Хладилници със стъклени врати – идеи за блясък и стил в кухнята

Публикувано на 23/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 5 740 пъти

Хладилникът е едно от най-важните приспособления в днешно време не само в кухнята, но и в дома ни въобще. Можем да минем без много съвременни технологични удобства, но без него е невъзможно. Затова обикновено сме много внимателни при неговия избор, защото търсим удобството и функционалностите, необходими за нашето домакинство, но рядко обръщаме внимание на външния му вид. А би трябвало!

Когато разгледате следващите примери за хладилници със стъклени врати, ще се убедите, че този уред може да промени цялостната визия на пространството, в което обикновено се храним, готвим и общуваме със семейството си.


Не отваряте хладилника толкова често

Прозрачната врата на хладилника, независимо дали е леко матирана или притежава неповторим блясък, прави интериора необичаен и интересен. Освен това по всяко време можете да хвърлите един поглед над хранителните си запаси и да прецените дали има нужда да пазарувате допълнително, както и какво можете да приготвите за хапване с наличните продукти, без да е необходимо да отваряте хладилника всеки път - определено голямо предимство!

Вижте още: Готварски печки с уникален дизайн


Стъклен акцент

Разбира се, възможно да не желаете всеки, който влезе в кухнята ви, да узнае на мига какво държите в хладилника. Ако за вратата му е използвано силно матирано или огледално стъкло, това няма да се случва. Много добър вариант е и "остъкляването" само на една от вратите на уреда - в случаите, когато той е голям и е предназначен за съхранение на хранителните продукти на многочленно семейство.


А къде е хладилникът?

Използването на стъкло за предната част на уреда, съчетано с вграждането му на едно равнище с вградената фурна, е изключително елегантно решение. Това е едно ненатрапчиво решение, с което избягвате поставянето на акцента върху този уред.

Хладилникът остава скрит, а интериорът ви напомня на облика на свръхмодерно заведение, в което по-скоро прекарвате свободното си време, отколкото да домакинствате.


Стъклени витрини

Още един начин да държите под око наличните запаси в хладилника, както и да съхранявате голямо количество приятно изстудени алкохолни и безалкохолни напитки. Удобство на вашия дом, което приятелите ви със сигурност ще запомнят.

Вижте още: Интересни идеи за модерен кухненски дизайн


Хладилна стена

Хладилната стена ще заеме много място в дома ви, но ще ви помогне да поддържате идеален ред в домакинството си, особено ако сте запалени кулинари и вечно издирвате най-подходящия продукт за дадена рецепта. С такова решение в кухнята можете да си позволите както да конкурирате кварталния магазин по разнообразия на наличните продукти, така и да сортирате по най-удобния за вас начин всички кутии, бутилки, съдове, плодове и зеленчуци. Предполага се, че в дома ви не живеете сами, а имате поне 2-3 деца, за които да приготвяте любими ястия и деликатеси.

За това дали хладилникът със стъклена врата би паснал и на вашата кухня можете да се консултирате с опитен специалист, който лесно ще откриете в MaistorPlus. С безплатна заявка в сайта имате възможност да намерите професионалист, който да ремонтира кухнята ви или да проектира нейния интериор. Ще получите оферти от конкурентни фирми и професионалисти, които да сравните, и да изберете най-добрия за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта