6 практични насоки за постигане на успокояващ и красив интериор в дневната

Публикувано на 25/01/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 19/07/2016 | Видяно 6 547 пъти

Искало ли ви се е да имате приятна, хармонична и просторна дневна, изпълнена със свежо излъчване и чувство за спокойствие? Има как да го постигнете, макар и да живеете в маломерно жилище, необходимо ви е само малко намеса от онези, които умеят да творят чудеса с интериорния дизайн. Разгледайте идеите, които ще ви представим, и ако се изпълните с вдъхновение, бъдете смели и осъществете мечтите си с помощта на правилните специалисти.


Щипка свежест от природата

Простота - това е думата, която описва най-изчерпателно основната идея, над която трябва да се фокусирате. Семпло обзавеждане на първо място, а на второ - жива декорация. Изпълнете дома си със свежо цветно присъствие, като използвате жива декорация за целта. Растения, вази с цветя и фруктиери, пълни с ароматни плодове - така жилището ви ще се съживи!

Виж още: Интериорни дизайнери споделят: най-успешните трикове за малки помещения


Да внесем повечко цвят в ежедневието

Втори съвет - използвайте ненатрапчиви пъстри акценти. Тази техника е изключително актуална за интериорния дизайн в днешни дни и в действителност има защо да е така. Важното е да не прекалявате с декорацията, за да запазите изтънчения вид на жилището си. Разпръснете цветни възглавнички, използвайте контрасти, мебели с отличителни цветове и малки декоративни предмети.


Класиката винаги включва дърво

Дървото наистина е класика в интериорния дизайн и никога няма да излезе от мода. С него всичко изглежда много по-уютно, а атмосферата се насища с усещане за топлина и спокойствие. И да не разполагате с много пари за големи промени, използвайте въображение в декорацията, като съчетаете разнообразни дървени орнаменти. Дори сувенирите са добре дошли, стига да не прекалявате с тях.

Виж още: Ако сте почитатели на минимализма, това е вашият апартамент мечта!


Тайната на умерената декорация

Основното и най-важно правило е да се стремите към баланс. Погледнете внимателно снимката - ще видите, че в интериора цари симетрия, поради специфичния подбор на декорацията. Използвани са много свежи, близки до природата цветове, съвсем леки пъстри акценти, контрасти с тъмно кафяво, приятни завеси и 2 сходни по вид картини, за да се избегне усещането за хаотичност.


Любимото бяло!

Никога няма да сбъркате, ако се спрете на бялото като водещ цвят във вашия дом. Чистота и хармония - това са двете основни качества на този цвят. Има една уловка обаче - не мислете, че след като основният цвят е толкова семпъл, можете да прекалявате с декорирането.

Виж още: 5 функционални приложения на бетоновите блокчета в интериора


Как да поиграем с цветовете без да прекалим

Ако искате цветно жилище, това е страхотно, защото ще можете лесно да го изпълните с положително настроение и ще си спестите скучната рутинна обстановка. Но е нужно да изберете лек основен цвят и съвсем малки изпъстрени компоненти. По този начин ще постигнете свежест и спокойствие, но в същото време - повече емоция и разнообразие. Не забравяйте, че за постигането на съвършенство в интериора, има на кого да разчитате. Пуснете безплатна заявка и ще получите оферти от водещи фирми по интериорен дизайн. Вземете лесно своето решение, след като разгледате техните дейности и оценки от предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта