Преди и след: икономични идеи за преобразяване на жилище под наем

Публикувано на 12/10/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 12/10/2017 | Видяно 8 619 пъти

Независимо дали обзавеждате свое собствено жилище или пък сте наели апартамент, едно е сигурно – вашият нов дом трябва да бъде достатъчно уютен и гостоприемен, така че да създавате прекрасни спомени в него занапред. Днес ще ви представим няколко нискобюджетни идеи за освежаване на жилище под наем, които ще ви насочат към това от кои мебели и аксесоари можете да се лишите или какво ще е необходимо, за да направите скучното помещение по-цветно и красиво. А за да ви докажем, че предложените идеи работят, ще покажем как са изглеждали жилищата преди и след ремонта. Кои са вашите хитрини за бързо и лесно освежаване на дневната или спалнята? Споделете с нас впечатленията си, а за качественото боядисване на всяка стая у дома потърсете съдействие от опитни майстори!


Ефектно преобразяване на малка кухня

Като едно от най-важните помещения у дома, кухнята трябва да бъде удобна и функционална. Това обаче понякога изглежда твърде сложна задача, особено когато разполагаме със стар и скърцащ кухненски модул, който стеснява визуално и без това компактното помещение. Най-икономичното и лесно решение тук е да боядисате вратичките на кухненските шкафове, така че те да допринасят за по-приятното и хармонично излъчване на кухнята. При необходимост подменете още старите панти и дръжките на шкафовете, използвайте останалата боя, за да освежите трапезната маса и столовете около нея, а ако имате възможност, дори заменете част от горните кухненски шкафове с няколко практични отворени рафтове. Тези наглед малки подобрения всъщност ще преобразят изцяло начина, по който изглежда вашата кухня. Невероятно, нали?

Виж още: Преди и след: как обикновената баня се превръща в лукс


От тъмно и неприветливо помещение в свежа дневна

В този компактен дом промяната е повече от осезаема! Неприятният жълт оттенък по стените е заменен от изчистени светли нюанси, всички мебели са подменени, а по стените вече са поставени красиви декорации. Този проект обаче не е непременно обвързан със сериозни разходи. Тук собствениците използват по-голямата част от старите мебели, като освежават тапицерията им, подменят пантите и дръжките на скърцащите вратички на шкафовете и освежават дървените елементи по столовете и креслата. За красивите картини и декорации пък са използвани съвсем обикновени изчистени рамки, като е обърнато особено внимание на подбора и разположението на всеки един от тези креативни детайли. Ето как понякога ключът към създаването на невероятно хармонична обстановка у дома е скрит именно в онези малки акценти, които често подминаваме!


Бързо и лесно обновяване на уютната спалня

Представяме ви една страхотна спалня, която доказва, че понякога подмяната на цветовете в помещението е всичко, което трябва да направите, за да му придадете по-свежо и гостоприемно излъчване! В първоначалния си вид помещението изглежда тъмно и неподдържано, най-вече поради факта, че мебелите са твърде големи за стаята. Това налага леглото да е разположено до прозореца и по този начин да блокира естествената дневна светлина. При ремонта на спалнята обаче, наемателите залагат на по-малко, но значително по-удобно легло, което разполага с кокетна бяла рамка и може да бъде поставено на еднакво разстояние спрямо прозореца и отсрещната стена. Стените и таваните са боядисани в бяло, а на пода е застлан мек мокет в бежови нюанси, които създават усещане за уют и топлина в бялата спалня. От двете страни на леглото остава място за нощни шкафчета, а в ъгъла на стаята дори е обособено кътче за отмора и релакс!

Виж още: Преди и след: 5 впечатляващи преобразявания


Внесете цвят и настроение в скучното мокро помещение

Създаването на завидна организация в жилище под наем може да се окаже истинско предизвикателство, особено ако не разполагаме с достатъчно мебели за съхранение на вещи. Въпреки това обаче, не трябва да допускате хаосът да превземе жилището ви и да ви лиши от усещането за спокойствие и комфорт. Тук например мокрото помещение, разположено непосредствено преди банята, в първоначалния си вид изглежда претрупано и негостоприемно. След като високата етажерка е заменена с практичен шкаф за съхранение на хавлии обаче, собствениците усвояват ъгъла като поставят голямо саксийно цвете на мястото на етажерката и така цялото помещение изглежда по-свежо и хармонично. Разхвърляният кош за пране пък е заменен от кокетно дървено пънче, което се превръща в удобна поставка за подреждане на тоалетни принадлежности. Хитро, нали?

Виж още: Старо ателие се превръща в малък модерен апартамент


Преобразете разхвърляната зона под мивката

Пространството около мивката в банята често тъне в безпорядък, особено ако не разполагаме с удобен шкаф за съхранение на тоалетните принадлежности. Именно такъв е случаят и тук, като по-голямата част от аксесоарите са натрупани на отворения рафт под мивката и така създават впечатление за едно по-неподдържано и разхвърляно помещение. Решение на този проблем наемателите откриват в поставянето на малка етажерка, непосредствено до мивката, която приютява всички необходими пособия и джаджи. Пространството отдолу пък е освежено с няколко саксийни растения, които от една страна се радват на обилната влага в банята, а от друга - спомагат за това тя да изглежда по-артистична и приветлива.

Тези идеи със сигурност ще ви помогнат да направите жилището си по-уютно и добре организирано. За освежаването на стените и таваните пък се доверете на опитни професионалисти! Пуснете безплатна заявка още сега и сравнете профили и оферти на доказани изпълнители в областта!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта