непосилна задача, изберете мебели и аксесоари, които да напомнят за природните елементи.


През 2016 белият цвят преобладава в банята

Мебели за баня от АБ Витра

Бялото винаги е било символ на елегантността и чистотата, затова не е изненадващо, че за поредна година този цвят преобладава в модерната баня. То придава изтънченост и класически шик на всяко помещение, а в комбинация със сиво и черно създава усещане за завършеност на дизайна. Създайте интригуващи контрасти или пък оставете банята изчистена и семпла - във всеки случай бялото трябва да присъства в нея през 2016, независимо дали на пода, по стените или във вид на тоалетни принадлежности.


Модерната баня се превръща в споделено пространство

Мивки за всички видове монтаж от АБ Витра

През новата година банята се превръща в споделено пространство, което разполага с удвоени възможности, както откъм приспособления, така и от гледна точка на аксесоарите. Това означава да предвидите повече място за шкафа в банята, защото той ще бъде оборудван с две мивки, поставки за кърпи, а над него две големи огледала ще отразяват светлината. И това, ако не е мечтаният дизайн на просторната баня!


Експериментирайте със свежи елементи в лилаво

Мозайка от АБ Витра цвят бургунди

Ако не сте почитатели на класическите идеи и искате да внесете повече индивидуалност и артистичност у дома, дизайнерите съветват през тази година да заложите на лилаво и люляково в банята. Не забравяйте обаче, че тъмните нюанси на лилавото са приложими само в по-големи помещения с достатъчно естествена светлина. В случай че сте притиснати от пространството и изпитвате колебания за цвета на банята, внесете няколко ярки цветни елемента, които лесно може да подмените след време. Можете да заложите на мозайка цвят бургунди, която да освежи помещението, без да е натрапчива за сетивата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта