5 начина да внесете марокански стил в дневната си

Публикувано на 16/08/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 25/09/2019 | Видяно 2 749 пъти

Мечтаете ли си за нетрадиционна дневна, която да бъде и стилна, и уютна? Такава, която още с влизането си в нея ви отвежда в едно далечен и магичен свят. Как ви се струва да пътувате всеки ден мислено до Мароко и там да пиете чая си? В тази статия сме ви приготвили няколко невероятни идеи как да внесете мароканска атмосфера в дневната си.

Мароканският стил обединява в себе си класа, свобода и изискани акценти, които несъмнено хващат окото на хората. Макар преди години да е било нещо изключително нетрадиционно да се обзаведе стая в марокански стил, сега това е нещо съвсем естествено, дори доста модерно и предпочитано.

За реализирането на креативните си планове, можете смело да се доверите на препоръчаните интериорни специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект още сега, услугата е напълно безплатна и предоставя възможност да получите и сравните оферти от подбрани специалисти.


Различни шарки!

Как ви се струва идеята да имате два напълно различни килима в стаята? Да, правилно ни разбрахте. Поставяйки два шарени килима един върху друг на пода, вие създавате една мароканска красота, която няма как да остане незабелязана от вашите гости.

  • Не се притеснявайте от различните шарки и цветове. Именно по този начин ще разчупите скучната декорация в помещението и ще придадете настроение и позитивна енергия в атмосферата на стаята.
  • Автентичната мебелировка, килимите и аксесоарите, правя мястото да изглежда направо магическо, а това от своя страна ще ви гарантира приказното усещане, че пиете чая си в Мароко.


Задължително добавете марокански пуф!

Дневна, в която присъства пуф, несъмнено се определя като помещение в марокански стил. Без значение дали ще се използва за табуретка за сядане или декорация, пуфът е интересна и удобна придобивка. Не е задължително непременно стаята да бъде обзаведена в ярки и различни цветове, за да бъде определена като мароканска. Дори с неутрални и по-бледи цветове и малко креативен дизайн, вие можете да постигнете желания резултат мигновено.


Плетивата, използвани като декор, докосват сърцето!

Сигурни сме, че вече се убедихте, че с малко докосване до мароканския дизайн, дневната ви ще изглежда просто зашеметяващо. Още един невероятен начин, с който да внесете комфорт, красота и хармония в дома си, са плетените декорации. Те са страхотно украшение за стените, рафтовете и библиотеките, което ще отразява вашите индивидуалност и слабост към марокански стил. Как ви се струва идеята да „облечете“ саксиите си с плетени одежди или да имате плетена картина/платно на стената си? Възползвайте се от широката гама налични цветове. Съчетавайте ги смело и сътворявайте ваши индивидуални комбинации. Няма да сгрешите.

Вижте още: Как успешно да приложите монохромен дизайн в дневната


Окачете лампа в марокански стил!

С лампа в марокански стил на тавана, стаята изглежда стилна и елегантна.

  • За да постигнете комфорт и класа, може да заложите на комбинацията бяло или сребристо с черно при обзавеждането.
  • Опитайте се да добавите изящни декорации като килим, постелка и възглавнички с традиционни марокански шарки, за да изглежда дневната ви луксозна.
  • Освен това белите мебели придават една по-елегантна и свежа атмосфера в помещението. По този начин ще покажете уникалността на стила, а дневната ви ще бъде в своя завършен вид.


Огледалце, огледалце на стената!

Една много щура и страхотна идея е да разположите различни по форма и големина огледала на стената. С този дизайн си гарантирате дневната ви да бъде запомнена дълго занапред от вашите гости. Благодарение на красивите рамки и индивидуалността на всяко едно огледало стаята оживява. Не се притеснявайте да внесете много цвят в таз част от дима си - самият стил го налага и предполага донякъде. Ярките багри са запомнящи се, зареждащи и привлекателни. За да бъде вашият хол напълно в марокански стил може да добавите подходящо перде, което да играе и ролята на завеса на вратата.

Не се чудете, няма време за губене. Ако и вие желаете да превърнете дневната си в чудесно местенце в марокански стил, потърсете специалист сред множеството препоръчани дизайнери, регистрирани в MaistroPlus. Изпратете напълно безплатно заявка, след което разгледайте офертите, които ще получите в отговор, и изберете най-добрата сред тях.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта