Как да изберем правилните възглавници за стол

Публикувано на 23/06/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 11 944 пъти

Ако вашите възглавници за стол имат нужда от подмяна, вижте как да изберете най-подходящите за вас.

Меки, ортопедични, непромокаеми, шарени, едноцветни! Мислите ли достатъчно над въпроса какви възглавници за стол да изберете? Случвало ли ви се е да отидете с нежелание на гости, защото мебелите там са неудобни? За да избегнете подобен проблем, вижте няколко съвета, с които да изберете правилните за вас възглавници за стол. Най-добрият вариант би бил да си ушиете по поръчка, изработени специално за вашите мебели. Ако се спрете на този вариант, не пропускайте да разгледате списъка със специалисти, предлагащи текстилни услуги.


Защо са ни нужни възглавници за стол?

На пръв поглед темата може би изглежда незначителна, но само си представете как ще се чувствате, ако трябва да прекарате часове върху крайно неудобен стол!

Много хора считат този аксесоар за ненужен, но правилните възглавници за стол може значително да подобрят атмосферата в дома ви. Дори да сте направили грешка при покупката и столовете ви са неудобни, все пак имате шанс да постигнете комфорт.

Вижте още: Симпатични дизайнерски табуретки за настроение и комфорт у дома


Преценете добре какъв размер ще е оптимален

Размерът е друг важен момент при избора на възглавници за стол. Първото нещо, което трябва да предприемете, е да премерите седалката на столовете си. В зависимост от това с какво място разполагате, възглавницата може да изкача с два-три сантиметра от страничните ръбове на стола. Да се подава от предната част на седалката не е добра идея, защото при сядане ще я закачате. По-големите възглавнички не са най-подходящото решение за домакинства, в които има домашни любимци, защото стърчащите части почти никога няма да са чисти. Най-удобно е също така да има закрепване към стола, за да не се изхлузва и постоянно да се движи.


Мека или твърда

Може би не знаете, но подобно на десените, пълнежът и материалите за изработка също са най-разнообразни. Всичко зависи от вашите собствени предпочитания.

На пазара се предлагат меки възглавници за стол, които най-често са запълнени с мемори пяна или със силиконова вата. Ако се спрете на този вариант, имайте предвид, че за да се постигне комфорт, възглавницата трябва да е по-дебела.

Има и твърди възглавници за стол, които обикновено се запълват с дунапрен или комбинация от мемори пяна и дунапрен.

Ако имате проблем с кръста, може би ще се зарадвате да научите, че има и ортопедични възглавници за стол. Изработени изцяло от мемори пяна, характерното за тях е, че създават лумбална опора на тялото, така че при по-продължително седене да не усещате неудобство.

Вижте още: 7 идеи как да превърнем малкия балкон в райско кътче


Нека бъдат радостен акцент във вашия интериор

На пазара се предлагат възглавници за стол в най-разнообразни десени. Можете да съобразите цвета на този аксесоар изцяло с другото си обзавеждане. Ако интериорът ви е изчистен и издържан в по-бледи цветове, можете да помислите за по-ярки цветове при избора на възглавничките.


Тапицерия

Въпросът с тапицерията на вашите нови възглавници за стол също е много важен. Ако в семейството ви има деца, уместно би било да вземете такива, чиято облицовка се сваля, за да се пере лесно. Най-добре ще е да се ориентирате към материя, която е устойчива на петна и съхне бързо. Същото важи и за домакинствата с домашни любимци.

Уверете се още, че в долната си част, тази, която ще легне върху стола, възглавничките имат покритие, устойчиво на плъзгане.

Надяваме се, че сте се убедили колко полезни могат да бъдат правилните възглавници за стол. Ако вече сте обиколили магазините и не сте си харесали нито една или пък столовете ви са с нестандартна форма, заложете на индивидуална изработка по поръчка и разгледайте списъка с професионалисти в сферата на текстилните услуги. Те ще ви помогнат с идея за цвят, визия и материя. Подберете шивач след като видите условията, които различните изпълнители предлагат по заявената от вас поръчка.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
36 извършени проекта