Как да бъдем актуални в кухнята през 2019, без да ставаме жертва на масовия вкус?

Публикувано на 21/08/2019 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 07/11/2019 | Видяно 1 059 пъти

Като че ли времената, в които кухнята беше сгушена някъде в задната част на апартамента, отдавна са в миналото. Сега, а и все по-подчертано в тенденциите на 2019, кухнята е душата на апартамента. В нея всички вкъщи се събират както сутрин преди да напуснат дома, така и вечер след дългия ден навън. Ето защо е важно наистина нашата кухня да бъде максимално удобна, съвременна и актуална, както и да отговаря максимално на нашите вкусови предпочитания. А това може да се постигне както с ред технологични подобрения, така и с някои трикове в обзавеждането и декора.

Днес ще ви покажем ключови техники за постигане на актуалност в кухнята през тази година. Ако планирате ремонт на кухнята, но имате нужда и от професионално съдействие - може да потърсите за съвет или реализация от доказаните специалисти, регистрирани при нас.


Изберете луксозна ретро бяла техника

Развивайки се с изключително бързи темпове, технологичните подобрения, които бихме могли да постигнем в кухнята, са наистина неограничени.

  • Умните кухненски уреди и мултифункционалните технологии действително са както елитен аксесоар, така и безценен помощник в нашите кухненски занимания.
  • Интересна тенденция в технологичното обзавеждане на 2019 обаче се явява завръщането на луксозната бяла техника, облечена в цветен ретро стил.
  • Независимо от старинния си външен вид, този тип печки и хладилници наистина съответстват на най-новите технологични стандрати, а романтичният им вид определено хвърля мост в годините.
  • Най-скъпите представители на тази новост впечатляват със своите ярки червени и сини цветове, които не е нужно да съответстват на останалата част от обзавеждането.

Вижте още: Готварски печки с уникален дизайн


Заложете на кварц, мрамор или гранит

Една отлична идея да постигнем освежаване на своята кухня е да сменим гърба. Но не как да е, а чрез десен на петна. Това можем да постигнем както чрез изкуствено създаден материал, така и като се доближим до ефекта на камъка и неговите естествени шарки.

  • Топ материалите за годината в това отношение се явяват кварц, гранит и мрамор, които освен със стил, впечатляват и със своите свойства да издържат на времето с години.
  • В допълнение към това, тези материали разполагат още със завидни антибактериални и хигиенни свойства.
  • Освен ефектни, са и изключително лесни за поддръжка.


Изградете голям и широк кухненски остров

Отново в кварц, но този път действително в сърцето на трапезарията се явява и този кухненски остров на снимката по-горе. Той впечатлява както с размера си, така и чрез елегантното си съчетание с дървото, като преобладаващ материал в останалата част от стаята.

Основна тенденция при кухненските острови през 2019 е, че те са големи и широки, способни да приютят всички членове на семейството.

Вижте още: Кухни 2019 – основни тенденции в организирането им


Разкрийте впечатляваща гледка към терасата

Най-лесният трик, с който може да постигнете непреходна актуалност е като разкриете зелена гледка към терасата. Впечатляващата атмосфера на растенията, особено когато се разлистят и цъфтят, ще гарантира, че ще осигурите приятния декор в кухнята, независимо от променящите се модни тенденции в обзавеждането.

  • Постигнете лесно това чрез избор на подходящи врати и прозорци, които позволяват да се похвалите и с градината си.
  • Ако пък не разполагате с градина, може да направите същото и към терасата си. 

Чудесната новина е, че голяма част от тенденциите в кухните за 2019 г. ще се прехвърлят и за 2020 г. Ако търсите помощ при постигането на нови интериорни решения за вашия дом, не се колебайте да потърсите професионална помощ от доказаните специалисти, регистрирани при нас. Може да направите напълно безплатна заявка за проект. Постигнете актуалност, като получите различни оферти, сравните рейтинг от успешно реализирани проекти и прочетете ревюта на други клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта