7 идеи как да превърнем малкия балкон в райско кътче

Публикувано на 17/08/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 18/04/2020 | Видяно 17 479 пъти

Ако терасата ви е наистина малка, съществува трик, който ще създаде усещане за простор. Това е така нареченият "отворен парапет". Ако отстраните плътната преграда пред себе си, ще почувствате огромна разлика. Няколкото квадратни метра ще ви се сторят повече и ще ви вдъхновят за подвизи.

Вижте още: Умело ремонтирана мансарда - открийте невероятни зони за отдих


Превърнете терасата в градина

Ако не държите на кътовете за сядане, добра идея е да превърнете терасата в своя собствена малка градинка. В зависимост от разположението й, може да се радвате на различни растения. Ако пък сте почитател на източните философии, може да подредите градината си в духа на дзен културата и да черпите спокойствие от нея.


Скрийте се от света в собствена "джунгла"

Следващото ни предложение е вдъхновено от предходното. Основната идея тук е да покриете целия балкон със зеленина, оставяйки едно малко кътче за вас самите. Така ще може да релаксирате на спокойствие сред растителност, като забравите, че се намирате в града.

Вижте още: 5 причини защо е важно архитектите да се научат да програмират


7 идеи как да превърнем малкия балкон в райско кътче

Прохладна лятна вечер, прекарана с коктейл в ръка и приятна компания на терасата. Това е мечтата за повечето хора, които живеят в града. В много случаи обаче тя остава недостижима заради малките размери на терасите. Освен в изключителни случаи, модерното строителство най-често отделя не повече от три-четири квадрата за балкона. Не си мислете обаче, че с малко професионална намеса това пространство не може да се превърне в рай. Вижте седем идеи, които ще направят скромната тераса в любимата ви част от апартамента.


Създайте си морско усещане

Тесните и дълги тераси са, може би, най-страшният кошмар на дизайнерите. Тук обаче ви предлагаме ефектен начин да се справите с предизвикателната форма на балкона си. Без много усилие може да му придадете морско усещане, като окачите един хамак. Той ще ви навява летни мисли, докато отмаряте в него с любимата си напитка.


Удобен стол и дискретна декорация

Колкото и малко да е балкончето ви, почти сигурно е, че ще се намери място поне за един удобен стол, а той може коренно да промени нещата. Дори да не разполагате с възможност за мащабни проекти по терасата, отделете време и си изберете комфортен стол или дори пух, на който да се настаните за почивка. Той ще се превърне в любимото ви място за отмора след работния ден. Ако пък успеете да поставите и втори стол, още по-добре - ще се радвате на споделени мигове.


Направете си кът за кафе

Почти всеки съвременен човек е пристрастен към кофеиновата напитка. Ето защо най-сигурният начин да преоткриете малкия си балкон е като го превърнете в уютно кътче за кафе. За целта са ви необходими само желание, малка пейка и сгъваема масичка, която може да закрепите за стената. Ако добавите и щрих с цветя, идилията ще е пълна.


Покрийте балкона с трева

Още един чудесен начин да си създадете вратичка за бягство от градската реалност, като застелите балкона си с трева. По този начин, дори терасата ви да е малка, ще се превърне в любимо място за всички, особено ако имате деца.

Ако гледната ви точка относно малката тераса на апартамента ви е променена, действайте и направете своя балконен оазис. Въпреки размерите си, тя може да се превърне в най-уютния кът у дома. Ако сте харесали някоя от идеите ни, не пропускайте възможността да намерите изпълнител, който да я осъществи. В случай че още не си представяте как точно да изглежда терасата ви, може да потърсите помощ от професионалист. Ще получите няколко предложения, сред които да избирате, след като сте разгледали бизнес сайтовете на изпълнителите и сте се запознали с техните оценки.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта