Кухни 2019 – основни тенденции в организирането им

Публикувано на 27/05/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 29/05/2019 | Видяно 5 192 пъти

Когато кажем думата кухни – първата асоциация е вкусно приготвена храна. Наистина сърцето на дома е мястото, където се случват вкусните чудеса и то винаги трябва да бъде с отлична функционалност. В началото на лятото е най-добре да се направи леко освежаване или голям ремонт в кухнята, за да може в нея да има нови елементи, които са с цел по-доброто й функциониране. MaistorPlus тук идва на помощ.

Новите тенденции в дизайна на кухните вълнуват всеки един от нас. Оригинален интериор, нови технологии с нови уреди. И това ни очарова! И така, какви ще са тенденциите през 2019 г.? Нека погледнем.


Какво ново в интериора на кухнята през 2019 година?

С право може да се каже, че през тази година акцентът в кухнята пада върху мебелите, шкафовете и плотовете, както и се набляга на оригиналните медни аксесоари.

  • Дизайнерите през 2019 година отделят голямо внимание на текстурите и умелото съчетаване на различните видове повърхностни и цветове.
  • Най-често за 2019 година за кухненското пространство се препоръчва съчетанието от дърво и камък. И това не е случайно, защото в 21-ви век човек се обръща към естествения свят на природата.
  • Дървото е традиционен материал за кухненско обзавеждане, а пък каменните елементи дават по-голяма абстрактност в комбинация с цветни акцентни петна.
  • В някои случаи интериорните дизайнери препоръчват за това помещение мрамор и гранит. Смело се експериментира с различни повърхности, които имат по-матов ефект, а те перфектно се комбинират с черен цвят.


Ето и мнението на дизайнерите за цветните комбинации в кухнята през 2019 година!

Отново белият цвят и неговите нюанси са хитови, но те се съчетават идеално с цветни шкафове и плотове -  така се получават изключително оригинални цветни акценти. Дизайнерите подчертават, че червеното, тъмносиньото и сивото дават изключителна оригиналност на кухните като акценти.

Но пък ето и голямата новина -  вече смело се налагат кухни във виолетов и ментов нюанс. Доста смело и нетрадиционно решение.  Например, има изключително добри комбинации от светлозелени шкафчета и дървени плотове за оформянето на винтидж визия на кухненското помещение. По този начин кухнята се превръща в изключително свежо и изчистено помещение.

Едно важно пояснение – не е необходимо всичко в кухнята да е в зеленикаво или виолетово – трябва да има смели решения с перфектна естетика.


Обърнете внимание на пода и новите технологии в кухнята

Подът в кухните за 2019 година, според интериорните дизайнери, трябва да бъде светло кафяв, за да се получи едно хармонично съчетание с останалите елементи. Има различни видове подови покрития, които са оптимално добри решения в различен ценови клас.

И не на последно място, новите hi-tech технологии намират приложения в кухненското помещение и смело можем да отбележим, че днес говорим за една „интелигентна“, „умна“ кухня. В нея може да се програмират автоматично включване и изключване на различни уреди като кафемелачка кафеварка и електрическа печка. Абсорбаторът си остава задължителен елемент в нея, като на пазара има изключителни нови модели, които премахват всякакви миризми, отделящи се в процеса на готвене. 

Прочетете още: 4 страхотни идеи за кухни, разположени в мансарда


Не е ли време за ремонт на кухнята?

Не забравяйте, че в същото време тези помещения често се ремонтират и в тях се правят различни подобрения с цел по-добра функционалност. По този начин кухнята ще бъде наистина още по-комфортна и практична за ползване.

Вярваме, че Ви беше интересно да прочетете за тенденциите в кухненския интериор за 2019 година. Ако те са ви провокирали да се замислите не е ли време да помислите за една малка промяна или по-голям ремонт в своята кухня, не се колебайте да се обърнете към регистрираните в MaistorPlus изпълнители.  Заявете проект напълно безплатно, за да получите оферти, които да сравните и да се спрете на най-добрата. 


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта