Симпатични дизайнерски табуретки за настроение и комфорт у дома

Публикувано на 22/08/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/07/2016 | Видяно 4 653 пъти

Какво възниква в представата ви, когато чуете думата "табуретка"? Вероятно, въображението ви генерира образа на ниска, най-често мека мебел, която, по предназначение, служи за сядане, но в повечето случаи си стои в ъгълчето на стаята и само заема място. Следващите няколко идеи, с които ще се запознаете, със сигурност ще променят представите ви. Табуретките, които сме подбрали, не са просто "мебели, заемащи пространство". Освен местенце за сядане, те донасят със себе си много комфорт, уют и чар в дома. Дизайнът им е наистина уникален и нетипичен, а идеите за съчетаването им са безкрайно много. Въпреки нестандартните си форми, те биха могли чудесно да се впишат във всяка стая, независимо от стила. Разгледайте тези сладурски табуретки и ако желаете, свържете се с професионалисти, за да се насладите на удобството да притежавате мебели, създадени изцяло по ваш вкус!


Табуретката, която наподобява овца

Естествено, че първото, за което си помисляме, когато погледнем това малко столче, е именно - овца! Но не каква да е, а една специална, красива и много удобна овца! Италианският дизайнер Манрико Фреда влага много любов в творението си, тъй като успешно пресъздава асоциацията за пухкаво животинче, в комбинация с перфектния стол за сядане.

Защо е перфектен? Защото е удобен и наистина би могъл да влезе в употреба в ежедневието ви - докато се обувате или преобличате, а защо не и докато пийвате кафе или чай? А, може би, той би могъл да заеме перфектно място в детската стая... Но всичко зависи от цветовите комбинации, които ще си изберете, както и от вашето собствено въображение!

Виж още: Как да разположите мебелите в хола


Табуретки - котета

Кой би могъл да устои на чара на тези уникални и удобни котета? Александра Гаца е холандският дизайнер, който създава табуретките по един изключително иновативен начин, за да бъдат наистина комфортни и красиви.

Те са направени от триизмерна, еластична материя, която, при сядане, заема формата на тялото, а след това възвръща първоначалния си размер. Съчетани с външна обвивка, която донася усещане за кадифена мекота, тези малки котета обезателно ще ви накарат да се усмихвате всеки ден.


Табуретки с форма на плодове

Това, в действителност, не са просто обикновени табуретки. Те наистина са "плодове на труда", тъй като са ръчно изработени в Азия, от жени, които отглеждат собствена царевична реколта, служеща за производство на тъкани за облекла. Ан Клеър Петит е холандският дизайнер, който пресъздава интересната плодова форма на табуретките. Идеята наистина е уникална и ще се хареса на малки и големи!

Вижте още: 14 уникални дизайнерски маси


Артистични помпонени табуретки

Колекцията "Бомел" на Майра Клоус, завършила моден дизайн в Германия, впечатлява не само с вида си, но и с невероятното си удобство. Използвана е специална технология за изграждане на меки топчета, посредством вплитането на стотици вълнени нишки. За всяка табуретка са използвани приблизително от 600 до 1300 помпони! Вътрешният пълнеж е от 100 процентов вълнен филц, което ги прави тежки, но много стабилни и комфортни. И тук възможностите за съчетаване са колкото въображението ни пожелае!

Ако се чувствате вдъхновени от тези страхотни идеи, имате прекрасната възможност да създадете свои мебели по поръчка. Заявете мебелен проект при нас, напълно безплатно. В рамките на 24 часа ще получите различни оферти от професионалисти на конкурентни цени. Ще имате възможността да сравните техните профили и предложения, както и да се запознаете с оставените за тях оценки за вече приключени поръчки.


Тагове:

Мебели

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта