Здравословна среда за живот със саморазливни подове

Публикувано на 04/05/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 9 709 пъти

Преди ремонт трябва да се погрижим освен за комфорта и за създаването на здравословна среда за живот. Що се касае до подовете, в това отношение, гипсът е все по-често предпочитан материал за влагане в жилищата. Той е с изключително добра поносимост с човешкото тяло, поради факта, че притежава същото pH като човешката кожа, няма миризма и е абсолютно безвреден. Съвместява свойствата топло- и звукоизолация, както и пожарозащита, а освен това регулира влажността на въздуха в затворени помещения, благодарение на "дишащите" си пори, които при наличие на влага във въздуха я поемат, а при недостиг я отдават. Такава здравословна среда за живот може лесно да се постигне със системите за сухо строителство на Кнауф.


Здравословна среда за живот със саморазливни подове

Подовете са важна част от ремонта на всяко жилище. Те допринасят освен за създаване на уют в дома и за неговото топлоизолиране, предотвратяват топлинни загуби, а също така могат и да шумоизолират.


Как да осигурим напълно равна повърхност?

При обособяване на подпокривното пространство се сблъскваме с подове, които са с груба или неравна повърхност. За да се поставят обаче декоративни покрития, е необходима напълно равна повърхност.

Продуктовата палитра на Кнауф предлага две решения, за преодоляване на тези дефекти - саморазливните подове на калциево-сулфатна основа Knauf FE 50 Largo и Knauf Nivelir 415.

Саморазливната замазка Knauf FE 50 Largo е изключително подходяща за полагане върху подово отопление, за полагане под ламинирани и естествени паркети, керамични плочки, естествен камък, мокети и PVC настилки. Прочетете повече за нея тук.

Когато е нужно неравната повърхност да се подготви за полагане на настилки, важен елемент е минималната дебелина на полагане. За тази цел препоръчваме Knauf Nivelir 415. Тя не отстъпва по качества на масовите циментови замазки и позволява голям избор от завършващи декоративни настилки.

Разгледайте и други системни решения на KNAUF и прочетете пълния текст тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта