Методи за осигуряване на качествен и чист въздух в дома

Публикувано на 16/03/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/07/2016 | Видяно 11 092 пъти

Зимният или дъждовният сезон предразполагат да прекарваме повече време в затворени помещения. Случва се рядко да отваряме прозорците, но дори и да го правим, не е ясно дали въздухът, постъпващ отвън, е наистина свеж и с добро качество. Това, което не осъзнаваме обаче, може в действителност да ни коства здравето. Бактериите, акарите и мухълът обожават именно тази домашна, приятно затоплена среда. Тя им осигурява необходимите условия за развитие и размножаване, а това, от своя страна, неминуемо ни причинява редица заболявания и алергии. Именно затова, днес ще ви представим някои ефективни уреди, които пречистват и регулират въздушните потоци в помещенията, които обитаваме ежедневно. А за изграждането на подходяща система за отопление и климатизация, потърсете помощ от специалистите в тази област и се насладете на уют и комфорт у дома.


Хепа перманентен филтър със сензор за частици

Въздухът в дома често е наситен от стотици миниатюрни бактерии и други микроскопични замърсители, които ни причиняват какви ли не обриви, хрема и алергии. За наше щастие вече съществуват високо технологични пречиствателни системи, които могат да ни осигурят много по-качествен живот. Системата с хепа перманентен филтър премахва до 99,97% от всички вредни микроорганизми и прахови частици и е идеална за по-големите помещения в жилището.

Виж още: Тенденции за отопление през зимата


Комфортен въздухопречиствател

Ето и едно практично решение за по-малки стаи, което също се справя отлично с пречистването на въздушните потоци. Мини-пречиствателят притежава стерилизиращо керамично ядро, което унищожава микроорганизмите във въздуха при температура от 200 градуса. Уредът създава конвекция и намалява озона, без да нарушава ежедневния ви комфорт, тъй като работи напълно безшумно.

Виж още: Мултифункционален вентилатор от ново поколение, работещ без перка


Обезвлажнител с антибактериален филтър и йонизатор

Във всеки дом има и помещения с високо ниво на конденз и влага, в които мухълът е един често подценяван, но изключително опасен замърсиел. В тези случаи, антибактериалният обезвлажнител се оказва една изключително ценна придобивка. Той има и функции на йонизатор, а системата му за изсушаване на дрехи е изключително полезна за по-студените дни, когато дрехите съхнат много по-трудно и бавно.


Чист въздух и ароматерапия в едно

Освен да пречистим въздуха със специализирана система с електронен хидростат, можем и едновременно с това да внесем приятен аромат у дома. С трите степени на овлажняване и удобен дисплей, който се настройва с докосване, осигуряването на повече здраве за семейството се превръща в едно ароматно и приятно преживяване.


Интензивен овлажнител с двустепенно разпръскване

С една обикновена бутилка с вода и уред за ултрафина пулверизация с двустепенно разпръскване осигуряваме контролирано количество влага във въздуха и приятно усещане за свежест и лекота. Ултразвуковата технология подобрява дишането, а шумът остава почти незабележим.

Виж още: Предимства и недостатъци на различните методи за охлаждане на дома


Ултразвуков овлажнител със студена пара

Овлажняването на въздуха е от ключово значение в студените месеци. Честата употреба на климатик, духалки и други подобни отоплителни системи, значително изсушава въздуха. Това застрашава здравето ни, като често причинява кашлица, напукани крайници, затруднено дишане и бавно оздравяване при настинки и вирусни заболявания. Овлажнителят със стуено разпръскване е идеално решение за домакинства с малки деца и домашни любимци, тъй като е безопасен и ефективен, а разнообразието от LED светлини го превръща и в една практична нощна лампа.

При необходимост от изграждане на подходяща отоплителна система за дома, потърсете специалист, който да ви осигури професионален съвет и качествена инсталация. Пуснете безплатна заявка за изпълнение на индивидуален ОВК проект и ще получите няколко оферти, сред които да изберете своя изпълнител. Разгледайте подробностите за всяка от компаниите, както и оставената обратна връзка за тях, за да прецените на коя от тях да се доверите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта