Да открием новата индивидуалност на дневната

Публикувано на 24/07/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 18/09/2019 | Видяно 1 110 пъти

Когато сме в дневната, мястото, където прекарваме най-много време вкъщи, искаме да се потопим в атмосферата на стаята - тази, която сами сме създали. Има много и различни начини да подчертаем индивидуалността на дневния си тракт – дали чрез мебелировката, дали чрез характерни декоративни решения, дори промяната в цветовете може да постигне много.

Тук ще ви предложим няколко възможни варианта за това как да освежите своята ежедневна стая и впоследствие да се насладили на това, което сами сте постигнали. Разбира се винаги може да се обърнете към  интериорните специалисти, регистрирани в нашия сайт, които ще ви помогнат да реализирате идеите си.


Ретрото не е демоде

През определени периоди от време ретро стилът отново идва на мода, но вие не трябва да чакате това да стане, за да придадете на дневната си именно този стил.

  • Тук декорацията ще има основно значение – стари, но добре поддържани и запазени телевизионен приемник и радио или грамофон, поставени върху мебели, отговарящи на епохата. Вече стаята говори сама за себе си.
  • Диванът и табуретките също са в този дизайн, създаден преди десетилетия, но пък освежени не само от морскосиния цвят, който е в унисон със стените.
  • Авторските произведения на изкуството допълват интериора и му придават широта.

Вижте още: Внесете цветно очарование в дневната


Уединение в дневната

Възможно е в дневната да търсите своето уединение. То също трябва да бъде изразено с подходящия интериорен дизайн.

  • Не искате нищо повече от удобен диван, стол за всеки случай, мека табуретка, която може да се използва и за масичка. На една ръка разстояние за етажерка с любимите ви книги.
  • Основен детайл тук е светлината, която е насочена точно там, където ви е най-удобно да четете. В останалото пространство светлината е приглушена и създава настроение за приятна уединеност, тишина и спокойствие. Насладете му се – вие сте го създали.


Камина ще преобрази дневната ви

Присъствието на огън в ежедневната ви стая променя изцяло обстановката. Огънят изразява топлина, уют, а защо не и страст и задоволеност.

  • Този символ на живот във вашата стая ще осветли не само нея, но и целия дом.
  • Големите прозорци и чистите цветове вече създава настроение за свобода и светлина, но камината, играта на пламъците, пукането на сухите дървета, аромата на огън ще ви върне към нещо изначално, към природата и нейната сила, както и към носталгични спомени от детството.
  • Всичко това ще ви привлича към тази дневна и тя ще се превърне в любимото ви място, както и за вашите гости.


Постмодернистично, но и топло

Дори да сте почитател на изчистен и модернистичен стил, където линиите са ясно очертани и строги, това не означава, че трябва да лишите дневната си от топлината, която е нужно да присъства в едно помещение, където прекарвате голям период от времето си.

  • В случая основна роля играе цветовото решение. Централно място тук има многофункционалният диван в оранжево. Да, той изглежда „офисно”, но много лесно се превръща в удобно място, където да се изтегнеш в цял ръст.
  • В същото време изглежда като място, където могат да се съберат много хора, които да прекарат времето си в комфортна обстановка.
  • Завесите на високите прозорци е съчетан с този на дивана и чудесно се съчетава със светлината, идваща отвън.


Планинска хижа, но у дома

Това предложение за дневна би било най-подходящо за вилата ви, но би паснало и на градския ви дом, особено ако гледката е към градина или планина. Всичко е облицовано в дърво – стени, таван, под. Единствено камината е със специално подбрани обли камъни. Огънят се вижда през огнеупорното стъкло. Пламъците допълват топлината, която се предава от характера на дървото. Мебелировката е в пълен синхрон, включително и люлеещият се стол, на който да прекарвате зимните вечери, заобиколен от целия този уют и усещане за дом. Перфектното място, което да споделите с близки и приятели.

Това са само няколко от възможностите и идеите, които могат да ви помогнат да дадете нов живот на дневната си. Ако вече сте решили да се заемете с тази творческа дейност, но имате и нужда от помощ и професионално мнение и съвет, обърнете се към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете напълно безплатно проект, изберете най-доброто решение за вас и създайте нещо уникално във вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта