Как да изберем правилните възглавници за стол

Ако вашите възглавници за стол имат нужда от подмяна, вижте как да изберете най-подходящите за вас.

Меки, ортопедични, непромокаеми, шарени, едноцветни! Мислите ли достатъчно над въпроса какви възглавници за стол да изберете? Случвало ли ви се е да отидете с нежелание на гости, защото мебелите там са неудобни? За да избегнете подобен проблем, вижте няколко съвета, с които да изберете правилните за вас възглавници за стол. Най-добрият вариант би бил да си ушиете по поръчка, изработени специално за вашите мебели. Ако се спрете на този вариант, не пропускайте да разгледате списъка със специалисти, предлагащи текстилни услуги.

Преценете добре какъв размер ще е оптимален

Преценете добре какъв размер ще е оптимален

Размерът е друг важен момент при избора на възглавници за стол. Първото нещо, което трябва да предприемете, е да премерите седалката на столовете си. В зависимост от това с какво място разполагате, възглавницата може да изкача с два-три сантиметра от страничните ръбове на стола. Да се подава от предната част на седалката не е добра идея, защото при сядане ще я закачате. По-големите възглавнички не са най-подходящото решение за домакинства, в които има домашни любимци, защото стърчащите части почти никога няма да са чисти. Най-удобно е също така да има закрепване към стола, за да не се изхлузва и постоянно да се движи.

Нека бъдат радостен акцент във вашия интериор

Нека бъдат радостен акцент във вашия интериор

На пазара се предлагат възглавници за стол в най-разнообразни десени. Можете да съобразите цвета на този аксесоар изцяло с другото си обзавеждане. Ако интериорът ви е изчистен и издържан в по-бледи цветове, можете да помислите за по-ярки цветове при избора на възглавничките.

Защо са ни нужни възглавници за стол?

Защо са ни нужни възглавници за стол?

На пръв поглед темата може би изглежда незначителна, но само си представете как ще се чувствате, ако трябва да прекарате часове върху крайно неудобен стол!

Много хора считат този аксесоар за ненужен, но правилните възглавници за стол може значително да подобрят атмосферата в дома ви. Дори да сте направили грешка при покупката и столовете ви са неудобни, все пак имате шанс да постигнете комфорт.

Вижте още: Симпатични дизайнерски табуретки за настроение и комфорт у дома

Мека или твърда

Мека или твърда

Може би не знаете, но подобно на десените, пълнежът и материалите за изработка също са най-разнообразни. Всичко зависи от вашите собствени предпочитания.

На пазара се предлагат меки възглавници за стол, които най-често са запълнени с мемори пяна или със силиконова вата. Ако се спрете на този вариант, имайте предвид, че за да се постигне комфорт, възглавницата трябва да е по-дебела.

Има и твърди възглавници за стол, които обикновено се запълват с дунапрен или комбинация от мемори пяна и дунапрен.

Ако имате проблем с кръста, може би ще се зарадвате да научите, че има и ортопедични възглавници за стол. Изработени изцяло от мемори пяна, характерното за тях е, че създават лумбална опора на тялото, така че при по-продължително седене да не усещате неудобство.

Вижте още: 7 идеи как да превърнем малкия балкон в райско кътче

Тапицерия

Тапицерия

Въпросът с тапицерията на вашите нови възглавници за стол също е много важен. Ако в семейството ви има деца, уместно би било да вземете такива, чиято облицовка се сваля, за да се пере лесно. Най-добре ще е да се ориентирате към материя, която е устойчива на петна и съхне бързо. Същото важи и за домакинствата с домашни любимци.

Уверете се още, че в долната си част, тази, която ще легне върху стола, възглавничките имат покритие, устойчиво на плъзгане.

Надяваме се, че сте се убедили колко полезни могат да бъдат правилните възглавници за стол. Ако вече сте обиколили магазините и не сте си харесали нито една или пък столовете ви са с нестандартна форма, заложете на индивидуална изработка по поръчка и разгледайте списъка с професионалисти в сферата на текстилните услуги. Те ще ви помогнат с идея за цвят, визия и материя. Подберете шивач след като видите условията, които различните изпълнители предлагат по заявената от вас поръчка.