Привлекателна кухня в класически, средиземноморски стил – мисия възможна

Публикувано на 19/05/2020 от Атанас Янев | Последна редакция на 19/05/2020 | Видяно 180 пъти

Каква е първата ви асоциация, когато се замислите за изпълнени със слънце дни, красиви плажове, умерен климат, огромно културно-историческо наследство и изключително вкусна и нетрадиционна кухня? Ние веднага се сещаме за очарователната и незабравима магия на Средиземноморието!

За този район е характерен разнообразният начин на живот, който съчетава най-доброто от няколко различни култури, разкривайки изобилие от визуално богатство и приканваща топлина. Средиземноморският стил в света на дизайна също е доста разпространен и често използван от хора, които искат да внесат нещо ново, ексцентрично и провокативно в своя дом, независимо дали става въпрос за спалнята, дневната, градината, кухнята или друго пространство.

В тази статия ще ви дадем безценни съвети и идеи за създаването на привлекателна кухня в средиземноморски стил. Освен това, на сайта ни по всяко време можете да разгледате регистрираните в нашата платформа изпълнители.


Топлите нюанси трябва да преобладават

Ако сте решили да осъществите средиземноморско преобразяване на вашата кухня, преди това сте длъжни да се уверите, че външните характеристики и проявления на този стил със сигурност отговарят на вашите субективни, лични предпочитания и изисквания. Важно е да изберете точно онези елементи на дизайна, характерен за тази стилистика, които наистина отговарят на представите ви.

 • Започнете с фона и изберете топла цветова палитра, вдъхновена от нюансите на въпросния регион.
 • Нека фонът е наситено жълт, в нюанс „мек крем“ или други слънчеви и топли нюанси, които изглеждат едновременно елегантни, стилни и привлекателни.
 • Добавете още яркост в оранжево, червено, синьо и зелено, за да допълните изцяло планираната от вас цветова схема.
 • Не забравяйте, че средиземноморските кухни като цяло са „добре настроени“ към множество вълнуващи цветове, особено в топлите им гами. Това прави кухнята в този стил още по-красива и уютна перспектива за снежните и студени зимни месеци, които неминуемо идват всяка година.


Извивки, орнаменти и специфични плочки

Специфичните извивки и орнаменти са неразделна част от тосканските и испански стилове, чието огромно влияние върху средиземноморската кухня отдавна е забелязано и отчетено.

 • Помислете за геометрични фигури отвъд простата права линия. Експериментирайте смело, но не изпускайте от поглед баланса!
 • Можете да използвате допълнителни кухненски елементи, като дръжки за шкафове, за да въведете разнообразие, красота и удобство в своята средиземноморска кухня.
 • Използването пък на плочки в земни тонове за подова настилка, заедно с ръчно рисувани мозаечни плочки за стените, е лесен начин за въвеждане в желания като краен резултат естетически издържан, автентичен средиземноморски стил.
 • Шарките и красивите щампи често са неразделна част от средиземноморската магия в дизайна. Това е и лесен начин да създадете фокусна точка в стаята, без да добавяте излишни елементи, затормозяващи интериора.

Вижте още: Пренесете магията на гръцките острови у дома


Докосване на ковано желязо и оригинален таван

Рядко можем да срещнем  класическа средиземноморска кухня без присъствието на красив модел от ковано желязо на вратите на шкафа или големи полилеи от метал, които обогатяват допълнително помещението.

 • Вратите от мрежа са друг популярен и изключително подходящ избор, който внася оттенък на селски чар и лек ретро ефект.
 • Тъмните дървени повърхности също са основен елемент на средиземноморската кухня и често таванът е апогеят, връхната точка в тази стилистика.
 • Изложените дървени греди на тавана се котират много добре в разкошната средиземноморска кухня. Ако имате кухня със сводест таван и открити греди, тогава средиземноморският стил е този, към който трябва да се обърнете.

Използвайки съветите и идеите за кухня в средиземноморски стил, които ви дадохме в тази статия, ще успеете да преобразите своето кухненско пространство успешно и сравнително бързо, и лесно. По всяко време имате възможността да се коснултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. На сайта на MaistorPlus винаги можете да направите заявка за проект, ако искате да превърнете дома си в нещо наистина специално. Ние ви предоставяме следните опции, при това – напълно безплатно:

 • да разглеждате бизнес страниците на изпълнителите и да се срещате с тях;
 • да сравнявате конкретни оферти, избирайки най-подходящата за вас;
 • да оставяте обратна връзка, което допълнително оптимизира целия процес.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

АС - инженеринг 2000 ЕООД VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Petar
Отопление и климатизация, София
3 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД VIP
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Ремонт на Покриви
Покривни услуги, София
4 извършени проекта
ЕТ МИНА - 2001
ВиК Услуги, София
3 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
9 извършени проекта