5 страхотни идеи за сглобяеми къщи

Публикувано на 31/05/2017 от Елица Мартинова | Последна редакция на 01/06/2017 | Видяно 13 304 пъти

Мисълта как да живеем в по-добри условия и е водеща в живота на всеки човек. Ако ви предстои преместване, строеж или ремонт, значи темата за уютен дом е обсебила съзнанието ви. Предлагаме ви да разгледате пет прекрасни сглобяеми къщи, в които със сигурност ще се радвате да заживеете още днес. Не забравяйте, че винаги може да се свържете със строителите, регистрирани в сайта на MaistorPlus, които да превърнат мечтите ви в реалност.


Модерна VIP къщурка

Най-хубавото в тази къща е, че не ви е необходима голяма площ, за да си я построите. Тя се разпростира на 55 квадрата, а разгърнатата и застроена площ е 70 кв. м. Изработена е изцяло от рециклирани метални контейнери.

Вижте още: 8 причини пасивните къщи да са образец за енергийно ефективен дом


Уютно отворено пространство

Разполага с едно голямо помещение на първия етаж, където се намират кухнята, трапезарията и дневният кът. Има вградени гардероби в стените. Удобно стълбище води до втория етаж, където се намира спалнята.


Къща с простор и много светлина

Следващата къща, която ни впечатли, се отличава с изключителен простор. Тя е изградена отново от рециклирани контейнери, на един етаж е и се разпростира на площ от 280 квадратни метра.


Хармонично обзаведено пространство

Това, което я отличава, е фактът, че разполага с много прозорци от типа "стъклена стена", през които естествената светлина навлиза, сякаш не среща преграда.

Друг особен плюс е, че тази къща разполага с голямо жилищно пространство. Изградена е от трапезария с кухненски кът, отделен хол и три спални, а между всички стаи има малки кътчета, където може да се обособи кабинет или ъгъл за детски игри.


Ъглова къща

Формата на този сглобяем дом вероятно прави впечатление и на вас. Причудливият начин, по който са поставени контейнерите на това жилище, му придават характер и атмосфера. Ако поръчате такъв дом, няма шанс да останете незабелязани от съседите си.


Изумителна функционалност

Хубавото на този дом е, че той може да расте в зависимост от нуждите на вашето семейство. Би могъл да бъде изграден само от два контейнера, поставени един върху друг под ъгъл, или да се добавят още - съединени с долния, който образува първия етаж. Минималната площ на тази къща е 83 квадратни метра, а разширението нагоре зависи от вас и големината на семейството ви.


Дървена къща

За разлика от примерите по-горе, тази къща е изградена изцяло от дърво и е изолирана с каменна вата. Дървената конструкция позволява размерите на тази уютна къща да варират - от малко и симпатично бунгало до голям и комфортен дом.


Неповторим комфорт и красота

Независимо на кой вариант се спрете, акцентът в тази къща пада върху отворените пространства, дървото и светлината. Интериорът залага на масивни дървени плоскости, а голям процент от стените са отстъпили място на широки френски прозорци. Комбинацията от тези решения създава усещането за уют и простор.

Вижте още: Нестандартен дизайн на планинска хижа за ценители


Къща със стъклени стени

Тази къща също залага на дървена конструкция и изолация от минерална вата. Най-отличителният ѝ белег са стъклените стени, които заместват стандартните. Цялата къща е опасана от прозорци, през които влиза светлина.


Завидна енергийна ефективност

Разбира се, за да бъде енергоспестяваща къщата и да се спазват принципите за устойчиво развитие, прозорците са от троен стъклопакет, така че алтернативните стени да не повлияват негативно върху изолацията и енергийната ефективност на къщата.

По-традиционно мислещите българи отхвърлят сглобяемите къщи като сериозна алтернатива, защото в представите им домът е изграден от масивни материали като тухла и камък. Ако вие обаче сте решен да пробвате, не пропускайте възможността да се свържете с фирмите, които се занимават с построяването на сглобяеми и мобилни къщи. От тях ще получите консултация, информация за устойчивостта, живота и енергийната ефективност на къщите. Те ще могат да ви изготвят и проект, но ако вече разполагате с такъв, опишете го безплатно на сайта на MaistorPlus, за да получите най-изгодните условия за реализацията на вашия дом мечта.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Ангел Йорданов VIP
Боядисване и декорация, Банкя
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта