Каква нощна лампа да изберем?

Публикувано на 27/11/2019 от Радина | Последна редакция на 27/11/2019 | Видяно 2 948 пъти

Нощните лампи са популярен интериорен елемент, който допълва декора в спалнята. Те изпълняват две функции: от една страна трябва да осигуряват мека разсеяна светлина, която да ви позволява да се движите свободно в помещението. А от друга, са прекрасна възможност за акцент в интериора.

Ето защо е много важно лампата в спалнята да отговаря на дизайна на цялото жилище. Вижте какво трябва да имате предвид при избора на осветително тяло и от какви варианти можете да изберете. Ако се нуждаете от специалисти, които да ви насочат коя светлина ще бъде най-подходяща за помещението ви, то можете да намерите доказани професионалисти, регистрирани в MaistorPlus.

 


Дилемата - смел или традиционен дизайн?

Поради факта, че изискванията към функционалността на лампите на нощното шкафче са по-малко, отколкото при другите видове осветление на закрито, дизайнерите могат да създават наистина смели форми от тях. Сред нощните лампи от този тип ще намерите наистина интересни решения, които ще се превърнат във вашия любим декор. 

  • Особено оригинални са нощните лампи с цветно LED осветление. Те могат да бъдат захранвани с батерия или с кабел.
  • Лава лампите са все така актуални. Сериозният им недостатък е обаче, че те няма да ви осигурят достатъчно светлина. Ако искате да четете с тяхна помощ - не се надявайте това да се случи.
  • Ако изберете по-традиционна лампа, трябва тя да пасва на другите осветителни тела в стаята, така че дизайнът да изглежда хармоничен.

Вижте още: 5 креативни нощни лампи за вашата спалня


Лампа за шкафче или за стена?

Първото нещо, за което трябва да помислите преди да се спрете на определа нощна лампа, е мястото, където ще я поставите. Помислете дали ви е необходима лампа за нощно шкафче или такава, която да инсталирате на стената. И двата вида имат своите предимства.

Предимствата на лампата за нощно шкафче:

  • По-лесна е за инсталация;
  • По-удобна е за включване и изключване;
  • Предлагат се лампи за шкафчета с подвижни глави, което значи, че ще успявате да регулирате посоката на светлината.

Предимствата на лампа, инсталирана на стената:

  • Не заема излишно място;
  • Източникът на светлина е по-удобен за четене;
  • По-малко опасност от падане или повреда на устройството.


Електрическа нощна лампа или на батерии?

Друг критерий за избор на лампа е според нейното захранване. Традиционни лампи с шнур или може би модерни с батерии? 

  • Акумулаторните нощни лампи могат да бъдат поставени почти навсякъде в къщата. Те също така често са по-оригинални откъм дизайн, което ги прави привлекателно предложение за младежи и деца.
  • LED осветлението от своя страна осигурява разнообразие от цветове и издръжливост. Въпреки това, не всеки харесва светлината, която се излъчва от тях. Ето защо любителите на традиционните тела, могат да заложат на модели с кабел, които да се впишат в класически или елегантен интериор.

Вижте още: 12 изумителни лед лампи за модерен дом


Светлина от леглото

Сега вече можете да забравите за лампите, окачени на стената или тези, които трябва да поставяте върху нощните си шкафчета. Едно интересно решение е светлината да се генерира директно от леглото, на което спите.

  • С достатъчно добра мощност, тези лампи могат да носят не само декоративна, но и практическа функция. Признаваме, че решението е доста смело, но се оказва, че допада на мнозина. 
  • Можете да изберете светлина в един цвят или да се сдобиете с осветление, което дава възможност да определяте сами режима му – цветовете могат да бъдат до 16 на брой, като е възможно да се сменят плавно, проблясващо, мигащо или избледняващо.


Лампа за детската стая

Детската стая има свои собствени правила. Разбира се, родителите трябва да изберат подходящите мебели, играчки и осветление за стаята. Пространството трябва да бъде красиво и удобно, но преди всичко функционално и безопасно. Ето защо, когато избирате интериора, трябва да заложите на лампи, които ще дадат на децата ви усещане за сигурност и релакс. Освен това можете да помислите за леко осветление, което да е активирано през цялата нощ.

  • Изборът на осветление за детска стая не е лесен, защото лампите трябва да са практични и в същото време да имат приказен характер.
  • Светлините в детската стая могат да бъдат с различни форми и цветове.
  • Енергоспестяващи стенни лампи, които излъчват мека светлина, са чудесен избор. Те могат да бъдат под формата на облак, плюшено мече или супергерой.

Трябва да запомним, че нощните лампи са едно от онези допълнения, които имат голям декоративен потенциал. Зависи от личните предпочитания на човек - дали той ще използва лампа, за да промени образа на спалнята като цяло или просто, за да допълни стила й. Специалистите по осветление, регистрирани в MaistorPlus, могат да ви помогнат за най-добрия и правилен избор. Пуснете своята безплатна заявка сега. В отговор ще получите оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Павел
Боядисване и декорация, София
95 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта