Хладилници със стъклени врати – идеи за блясък и стил в кухнята

Публикувано на 23/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 4 183 пъти

Хладилникът е едно от най-важните приспособления в днешно време не само в кухнята, но и в дома ни въобще. Можем да минем без много съвременни технологични удобства, но без него е невъзможно. Затова обикновено сме много внимателни при неговия избор, защото търсим удобството и функционалностите, необходими за нашето домакинство, но рядко обръщаме внимание на външния му вид. А би трябвало!

Когато разгледате следващите примери за хладилници със стъклени врати, ще се убедите, че този уред може да промени цялостната визия на пространството, в което обикновено се храним, готвим и общуваме със семейството си.


Не отваряте хладилника толкова често

Прозрачната врата на хладилника, независимо дали е леко матирана или притежава неповторим блясък, прави интериора необичаен и интересен. Освен това по всяко време можете да хвърлите един поглед над хранителните си запаси и да прецените дали има нужда да пазарувате допълнително, както и какво можете да приготвите за хапване с наличните продукти, без да е необходимо да отваряте хладилника всеки път - определено голямо предимство!

Вижте още: Готварски печки с уникален дизайн


Стъклен акцент

Разбира се, възможно да не желаете всеки, който влезе в кухнята ви, да узнае на мига какво държите в хладилника. Ако за вратата му е използвано силно матирано или огледално стъкло, това няма да се случва. Много добър вариант е и "остъкляването" само на една от вратите на уреда - в случаите, когато той е голям и е предназначен за съхранение на хранителните продукти на многочленно семейство.


А къде е хладилникът?

Използването на стъкло за предната част на уреда, съчетано с вграждането му на едно равнище с вградената фурна, е изключително елегантно решение. Това е едно ненатрапчиво решение, с което избягвате поставянето на акцента върху този уред.

Хладилникът остава скрит, а интериорът ви напомня на облика на свръхмодерно заведение, в което по-скоро прекарвате свободното си време, отколкото да домакинствате.


Стъклени витрини

Още един начин да държите под око наличните запаси в хладилника, както и да съхранявате голямо количество приятно изстудени алкохолни и безалкохолни напитки. Удобство на вашия дом, което приятелите ви със сигурност ще запомнят.

Вижте още: Интересни идеи за модерен кухненски дизайн


Хладилна стена

Хладилната стена ще заеме много място в дома ви, но ще ви помогне да поддържате идеален ред в домакинството си, особено ако сте запалени кулинари и вечно издирвате най-подходящия продукт за дадена рецепта. С такова решение в кухнята можете да си позволите както да конкурирате кварталния магазин по разнообразия на наличните продукти, така и да сортирате по най-удобния за вас начин всички кутии, бутилки, съдове, плодове и зеленчуци. Предполага се, че в дома ви не живеете сами, а имате поне 2-3 деца, за които да приготвяте любими ястия и деликатеси.

За това дали хладилникът със стъклена врата би паснал и на вашата кухня можете да се консултирате с опитен специалист, който лесно ще откриете в MaistorPlus. С безплатна заявка в сайта имате възможност да намерите професионалист, който да ремонтира кухнята ви или да проектира нейния интериор. Ще получите оферти от конкурентни фирми и професионалисти, които да сравните, и да изберете най-добрия за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Hidro Komfort LTD VIP
ВиК Услуги, София
Бригада Комплекс
Покривни услуги, Пловдив
13 извършени проекта
Сити Сайт VIP
Цялостен ремонт, Пловдив
Petrunov
Транспортни услуги, Банкя
3 извършени проекта
ИЗОФОРС ЕООД
Хидроизолация, София
2 извършени проекта
КС Експертс ЕООД
Плочки и теракот, София
3 извършени проекта