Как успешно да приложите монохромен дизайн в дневната

Публикувано на 26/02/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 14/03/2019 | Видяно 2 311 пъти

Често ви представяме различни цветни комбинации, варианти, в които да внесете акценти в дома си и да разнообразите интериора. Днес сме се спрели на темата за монохромния дизайн и неговите качества и по-конкретно приложението му в дневната. Този вариант за интериорно решение е много стилен, класически, семпъл и едновременно с това – елегантен. Може да придаде коренно различен вид на дома ви и да внесе класа. Друго негово предимство е, че той трудно излиза от рамките на модерното. Разгледайте предложенията ни и преценете дали искате някой от професионалните дизайнери, регистрирани на платформата ни, да претвори дневната ви, създавайки уникален и изискан монохромен дизайн.


Съчетание на различни нюанси

Класическото значение на думата монохромен в модата и изкуството има различни определения. Основно понятието се използва за обозначаване на едноцветна комбинация, при която варират нюансите на цвета, за да се постигне разнообразие и релефност на образа. Но освен това монохромни се наричат и черно-белите графични съчетания, доколкото те се явяват най-тъмните и най-светлите тонове в цветовите гами.

Подбрали сме този стил именно за дневната, тъй като това е помещението, в което могат най-успешно да се съчетаят различни текстури, материи и да се изгради най-цялостен дизайн. За начало можете да се спрете на любимия си цвят и да изберете нюансите, които най-хармонично ще се впишат в представата ви за идеален интериор. След това подберете различни материали, с които мястото да стане интересно, стилно и елегантно.

Вижте още: Четири красиви дневни в скандинавски стил


Как да постигнете най-добър резултат?

За изграждането на цялостен едноцветен интериор се концентрирайте около един цвят и няколко негови нюанса, но не прекалявайте. Нюансовото разнообразие не бива да разконцентрира, а да подчертава. С около максимум три цветови разновидности ще постигнете чудеса в дизайна. Концепцията е по-скоро за неуловим полъх, отколкото за натрапчива визия. Правилата за постигане на ефектна и многопластова едноцветна феерия са съвсем прости и лесно приложими. За да не постигнете ефекта на непрекъсната цветна точка, с липса на въображение, е добре да имате предвид следните съвети на експерти в бранша:

  • Заложете на изчистените линии и семплите форми;
  • Комбинирайте различни материи;
  • Създайте контраст и игра на сенки и цветове;
  • Концентирайте се върху малките детайли, които ще създадат завършен вид на дневната си;
  • Изберете стила и удобството пред показността и разточителството.


Визия, съобразена с помещението

За идеалната визия и перфектния интериор, вземете под внимание размерите и спецификите на помещението. Ако дневната ви е малка, с ограничена светлина, заложете на светлите стени и контрастните мебели. Декорирайте с малки детайли, които ще създадат акцент. В случай че  разполагате с по-просторна стая, можете да подходите по-смело и да изберете тъмни основи, които ще внесат доза драматизъм. Комбинирайте ги с по-светли елементи в обзавеждането и по-едри детайли, които да привличат вниманието и да създадат многпластност.

Ако въпреки тези съвети не можете да си представите идеалния вариант за вашето жилище – обърнете се към опитните интеиорни дизайнери, регистрирани в MaistorPlus, които с радост ще създадат перфектния проект за помещението ви. Изпратете своя проект, напълно безплатно,  и получете различни предложения от професионалистите в бранша, сравнете ги и изберете оптималното за вас!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта